返回列表 發帖
年度歌曲 第九位

「是我的 卻非我
這小故事」

無名故事 Kendy Suen (169)
作曲:Kendy Suen, Brian Yip, Eye Fung
作詞:小克  
編曲:Kendy Suen, Jeffero Chan, Tomy Ho
監製:Kendy Suen, Adrian Chan

年度歌曲 第八位

黃昏與黎明之間

who is JL
616.1314 發表於 2021-12-30 22:21

Jeanie Lee

年度歌曲 第九位

「是我的 卻非我
這小故事」

作曲:Kendy Suen, Brian Yip, ...
Yan 發表於 2021-12-30 22:24

CityPop! CityPop
迦迦已經換好衫準備上台9fing

年度歌曲 第八位

「寧願冷清  一個人好靜
不想反應  一呼一吸好好保留獨特性
怕每天  甚麼都固定  大煞風景」

CityPop AGA (185)

曲:AGA江海迦
詞:林若寧
編:波多野裕介(Yusuke Hatano)
監:舒文@Zoo Music

年度歌曲 第七位
來 來講再見
得不到 一秒掛牽
誰 誰想再見
講不出 一句改變

支持 iii!
chachacharlie 發表於 2021-12-30 22:18

Wowwwow 恭喜iii!
第九位 和每天講再見?
WZA111 發表於 2021-12-30 22:19

諗左好耐第十俾邊首 最後俾左佢

年度歌曲 第八位

怕每天  甚麼都固定  大煞風 ...
Yan 發表於 2021-12-30 22:28

亂估勿念!

CityPop! CityPop
迦迦已經換好衫準備上台9fing
WZA111 發表於 2021-12-30 22:27

想睇佢着返件青口衫再加佢新人嗰年嘅髮型

年度歌曲 第八位

怕每天  甚麼都固定  大煞風 ...
Yan 發表於 2021-12-30 22:28

女大贏家 confirmed.
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

年度歌曲 第七位

「再見偏說到紅眼
被時代拆散 才道別那樣難」

Ciao RubberBand (188)

作曲:RubberBand
作詞:RubberBand & Tim Lui   
編曲:RubberBand & 雷柏熹  
監製:RubberBand & 雷柏熹

年度歌曲 第六位
這一秒後
不知道怎地老天荒 只知道想抱緊對方

616.1314 發表於 2021-12-30 22:34

Gin粉舉牌離場中
現場一片hurrrrr聲
迦迦:其實我作咗曲都…十年㗎喇

年度歌曲 第七位

「再見偏說到紅眼

作曲:RubberBand ...
Yan 發表於 2021-12-30 22:35

Gin Lee 這種親!
二〇二三年度全女班投票

616.1314 發表於 2021-12-30 22:34

三首歌三個獎!

年度歌曲 第七位

「再見偏說到紅眼

作曲:RubberBand ...
Yan 發表於 2021-12-30 22:35

對方=一張被
人抱著一張被

Gin粉舉牌離場中
現場一片hurrrrr聲
迦迦:其實我作咗曲都…十年㗎喇
WZA111 發表於 2021-12-30 22:36

Gaga自己enjoy 無視旁人 咁先係CityPop!

年度歌曲 第九位

「是我的 卻非我
這小故事」

作曲:Kendy Suen, Brian Yip, ...
Yan 發表於 2021-12-30 22:24

Support Kendy !

年度歌曲 第六位

「麻煩事來訪 會暴狂
晝夜上班 太忙

然而任誰講 妳在旁
鎮定我搖晃 救亡」

你是一片雲 before the night ends (164)

曲.編.監:before the night ends
詞:鍾說

年度歌曲 第五位
仍懷念往時 遺留的心事
誰又叫我這輩子
曾經如此在意
得不到可會變憾事

年度歌曲 第五位

「和你的書 計劃了結局
還欠一章 已大致寫出 受萬人的祝福
偏偏撕去 最好的結局」

思念即地獄 馮允謙 (180)
曲:馮允謙 / T-Ma 馬敬恆
詞:黃偉文 英文詞:馮允謙
編:T-Ma 馬敬恆
監:T-Ma 馬敬恆

年度歌曲 第四位
差不多九百日了 還是這樣懷念
説過在那一邊見 來待我出現
你繼續沿途歷險
我繼續尋求幸福了
那日見

會唔會就係留下來的人..

對方=一張被
人抱著一張被
WZA111 發表於 2021-12-30 22:39

記憶棉新人獎已經唱左

Support Kendy !
bagfgfcde 發表於 2021-12-30 22:42

talent!

年度歌曲 第四位

「你遠走後  現實中激鬥  我沒有你的援手
最難過總想起我們笑口  能代你更勇敢的向前走」

Dear My Friend, 姜濤 (152)
曲:林奕匡
詞:林若寧
編:Y.Siu@emp
監:Edward Chan

年度歌曲 第三位
可知留低的與重生的 卻在這邊
只可接受 新生活的蛻變

wowwwww 姜糖 hi
亂估每當幻變時!

wowwwww 姜糖 hi
亂估每當幻變時!
WZA111 發表於 2021-12-30 22:55

唔計做多左嘅宣傳 呢首真係幾感動
我當my friend = 童年

好勁!亂tag都估到!

年度歌曲 第三位
「到海角都不怕
天際都不怕
同一天空下
可會都牽掛
經得起變化」

每當幻變時 Luna Is A Bep (169)
曲:Luna Is A Bep
詞:Luna Is A Bep
編:Yip Yiu Kwan
混:Yip Yiu Kwan、MAEL
和:Ah Lee 、Luna Is A Bep
監:Norman Chow

年度歌曲 第二位
麻醉跟悼念或者沒人是錯
就換上新裝 用最美的姿態謝幕

年度歌曲 第二位

「餘生我也許放開你
卻拒絕不愛你 就算被分隔時和地」

先哭為敬 鄭欣宜 (194)

作曲:許崇謙 / 梁嘉茵
作詞:黃偉文
編曲:何秉舜
監製:舒文@Zoo Music

年度歌曲
當再無盛世 應怎樣方可讓你心安
留下了無名的軀殼
陪着你悠然安躺
就無憾於過往

先哭為敬!!
但本身又想估係第一

年度歌曲

「Lay on my shoulder
Lay on my shoulder
(是太累了)抱著一起躺下
(沒有用了)我伴你不需怕」

Lay On My Shoulder  The Hertz/Yukilovey (18+183)

作曲: Yukilovey
填詞: Him Hui @ The Hertz, Herman @ The Hertz
編曲: The Hertz, Yukilovey
監製: The Hertz, Yukilovey

年度歌曲

「Lay on my shoulder
Lay on my shoulder
(是太累了)抱著一起躺下
(沒有用了)我伴你不需怕 ...
Yan 發表於 2021-12-30 23:08
Well-deserved!

係喎唔記得榜主最愛嘅loms

先哭為敬!!
但本身又想估係第一
WZA111 發表於 2021-12-30 23:07
係喎唔記得榜主最愛嘅loms
WZA111 發表於 2021-12-30 23:09

如果今年我個人冇咁頹 應該就係欣宜第一

以為JL最少會有個表演機會

另外恭喜K Ho謙B就不嬲咁talent
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

最後一個獎!

最高收聽次數歌曲

Lay On My Shoulder  The Hertz/Yukilovey

填詞: Him Hui @ The Hertz, Herman @ The Hertz
編曲: The Hertz, Yukilovey
監製: The Hertz, Yukilovey

如果今年我個人冇咁頹 應該就係欣宜第一
Yan 發表於 2021-12-30 23:12

咁就lay多啲on my shoulder啦
永遠提供正能量俾你

Well-deserved!
chachacharlie 發表於 2021-12-30 23:09

仲有一個!

年度歌曲 第二位

「餘生我也許放開你
卻拒絕不愛你 就算被分隔時和地」

先哭為敬 鄭欣宜 (194)

作曲:許 ...
Yan 發表於 2021-12-30 23:06

SONG OF THE YEAR!! (is robbed)
二〇二三年度全女班投票

The Hertz 同埋 JF 係咪大贏家!

最後一個獎!

最高收聽次數歌曲

Lay On My Shoulder  The Hertz/Yukilovey

填詞: Him  ...
Yan 發表於 2021-12-30 23:13
正!

Yan’s music choice 2021

年度歌曲

第二位 先哭為敬 鄭欣宜
第三位 每當幻變時 Luna Is A Bep
第四位 Dear My Friend, 姜濤
第五位 思念即地獄 馮允謙
第六位 你是一片雲 before the night ends
第七位 Ciao RubberBand
第八位 CityPop AGA
第九位 無名故事 Kendy Suen
第十位 告別式 iii

年度大碟
人類世 – C AllStar

年度EP
Life / Line - 馮允謙

年度新人
金獎:MC張天賦
銀獎:before the night ends
銅獎:石山街

年度唱作人
金獎:馮允謙
銀獎:AGA
銅獎:Kendy Suen

年度組合
金獎:C AllStar
銀獎:The Hertz
銅獎:My Little Airport

年度男歌手
金獎:馮允謙
銀獎:MC張天賦
銅獎:洪嘉豪

年度女歌手
金獎:AGA
銀獎:陳凱詠
銅獎:鄭欣宜

最高收聽次數歌曲
Lay On My Shoulder

CM係一個好好嘅地方 多謝大家支持

以為JL最少會有個表演機會

另外恭喜K Ho謙B就不嬲咁talent
on07111 發表於 2021-12-30 23:12

JL另有工作方排 未能出席

SONG OF THE YEAR!!  (is robbed)
616.1314 發表於 2021-12-30 23:15

呢首都好好聽

年度歌曲

第二位 先哭為敬 鄭欣宜  ...
Yan 發表於 2021-12-30 23:19

容祖兒慘食白果
二〇二三年度全女班投票

咁就lay多啲on my shoulder啦
永遠提供正能量俾你
WZA111 發表於 2021-12-30 23:14

最好都係你

4 馮允謙
3 AGA
2 The Hertz / 鄭欣宜 / before the night ends / Kendy Suen / C AllStar / MC張天賦

年度歌曲 Lay On My Shoulder  The Hertz/Yukilovey (18+183)
第二位 先哭為敬 鄭欣宜 (194)
第三位 每當幻變時 Luna Is A Bep (169)
第四位 Dear My Friend, 姜濤 (152)
第五位 思念即地獄 馮允謙 (180)
第六位 你是一片雲 before the night ends (164)
第七位 Ciao RubberBand (188)
第八位 CityPop AGA (185)
第九位 無名故事 Kendy Suen (169)
第十位 告別式 iii (172)
-------------------------------------------------------------------
因愛之罪名(182)
白眉(170)
I wish(168)
集合吧!地球保衛隊(167)
瑩(166)
天堂100%(165)
暗戀家(161)
留下來的人(161)
一步一悔過(158)
漂流號(157)

4 馮允謙
3 AGA
2 The Hertz / 鄭欣宜 / before the night ends / Kendy Suen / C AllStar / MC張天賦 ...
Yan 發表於 2021-12-30 23:28

The Hertz 係兩獎定三獎

年度新人
金獎:MC張天賦 (319)
銀獎:before the night ends (305)
銅獎:石山街 (297)
----------------------------------------
張蔓姿(267)
關松興的astrology(169)
MC $oho & Kidney(158)

年度組合
金獎:C AllStar (586)
銀獎:The Hertz (531.5)
銅獎:My Little Airport (284)
-----------------------------------------
石山街(297)
R.O.O.T(192)
RubberBand(188)

年度男歌手
金獎:馮允謙 (663)
銀獎:MC張天賦 (319)
銅獎:洪嘉豪 (312)
-----------------------------------------
before the night ends(305)
姜濤(244)
林奕匡(219)

年度女歌手
金獎:AGA (410)
銀獎:陳凱詠 (388)
銅獎:鄭欣宜 (350)
------------------------------------------
Kendy Suen(339)
王嘉儀(312)
岑寧兒(286)

突擊頒獎!

2021冠軍歌:
week 1-13: 時光倒流一句話 / 是但求其愛 / 惡夢經 / ...
Yan 發表於 2021-12-30 21:29

咁突然既 sor呀 遲左入場
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

The Hertz 係兩獎定三獎
WZA111 發表於 2021-12-30 23:35

兩個歌曲獎都要同yukilovey分

咁突然既 sor呀 遲左入場
JasOh103 發表於 2021-12-30 23:40

我都係expect大家喺我完左先一次過睇 因為冇乜tag 我打字又好慢

我先要sor sammi最後關頭俾我踢左出十大

年度新人
金獎:MC張天賦 (319)
銀獎:before the night ends (305)
銅獎:石山街 (297)
----------------- ...
Yan 發表於 2021-12-30 23:40

166 so sad

我都係expect大家喺我完左先一次過睇 因為冇乜tag 我打字又好慢

我先要sor sammi最後關頭俾我踢 ...
Yan 發表於 2021-12-30 23:44

我都仲有好多tag未寫 慘
準備hea搞