返回列表 發帖
好過MAP好多
MAP唱到就斷氣
呢首起碼正常

國語版好聽好多
鋒澤主key變化大好多

勁鍾意呢首
如果再唱得好D就不得了
鋒澤雖然咬得唔正,但已經算好好
EDAN有待進步,但比之前兩隻歌出色好多

曲同編曲都唔錯,詞有返YY一半功力(對比MAP
兒登有進步既,但高音真係要再練練…扣0.5
鋒澤情感同技巧都無得輸,但廣東話口音真係有啲出左戲,再扣0.5啦
整體Loopable啦,俾4分
最後,Phil今年作俾人啲歌全都好高質,幾時開live cover下

我見d人話鋒澤廣東話咬字好似香港人咁 真係有d誇張
雖然原本唔識廣東話都唱到咁 真係好勁 但明顯有d位係咬得唔正同有口音
我覺得鋒澤廣東話咬字有80分
兒登今次咬字明顯進步左好多 我覺得有98分

鋒澤唱得好就唔駛講 兒登今次唱功都進步左 雖然高音位仍有d吃力 但整體黎講都唔錯
兒登一向唱國語嘅感情係比廣東話好 今次都係
但今次廣東話感情表達上都進步左好多
失戀嘅朋友第一次聽真喊左出黎

最好係歌詞- 同埋應該先派solo 再派合唱

首曲本身好聽加左分, edan唱功對比MAP進步左好多

Edan唱得好好呀

呢首旋律真心正,同埋句hook真係篤中好多香港人每日既狀態

Edan有進步

哇好多新account入來洗留言

哇好多新account入來洗留言
lokzai 發表於 2021-12-3 14:00

咁要多謝Edan帶動流量入論壇

咁要多謝Edan帶動流量入論壇
xteve 發表於 2021-12-3 14:49

全部都係11/12月入黎 一早部署好造市
    操縱市場係市場不當行為嚟
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

操縱市場係市場不當行為嚟 ...
Nicholas 發表於 2021-12-3 15:02

造市但都係得四成人比五分都幾失敗~不如比下錢比CM起個再先進啲既system
或者可能請曬全壇會員免費Spotify Premium
我可能可以考慮下幫手loop下一表人才推翻上第一位

造市但都係得四成人比五分都幾失敗~不如比下錢比CM起個再先進啲既system
或者可能請曬全壇會員免費Spot ...
lokzai 發表於 2021-12-3 16:01

三個字個post都有

操縱市場係市場不當行為嚟 ...
Nicholas 發表於 3/12/2021 15:02

明明係Edan好聽到啲人要嚟開account反映

Edan 唱歌真心唔好聽, 有進步唔代表好聽!

日日loop

好過map

Edan唱功要再比心機啦

好過之前

唔覺得好好多喔,如果覺得好咗好多會唔會係前兩首表現太差

唔係咁好聽 靠鋒澤頂住 2fun
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

Edan唱高音真係好難聽

「活著」唱得好難聽呀大佬

麻麻,但「我過得並不好,但是我會活著」真係太洗腦…

呢個配搭好新鮮,首歌都好好聽
Music Lover

呢個配搭好新鮮,首歌都好好聽
vitality97 發表於 2021-12-8 11:13

Live好正!
5分畀mc

Edan真係好彩 又有一首好歌比佢唱

「我過得並不好 但是我會活著」唔知係幾多人既心聲

Live好正!
5分畀mc
kenneth 發表於 2021-12-14 07:20

https://youtu.be/u2tl6pPH7-4

kenneth兄第二晚仲正,我覺得

曲、詞係唔錯,好容易上口

「活著」唱得好難聽呀大佬
Beartime 發表於 2021-12-6 05:15

edan?

Edan 唱歌真心唔好聽, 有進步唔代表好聽!
HeyHey 發表於 2021-12-3 18:18

Edan已經好努力好努力架喇 感冒未好所以高音難聽左少少少少少少啫
近期最好loop歌曲:若要按摩請預我

Sorry未能認同 MC果d懶係有感情嘅作狀唱腔 我真係頂唔順

Live好正!
5分畀mc
kenneth 發表於 2021-12-14 07:20

Sorry未能認同 MC果d懶係有感情嘅作狀唱腔 我真係頂唔順
Cookiechoi 發表於 2021-12-18 14:34

有技巧少少就作狀?

成日聽左做

攬炒到新愛侶 會有治我的藥
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

Sor有技巧唔代表有感情 佢個版本無feel

有技巧少少就作狀?
Cath 發表於 2021-12-18 16:00

國語版都好鍾意

edan唱功真係同鋒澤有d距離

曲好聽!Edan唱好過map

原來咁多打手
不如佢繼續膠戰啦 1分

e粉洗板洗到好肉酸
趁一切 都正好
撮合無盡 的偶然來盡興

臨近頒獎禮 班人真係乜都做得出
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

呢首歌至少好過My Apple Pie,鋒澤亦都幫助到成首歌,本身個編曲亦都幾好聽。

5分
幾好loop

似感冒好番少少咁
但比E先生仲差一點,
希望佢努力綀歌先出歌吧, 相信佢會進步....

兒登唱得差
但其實隻歌幾好
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

我過得並不好 但是我會活著
呢句好似撒瑪利亞防止自殺會

旋律OK
兩個人合唱有點九唔搭八
聽過姜濤清唱國語版 好好聽 好有feel YouTube 有

Edan去到中段唱得好怪 2分