返回列表 發帖
訂左兩隻啦

老實講啦,張hins拎至尊碟既話,自己都唔好意思啦,呢張真有代表性,album of the year ...
schoe 發表於 2021-11-20 00:57

同意呢隻係年度大碟,張軒最應該2018拎,但叱吒成日都做慢一步,做咩俾個album one搶至尊碟姐 離晒譜

咁講真The Album概念同選曲都幾突出,SI係啲歌旋律順耳但音樂上唔算特別。 ...
Serendipity 發表於 2021-11-20 12:17

咁講真senses inherited從選曲到錄音都跟足《感覺完美》嘅氣質,現代得黎又超過《感覺完美》嘅精緻感,vocal好突出旋律亦好聽,因為復古元素嘅關係就冇咁多玩味嘢,但全部音樂元素已經係好足夠,係不可多得的有形又有神韻嘅廣東大碟。商業表現亦好突出。The Album濫用故事,vocal好差,仲要得6首歌,其中kay三隻歌係旋律好好聽,但你睇全部六首音樂風格就真係好單一。第二集攞都可以算係咁上下,第一輯我真係諗唔到咩理由可以攞獎。

原來馬爾代夫真係remix十年前個首
John 發表於 2021-11-30 17:59

銀河那時都係六年前舊歌,on仔有次節目唱左整首,編曲都冇乜改過,首歌叫《曾經如此在意》,嚮ytb可以搵到。所以真新歌得兩首(唔記dj king個首的話),仲少過祖祖個隻。但高質就真嘅,佢地做歌都算好快。

三月二號出黑膠