返回列表 發帖

SSN Chart / Weekly Mirror Chart 第四季季選 (2021)

單選投票, 共有 60 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

20.00% (12)
3.33% (2)
1.67% (1)
1.67% (1)
0.00% (0)
13.33% (8)
8.33% (5)
26.67% (16)
20.00% (12)
0.00% (0)
5.00% (3)
您所在的用戶組沒有投票權限

本榜即將公佈今年9月至11月期間,最高積分的五首歌曲
並邀請各位會員投選期內MIRROR及其成員曾上榜歌曲

另外為慶祝鏡榜今年成立,
亦會同時總結鏡榜10至12月最高積分的歌手及歌曲

日期:12月31日
時間:下午6時 (歡迎大家完事後欣賞  Jason's Year-End Playlist 2021)

項目:
  • SSN Chart第四季歌曲 (第一至第五名)
  • 鏡榜男歌手 (第一至第三名)
  • 鏡榜女歌手 (第一至第三名)
  • 鏡榜組合 (第一至第三名)
  • 鏡榜歌曲 (第一至第三名)
  • 鏡榜最勤勞歌手
  • CM會員投選鏡歌
  • 最遺憾白果
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

Where is 一表人才 無 一表人才 投左 虎道門

想投MASTER CLASS多d

Where is 一表人才  無 一表人才 投左 虎道門
boy4dudes 發表於 2021-12-28 01:40

12月先上大榜
要撥去下一季了
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

想投MASTER CLASS多d
小伙子. 發表於 2021-12-28 01:42

希望總選有得投票
打算鏡榜總選係季選最高票10選1

今季咁多歌 應該都大機會出現0票歌

請大家投三個字一票

12月先上大榜
要撥去下一季了
John 發表於 2021-12-28 01:42
OK, 幾時全年總選?

今季咁多歌 應該都大機會出現0票歌
kel_kelvin 發表於 2021-12-28 01:49

合唱歌同自plug歌高危

請大家投三個字一票
kenneth 發表於 2021-12-28 01:50

好聽!不過我本人保持中立

OK, 幾時全年總選?
boy4dudes 發表於 2021-12-28 02:00

暫時計劃

1月大榜總選
3月大榜第一季季選+鏡榜全年總選
5月大榜第二季季選+鏡榜第一季(1至4月)優秀選

咁先有得keep住投票

不過下年仲繼續整鏡榜先算

暫時計劃

1月大榜總選
5月大榜第二季季選+鏡榜第一季(1至4月)優秀選{: ...
John 發表於 2021-12-28 02:08
可能下年問題係, 鏡仔仲有無原本12人?

可能下年問題係, 鏡仔仲有無原本12人?
boy4dudes 發表於 2021-12-28 02:17

紅得快
跌得都好快
諗起09年謝安琪

紅得快
跌得都好快
諗起09年謝安琪
John 發表於 2021-12-28 02:48
我覺得就快會有人離隊, 一係變 reduced MIRROR, 一係加其他造星仔仔

我覺得就快會有人離隊, 一係變 reduced MIRROR, 一係加其他造星仔仔
boy4dudes 發表於 2021-12-28 03:10

我又反而覺得暫時唔會
mirror個品牌仲係好值錢

鏡仔咁多歌最鍾意 warrior

Where is 一表人才  無 一表人才 投左 虎道門
boy4dudes 發表於 2021-12-28 01:40

見到你呢句我放心投咗另一首,上季已經驚0票所以投咗tiger
暫時計劃

1月大榜總選
5月大榜第二季季選+鏡榜第一季(1至4月)優秀選{: ...
John 發表於 2021-12-28 02:08

暫定

希望幸兒唔會黑面
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

我又反而覺得暫時唔會
mirror個品牌仲係好值錢
John 發表於 2021-12-28 03:24
同意個品牌仲係好值錢, 但係 Kary 都有話 "身可以留得低 心恐怕留不低". 留得 AK 多一個月, 可能留唔到 AK 多一年. 近幾個月 AK d 行為 suggest 佢好想離隊: MOOV Live 單野, IG 單野, 開店打入飲食界 (雖然有預 Jer 同 Fatboy 份).

AK 應該 prefers 做電視劇/電影男主角但係今年被安排兩次做綜藝節目主持, 眼見其他單飛成員發展各方面都好過自己, 同 Ian 又疏遠左 好想錫錫生生.

其實 IG 單野好 sad (對鏡粉), 唔係個個鏡仔 IG 都有寫 "MIRROR" or "@mirror.weare" or "mirror.viutv@gmail.com" (Lokman Ian KT 好似一向都無), 問題係 AK 一向有, 突然刪左. 訪問佢話 IG 唔夠位所以 remove "MIRROR", 唔 make sense. 基本上佢係用行動證明 MIRROR 在自己心目中已經唔再係最重要嗰幾樣野. 另外 re: CCRTHK CCTVB 合頒頒獎禮, 訪問 AK 話「想見到 TVBuddy 真人」同「想唱隔離台嘅電視劇主題曲」 花姐同老闆都未 approve 亮相 CCTVB 件事, 佢好似同 Viu 作對想迫花姐同老闆解僱佢咁 話 AK 唔想離隊真係好難相信. 我鐘意 黑之呼吸 同 虎道門 (好適合佢唱), 佢好似同 OP 合作得開心過做 MIRROR, 做副隊長壓力大, 我覺得自組小樂隊應該會更適合佢.

棄契投江

投生生嘅全部都係知名會員
我估錯這個世界得到教訓

唔知AK係咪想退出TeamMIRROR  加入TeamTVB唱劇歌

時間:下午6時 (歡迎大家完事後欣賞  Jason's Year-End Playlist 2021)

John 發表於 2021-12-28 01:25

很想偷呃拐騙的勾引 完了事便懷孕

本榜即將公佈今年9月至11月期間,最高積分的五首歌曲
並邀請各位會員投選期內MIRROR及其成員曾上榜歌曲

另 ...
John 發表於 2021-12-28 01:25
WOWWWWWW
多謝宣傳 感激
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

生生就係差虎道門嗰兩票

投生生嘅全部都係知名會員
mrshadowll 發表於 2021-12-28 09:11

留意到投咗俾三個字嘅有唔少係Gin stan
可能係借住投生生嘅機會黎支持三個字嘅Gin歌 (IDK、這種親)

生生就係差虎道門嗰兩票
梨胃言 發表於 2021-12-28 20:18

依家加埋都唔夠了

可能係借住投生生嘅機會黎支持三個字嘅Gin歌 (開錯燈、美男子、與香煙、無限大){:1_11 ...
kel_kelvin 發表於 2021-12-28 23:10

幫你修正返

A會員仲未投票俾搞不懂

可能係借住投生生嘅機會黎支持三個字嘅Gin歌 (IDK、這種親){:1_11 ...
kel_kelvin 發表於 2021-12-28 23:10

仲有 敢敢敢
我估錯這個世界得到教訓

A會員仲未投票俾搞不懂
梨胃言 發表於 2021-12-28 23:28

C會員仲未見到個post,,,希望有人PM佢

Btw mirror應該最後0票,上次tbg起碼都有1票

C會員仲未見到個post,,,希望有人PM佢

Btw mirror應該最後0票,上次tbg起碼都有1票 ...
on07111 發表於 2021-12-29 20:55

C會員即係邊個
Cath?

搞不懂仲係0票

可能係借住投生生嘅機會黎支持三個字嘅Gin歌 (IDK、這種親){:1_11 ...

懷疑因為你呢句又多咗兩票

突然間多咗咁多票

懷疑因為你呢句又多咗兩票
on07111 發表於 2021-12-30 23:59

距離14票又近左

生生忽然發力

突然間多咗咁多票
kel_kelvin 發表於 2021-12-31 00:00

頭三季都有大約60票

生生就係差虎道門嗰兩票
梨胃言 發表於 2021-12-28 20:18

集中票源!全投三個字!

集中票源!全投三個字!
kenneth 發表於 2021-12-31 06:56

輸緊2票

輸緊2票
梨胃言 發表於 2021-12-31 08:54

最後幾個鐘 睇黎要告急

距離14票又近左
kel_kelvin 發表於 2021-12-31 00:02

Gin fin已經逐個逐個離去

Gin fin已經逐個逐個離去
on07111 發表於 2021-12-31 16:48

已經係江江季選最高票紀錄

已經係江江季選最高票紀錄
John 發表於 2021-12-31 17:22

希望江江今晚拎到鏡榜

入場!

要唔要幸兒暖場

正式開始~開始有心跳

SSN Chart 第四季季選
歌曲 第五名

I wanna say sorry for the first time
 I wanna say sorry for the last time」 - 一步一悔過

作曲 馮允謙
填詞 Oscar / 馮允謙
編曲 T-Ma / Lincoln Lam / 馮允謙
監製 T-Ma
主唱 馮允謙
收錄於《LifeLine》

上榜週: 39-45
榜上走勢: 12 -> 6 -> 5 -> 10 -> 1 -> 4 -> 16

入場!
Yan 發表於 2021-12-31 18:02

xd

Idk同日出前係咪第四季

Congratulations him b

SSN Chart 第四季季選
歌曲 第四名

若然生活 純粹為 求個平凡
 為何一直 咬緊一副牙關   
」 - 生

作曲 藍奕邦
填詞 藍奕邦
編曲 A New World If You Can Take It (ANWIYCTI)
監製 Goro Wong / 周國賢 / 藍奕邦
主唱 藍奕邦
未收錄於任何唱片

上榜週: 42-47
榜上走勢: 15 -> 2 -> 8 -> 9 -> 1 -> 9

Idk同日出前係咪第四季

Congratulations him b
on07111 發表於 2021-12-31 18:04

幸兒第三季成績

日出時讓街燈安睡  8 + 19 + 7.5
IDK 15 + 17 + 12 + 35
這種親 3 + 3