返回列表 發帖

Gin Lee獲歌迷辦展覽賀入行十周年 一入場即爆喊

李幸倪(Gin Lee)早前圓夢與「歌神」張學友合唱新歌《日出時讓街燈安睡》,成為多個歌曲排行榜的冠軍歌,但在商台「叱咤903專業推介」卻20大不入。她今年推出3首歌都在「叱咤」零上榜,未能取得叱咤頒獎禮入場券。她的粉絲質疑電台刻意打壓。Gin Lee接受傳媒訪問自認好乖,不覺會得罪「叱咤」。至於歌曲未能上榜,她認為大人的事交由大人處理,或許她的歌不合該台口味。

Gin Lee前晚與江海迦(AGA)等20名歌手為無綫台慶綵排跳舞,她謙稱抱學習心態來見識新事物,她喜歡跳舞,幸好舞步簡單,手腳容易協調。她透露最近為新歌MV和12月演唱會排舞,首次接觸雷鬼樂,舞步相對難好多,希望做好演出答謝粉絲支持。她入行10周年,讚粉絲有心思,為她舉辦10周年展覽,展出她推出過的唱片、海報、剪報及演唱會紀念門票,她特意抽空跟粉絲聚會。

江海迦:父母回港睇我開騷
AGA正為明年1月紅館演唱會備戰,她表示之前兩度延期,終於落實檔期,夢想成真。她的父母會從澳洲回港睇騷,但爸爸怕壓力大不會上台,但花半年時間親自製造結他送給她,會帶上台表演。

Gin Lee(李幸倪)獲粉絲舉辦展覽慶祝入行十周年,除展出Gin入行以來的專輯、海報、剪報、相集等等外;粉絲還製作了影片,更暗地聯絡Gin媽媽,寫了一段感人說話送給她,令她感動落淚。

一連四日的Gin Lee 《Dreams Come True》十週年展覽現正舉行中,向來愛錫粉絲的Gin,於展覽開幕第一天便相約粉絲在場地見面和答謝他們,Gin一入場就忍唔住喊:「一入場就有咁大驚喜,估唔到媽媽寫咗一段咁感人嘅說話送俾我,原來呢十年有好多回憶,仲有見到好多唔同髮型、體型嘅自己,哈哈!」

Gin在展覽場地不同角落逐一打卡留念,粉絲除了準備禮物和蛋糕外,更精心炮製了短片,其中一位粉絲將Gin歷年的音樂代表作品用鋼琴彈奏,串成一條八分鐘的medley影片,花上不少時間編曲,用音樂驚喜偶像,這招成功令Gin冧爆! Gin感激地表示:「多謝你哋成為我回憶的一部分,希望嚟緊十年我哋一齊創造更多回憶,12月演唱會再見大家,期待到時同大家相聚。」

感想:Gin Lee出年攞女金可以講「我都有十年」

Source 1
Source 2

霆教主
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

至於歌曲未能上榜,她認為大人的事交由大人處理

做咗未成年少女導師太耐 搞到以為自己係一分子

新歌係雷鬼 ?? 定借啲耳透露下首係雷鬼

「大人的事交由大人處理」= 老闆同903反面confirmed?
I talk a lot of BS.

新歌係雷鬼 ?? 定借啲耳透露下首係雷鬼
lmml4 發表於 2021-11-14 01:34

佢應該係指IDK

希望有展覽我頭像的小小gin
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

Lady Gaga好撐姊妹場

早前圓夢與「歌神」張學友合唱新歌《日出時讓街燈安睡》,成為多個歌曲排行榜的雙週冠軍歌。

明明Gin的成績霸氣很多,報導就打漏兩個字。

Lady Gaga好撐姊妹場
星夢情真 發表於 2021-11-14 09:32

好似咁啱係台慶綵排
應該無去展覽

「Dum dum da da da da? 咩黎架?!」
我係佢都想喊
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

咁衛蘭以前係A Music都好乖架

「大人的事交由大人處理」= 老闆同903反面confirmed?
angelicdestiny 發表於 2021-11-14 01:37

但得佢萬年女銀上唔到代表啲咩

但得佢萬年女銀上唔到代表啲咩
Frankiekiekie 發表於 2021-11-14 15:32

代表公司觸到鹿唔識脫角囉
Fiona 陳伯 都係萬年銀
唔會係得佢一個
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

thomas199028 發表於 2021-11-14 15:19

邊度乖,整日唔聽話食薯片,被黎明話肥過電單車

10週年個勢flop到Aga都唔認得
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

10週年個勢flop到Aga都唔認得
風見志郎 發表於 2021-11-14 18:33

其實我諗除左fans之外 歌手唱片公司電台都唔會太care果d十十五二十周年

thomas199028 發表於 2021-11-14 15:19

相信Joey都係晚晚乖先上到咁高
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

真係好多大叔大媽 fans

boy4dudes 發表於 2021-11-14 20:54

應該係中學生fans唔得閒拍

邊度乖,整日唔聽話食薯片,被黎明話肥過電單車
xteve 發表於 14/11/2021 18:16

電單車個朵應該會跟一世,慘

boy4dudes 發表於 2021-11-14 20:54

後生fans係咪揸機果個?

好驚 。。好多唔係香港。。

後生fans係咪揸機果個?
kayzzz 發表於 2021-11-14 21:00

搞到咁。。不如Delete 條片。。

好多姨姨叔叔

電單車個朵應該會跟一世,慘
jcbartleby 發表於 2021-11-14 21:00

證明黎生真係好識製造話題

好多姨姨叔叔
michael344 發表於 2021-11-14 22:05

我見到好多903中學生fans
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

好多姨姨叔叔
michael344 發表於 2021-11-14 22:05

當中會唔會有幾個係CM活躍既gin fans?

粉紅坦克果然同佢係兩表姊妹有一浸娘味走出嚟
btw而家Adrian Fu有咩撈緊

粉紅坦克果然同佢係兩表姊妹有一浸娘味走出嚟
btw而家Adrian Fu有咩撈緊 ...
Frankiekiekie 發表於 14/11/2021 23:33

Adrian Fu而家應該係搞blockchain/NFT/crypto-related嘢

好多姨姨叔叔

喜歡莊兒
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

明明舊年dear secret啲歌幾好點解要揾返eric Kwok呢個老而不

就係太乖 唔俾糖你食都唔喊

好多姨姨叔叔

應該全部都年紀大過gin lee
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR