返回列表 發帖
真係唔忍心dislike,不過我頂唔順EK啦,阿Gin仲要好努力咁樣練舞,但係最終首歌都係會flop嘅 ...
angelicdestiny 發表於 9/11/2021 00:01

同意,但我覺得就算一分都係fair
首歌本身好四不像咁,算,總之難聽

La canción es de influencia latina y reggaetón, ¿por qué todo el mundo escribe en hindú y árabe?

¿Dónde está la influencia? Alguien no sabe de qué está hablando.
angelicdestiny 發表於 9/11/2021 10:47

No sé. Debe ser música latina al estilo de Eric Kwok.

Tout le monde laisse des commentaires dans une langue différente. CM est un forum tellement diversifié !

आपको कौन से गीत पसंद हैं?

बहुत मजबूत दीपक, बहुत लगातार, बहुत उज्ज्वल एक बार

"मुझे पता है" कहने की हिम्मत कौन करता है, जितने अधिक लोग अध्ययन करने जाते हैं, उतना ही "मैं नहीं जानता"

Saya mendengar IDK dari semasa ke semasa!
Saya rasa Gin lebih sesuai untuk menyanyikan lagu-lagu men ...
on07111 發表於 9/11/2021 12:25

anda harus tinggalkan ini dalam komen instagramnya, dia boleh faham !!!

終於去到pg2
Gin 每次出歌總係令人驚訝
lorbat 發表於 10/11/2021 10:16

Сви волимо моћ џина

Gin 呼籲大家支持IDK  

有人叫Gin轉公司

有人叫Gin唔用Eric,  Gin疑似回覆佢{:1_118 ...
Garfield 發表於 11/11/2021 14:07

Gin係咪都知Eric Kwok出事

She knows. 開始好同情佢,佢講到明唔鍾意同EK合作但係Duncan個衰老偏要搞衰佢
「希望大家支持IDK,如果唔 ...
angelicdestiny 發表於 11/11/2021 23:32

唔支持IDK係因為唔想佢再要同Eric Kwok一齊,同埋唔想佢同Eric Kwok試新嘢
另外我覺得環球其實冇乜點理AGA,可能覺得仲有個舒文把關,所以佢哋唔使點理

AGA > 舒文
Jace Chan > Alex Fung
煎煎,爆炸頭 > EW

lmml4 發表於 12/11/2021 13:25

舒文以前監製煎啲歌都好好聽

唔止,BMA果期首首都咁出色
唔知係咪環球同EK簽啲唔知咩約嘅關係
EK一年要交幾首歌出黎,環球又要幫佢出幾 ...
lmml4 發表於 12/11/2021 14:46

睇返棉花迅原來都好多年冇用過Eric Kwok嘅歌,然後Eric Kwok呢幾年嘅作品都...已經好似冇乜人搵佢做歌
感覺上而家Gin同佢一齊喺隻沉緊嘅船上面

08:55

煎煎其實好清醒,主動要求試新曲風

只係首歌個內膽又係EK先嘔血 ...
lmml4 發表於 12/11/2021 15:34

所以更加想知本身佢同Alex Fung整咗啲乜嘢出嚟

link

la entrevista en 903 hoy

完全唔想提街燈
John 發表於 13/11/2021 01:20

原來EK都自知之明

煎煎好有個人想法,好心間垃圾公司唔好咁糟蹋自己嘅藝人啦 ...
lmml4 發表於 13/11/2021 00:15

錄咗嗰半隻碟我估都真係凍過水

7:03

謝:我上次聽你講,你已經準備好呢啲歌喺度
GIN:係呀係呀
謝:咁即係唔只IDK,即係有埋其他EDM嘢架啦喎?
GIN:我同ERIC仲有一首,同T-MA有其他嘅合作

係咪3rd plug都係EK?救命吖!仲有佢地係咪confuse左Reggaeton嘅genre?
IDK真係90%似印度Bollywood多過La ...
angelicdestiny 發表於 13/11/2021 01:54

希望可以出T-Ma,至少我諗會有啲唔同啩,對上一次用T-Ma有份嘅歌應該係呢首

我都覺得一啲都唔似Reggaeton,冇睇佢文案齋聽歌都係覺得係印度/阿拉伯
普通樂迷都應該聽得出唔似啦

我本身有諗過係咪Ban Alex Fung,但係佢又照同Jace合作,咁應該唔關事
究竟Gin同Alex Fung做咩歌會令環球覺得要ban?

Fansclub仲用心過環球

前男友 Adrian Fu都叫Gin唱多啲快歌  

IDK > 街燈 ...
Garfield 發表於 14/11/2021 12:00

煎媽係咪叫佢休息或唔好再喺香港撈

https://www.facebook.com/1742177656027429/posts/3219807494931097/

【Gin Lee《IDK》MV】Gin Lee李幸倪全新單曲《IDK》MV面世,不單止歌曲挑戰全新風格Reggaeton,MV中Gin換上四種不同造型飾演不同角色,兼且配合強烈節奏又唱又跳,連拍攝團隊亦用上全新班底,務求為大家送上全新一面的Gin Lee。

Gin拍攝《IDK》時心情興奮,因為今次拍攝所有事物都是新嘗試與全新班底合作,她說:「凌晨3點就起身準備今次拍攝,而且仲專程為呢首歌排舞,好久冇跳過舞,好期待!」《IDK》節奏明快,所以舞步亦較急速及複雜,當中更有一個「危險動作」,她形容:「其中一幕我需要企喺一個唔穩陣嘅locker上面跳舞,空間非常細,同最初排舞嘅預計有出入,所以好高難度!」

MV故事講述女學生起初受困於儲物櫃,Gin以賢者姿態岀場,在櫃外的舞台帶來一系列視覺衝擊表演,唱盡生命哲理。不同造型的Gin配合着場景轉換看著不同角色和事件發生:野人以純樸之心對抗西裝人所為的文明生活;困於儲物櫃女學生受櫃內櫃外事件影響後蛻變;西裝人執著循著現代系統生活就是真理。女學生藉著Gin震撼教育,憶起成長、生命內遇到的好友,醒覺自己原來一直都只是自困。最終女學生學懂自行走岀儲物櫃,Gin為女學生遞上一杯酒,寓意長大成人,放下枷鎖走自己的路。

MV團隊消化過林若寧的歌詞後,以哲學角度切入今次MV的構思,並以三句哲學名句去定義不同場口,包括:「認識自己的無知就是最大的智慧」、「我們不知道想尋求的到底是什麼,但我們要為自身負責——這就是事實」及「要記住,人之所以走入迷途,並不是由於他的無知,而是由於他自為知」。從這三句去引領觀眾去思考,承認自己的無知,勇於面對困難才是應對生命的唯一方法。成長中會經歷不同的困難,但面對壓力的同時放下偏執,才能夠蛻變,走自己想走的路。