返回列表 發帖
暫時大家都係睇好我幸多過美口

歡迎大家繼續估,聽日揭曉
我們的總和

Tomorrow

原因: 願望就是明天

1. 剛好
原因:榜主係芊粉

剛好
Reason: 祖兒冠軍!

下個禮拜應該係Week 13
1. Tomorrow
Reason: 江好
梨胃言 發表於 2022-3-19 21:50

thanks
襯有時間一日出返兩個星期榜 但係唔記得改
我們的總和

1.一樣
Reason:好姊妹應相信情感 不必鬥情深

SEE YOU NEXT TIME.
— 02 02 剛好 - Gin Lee
— ...
on07111 發表於 2022-3-19 22:11

呢對sis真係去到邊都要鬥下
暫時紅館 Gin Lee 1:0 (取消咗) AGA

未玩過估榜,等我試玩下先。
1.
Reason: 應該夠鐘冠

BTW,支持Gin空降亞軍! ...
ambrose121 發表於 2022-3-20 15:20

多謝你參加 今次呢首起碼啱佢唱先!!!

1.
Reason: 剛好剛剛好
chachacharlie 發表於 2022-3-20 15:25

希望下星期可以衝擊更高既位置!!!

1. Tomorrow
Reason: Tomorrow>正好>剛好
mamakin 發表於 2022-3-20 20:20

正好係邊個首歌黎

1. 剛好
Reason:高深的Gin Lee不想考第二
WZA111 發表於 2022-3-20 20:30

亞亞亞真係好傷 搞到佢霉咗幾年
我們的總和

Tomorrow

原因: 願望就是明天
ayckwan 發表於 2022-3-25 15:29

聽日一定會更好架 你話係咪呀AGA

1. 剛好
原因:榜主係芊粉
bagfgfcde 發表於 2022-3-26 11:08

好不好給天數數

剛好
Reason: 祖兒冠軍!
Yan 發表於 2022-3-26 11:52

我都係喜歡祖兒
我們的總和

Gin
JasOh103 發表於 2022-3-19 23:31

經過完悶到地裂既驅風歌街燈之後
今次應該有好成績!!!!!

(好似係 除非唔係)
我們的總和

Wonders Music Recommendation / 2022 Week 13

本週冠軍作品
Wanna Be Like You - R.O.O.T feat. 9m88

作曲 | R.O.O.T
填詞 | Jan Curious / 9m88
編曲 | R.O.O.T
監製 | 蘇道哲

I know you'll be there
I know you'd been there

一次跨越語言、地域的音樂製作
Wanna Be Like You 為廣東流行音樂探索不同的可能性
值得一提廣東話演唱部分9m88的處理出乎意料般讓人驚喜

RK LW PE  SONG - SINGERS
01 05 01 
Wanna Be Like You - R.O.O.T
02 04 02 
留一天與你喘息 - 陳卓賢
03 02 02 
剛好 - Gin Lee
04 09 04 
兩種語言 - 鄧小巧
05 08 04 
報復式浪漫 - 馮允謙
06 12 02 
剎那的 - 張蔓莎
07 03 02 
lately - moon tang
08 06 06 
大日如來 - 李芷君
09 ne 09 某種老朋友 - 林家謙

10 14 10 
Now Here, Man! - The Hertz
11 15 11 
無常家 - 岑寧兒
12 13 08 
點點 - Yukilovey
13 17 13 世界與你無關(Acoustic Version) - 陳蕾
14 10 02 
納斯卡線 - JW
15 11 11 
二話都說 - WHIZZ
16 18 16 
輕不著地 - before the night ends
17 20 17 By The Time - 徐嘉浩
18 ne 18 #RBF - Kerryta

19 ne 19 
Sympathy - Merry Lamb Lamb
20 ne 20 半 - 李駿傑

— 01 01 關你屁事 - 關勁松的Astrology
— 07 02 Tomorrow - AGA
— 16 14 幼稚未完 - 林峯
— 19 18 Mr. Stranger - 盧瀚霆

2022 Week 14 (2022.04.02) 估榜遊戲

1. 每星期CM共和榜話題度最高既歌手某契下星期會唔會拎到佢起呢個榜既首冠?

2. 下星期會唔會起呢度同某種老朋友講聲 SEE YOU NEXT TIME (OUT)?
我們的總和

1. NO
2. NO
Reason: 林家謙首冠

1.Yes, Reason: 榜主識音樂、有taste,所以下週會由R會員力捧ge契契奪金

2.No, eason:敢 都上過兩星期,花鼠唔會差過Gin lee吧

迪迪真係see u next time
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

See You Next Time AGA
Gin Lee 大獲全勝

09 BARFFFFFF!

1. YES
2. NO

Reason: 榜主 = Miriam (一葉舟) stan
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

1. NO
2. YES

Reason: 喜歡 Kary

1. Yes
2. No
Reason: Ian首歌咁受歡迎,本人又咁有吸引力,榜主一定會冠。林家謙唔似一week即out。
Ambrose's WK12 無答案|說走就走|召喚絲

未估既可以繼續估, 應該聽日下晝先出到榜

好多美會員睇好花鼠
我們的總和

1. NO
2. NO
Reason: 林家謙首冠
梨胃言 發表於 2022-3-26 21:24

睇番咁多年拼命無恙係ka him最近冠軍既一首
1.Yes, Reason: 榜主識音樂、有taste,所以下週會由R會員力捧ge契契奪金

2.No, eason:敢 都上過兩 ...
on07111 發表於 2022-3-26 21:31

希望契契新既一年唔會再係咁黑面

See You Next Time AGA
Gin Lee 大獲全勝

09 BARFFFFFF!

1. YES
2. NO

Reason: ...
JasOh103 發表於 2022-3-26 21:35

有唔有好開心既感覺呢
未攞飛搞 refund

1. NO
2. YES

Reason: 喜歡 Kary
chachacharlie 發表於 2022-3-26 21:51

大家一齊聽住沙灘節live先!!!!!!

1. Yes
2. No
Reason: Ian首歌咁受歡迎,本人又咁有吸引力,榜主一定會冠。林家謙唔似一week即out。 ...
ambrose121 發表於 2022-3-28 20:02

好想知班 hellosssss 課咗幾多先有咁既成績
我們的總和

Wonders Music Recommendation / 2022 Week 14

本週冠軍作品

作曲 | 陳卓賢
填詞 | Oscar
編曲 | Claudia Koh
監製 | T-Ma

平靜裡安躺 棲身一抹暖光
游入了思海 看日落天荒

每個人都需要一個 喘 息 空 間

01 02 01 
02 ne 02 
醫生我無病 - 藍奕邦
03 04 03 
兩種語言 - 鄧小巧
04 05 04 
報復式浪漫 - 馮允謙
05 03 02 
06 12 06 
07 13 07 
世界與你無關(Acoustic Version) - 陳蕾
08 07 02 
09 14 02 
納斯卡線 - JW
10 09 09 
某種老朋友 - 林家謙
11 16 11 
12 08 06 
大日如來 - 李芷君
13 06 02 剎那的 - 張蔓莎
14 10 10 
Now Here, Man! - The Hertz
15 19 15 
16 18 16 
#RBF - Kerryta
17 ne 17 Happy Me - Jerald
18 ne 18 Never-never Land - COLLAR

19 ne 19 
豐乳肥臀 - 鄭欣宜
20 15 11 二話都說 - WHIZZ

— 01 01 Wanna Be Like You - R.O.O.T
— 11 11 無常家 - 岑寧兒
— 17 17 By The Time - 徐嘉浩
— 20 20 半 - 李駿傑

播放熱選 / Let Us Go Then You and I - 6號

如果當年沒有 未來見 的出現
或許年度歌曲的歸屬會是落在 Let Us Go Then You and I
作為 2018 年兩首時代級作品 二揀一都很殘忍

2022 Week 15 (2022.04.09) 估榜遊戲

1. 舊年起呢度成績好好既欣直最近出左首題材重覆又重覆既<豐乳肥臀>,究竟下星期成績會係點呢?

2. Gin Lee 作為CM討論度最高既女歌手之一,大家想唔想睇我本人心目中既Gin Lee歷年歌曲十大,同埋佢邊首歌會係我本人心目中既至尊歌 
我們的總和

契契契契契契契契契契契契契契契契!
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

1. 19>20 以為未上
2. 希望有埋幸兒歷年最難聽歌曲十大

Wonders Music Recommendation / 2022 Week 14

本週冠軍作品

作曲 | 陳卓賢
...
Wonders 發表於 2022-4-2 20:40

第二題

1. 奪金 (Feat.群星)
2. 一齊嚟尋保啦 (Feat.陳卓賢 柳應廷)
3. 敢
4. 日出時讓街燈安睡 (Feat.張學友)
5. 型人道 (Feat.譚詠麟)
6. 和每天講再見 (Feat.蘇永康)
7. IDK
8. 今天終於1人回家
9. 10年如當日
10. 諗唔到了。。。。
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

估唔到ian會冠

1.20位
Reason:自願犧牲走進歷史 閉目沉下去

2.估呢十首
Falling
今天終於一人回家<--favourite
玫瑰的故事
和每天講再見
下一位
十年如當日
我説
侘寂
天地一沙鷗
如果牆會說話
Bonus track: 犧牲品
Reason:忘掉不堪 背叛 殘缺 往史 揭穿只剩諷刺
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

第二題

3. 敢
4. 日出時讓街燈安睡 (Feat. ...
John 發表於 2022-4-2 21:03

10. 25周年歌

估唔到ian會冠

1.20位

2.估呢十首
Falling
今天終於一人回 ...
on07111 發表於 2022-4-2 21:03

原來Gin咁多歌名有個一字...
Gin真係好恨做第一

金獎: 李幸兒 (一加一/獨一無二/1DK/1出時讓街燈安睡/奪金/一齊嚟尋保啦)

首首歌都有一字,就知佢幾咁恨做一姐啦,今年終於恨到喇!人地AGA就攞其他獎到手軟,佢都唔輸蝕,一樣空降橫掃金草莓.環球歌手就只有佢有實力同谷底天后鬥過你死我活,以為佢已光榮引退,可惜摺埋一排又死灰復燃,換過一身out爆造型再戰深坑,為挽頹勢攻擊排山倒海,野野都技驚四坐玩歌劇爆咪。。。。。。

Gin真係好恨做第一

金獎: 李幸兒 (一加一/獨一無二/1DK/1出時讓街燈安睡/奪 ...
John 發表於 2022-4-2 21:09

第1位: IDK (主唱: Gin Lee)
推介原因:洩晒氣既堅李久唔久就會黎金草莓打個轉,今年唔知係唔係食豆腐食到懵左,嘔首令人乍舌既怪歌,由旋律到歌詞已去到9唔搭8之化境,似乎要力追谷底天后,誓要大小通吃.
第二題

3. 敢

用下面三首換走 八九十
雙雙(Duet Version) Feat. Eric Kwok
獨一無二(Aftermath Remix Version) - Feat  AGA
千變萬化 - Feat. Alan Tam
Bonus track :幸福悶 - 秦懿

@rickychan0809

契契契契契契契契契契契契契契契契!
John 發表於 2022-4-2 21:00

鏡仔solo既首冠
我們的總和

1. 19>20 以為未上
2. 希望有埋幸兒歷年最難聽歌曲十大
梨胃言 發表於 2022-4-2 21:00

難聽歌曲就咁諗都已經諗起幾首
無限大
我們的總和

第二題

3. 敢

和每天講再見原本冇咁黑人憎 老鼠康搞禍哂
我們的總和

估唔到ian會冠

1.20位

2.估呢十首
Falling
今天終於一人回 ...
on07111 發表於 2022-4-2 21:03

聽聽下其實又唔係咁差既
好過果d歌名水蛇春咁長又唔q知佢唱緊乜果d人
我們的總和

Gin真係好恨做第一

金獎: 李幸兒 (一加一/獨一無二/1DK/1出時讓街燈安睡/奪 ...
John 發表於 2022-4-2 21:09

好想睇佢拎一次903女金 希望佢轉會去蛋記
我們的總和

@rickychan0809
bagfgfcde 發表於 2022-4-3 09:11

順便叫埋cymusic入黎mma
我們的總和

Wonders Music Recommendation / 2022 Week 15

本週冠軍作品

作曲 | moon tang / Gareth T.
填詞 | moon tng
編曲 | Gareth T. / Nicholas Cheung
監製 | Gareth T. / jerold chu

Yeah you hated everything I like the most
All my colours and the flaws you couldn't handle

開首以人聲帶入 從而走入作品的世界
訴說與你在愛情中的迷途
柔合不同的樂器令編曲呈現多元
是 2022 年其中一首不可不聽的外語作品

01 08 01 
02 07 02 
03 02 02 
醫生我無病 - 藍奕邦
04 05 02 
05 re....05 我也難過的 - 吳林峰/謝芊彤

06 03 03 
兩種語言 - 鄧小巧
07 09 02 
納斯卡線 - JW
08 ne 08 日月無常 - Kendy Suen

09 ne 09 海底隧道 - KOLOR

10 06 06 
11 16 11 
12 11 11 
13 15 13 Sympathy - Merry Lamb Lamb
14 04 04 
報復式浪漫 - 馮允謙
15 17 15 
Happy Me - Jerald
16 18 16 
Never-never Land - COLLAR
17 ne 17 先知 - 石山街
18 ne 18 
Falling - 章尾而
19 ne 19 
分過手請舉手 - 陳輝陽 x 女聲合唱
20 ne 20 i don't smoke & i don't drink - Tyson Yoshi

— 01 01 留一天與你喘息 - 陳卓賢
— 10 09 某種老朋友 - 林家謙
— 12 06 大日如來 - 李芷君
— 13 02 剎那的 - 張蔓莎
— 14 10 Now Here, Man! - The Hertz
— 19 19 豐乳肥臀 - 鄭欣宜
— 20 11 二話都說 - WHIZZ

Gin Lee 歷年十大作品 2011 - 2022 / 雙雙 - Gin Lee

作為 Gin Lee 加盟環球唱片的首波主打
一如所料當年推出有著高流量的點擊率
奈何卻未能完全發揮 Gin Lee 聲線上的特質
初次合作以一首保守的作品測試市場的接受程度也是可以理解

2022 Week 16 (2022.04.16) 估榜遊戲

1. 我也難過的、日月無常、海底隧道、風靡 (Janice) 及報復式浪漫下星期會係五大位置作品,麻煩大家幫幫手搵返佢地屬於第一至第五位邊個位置先係啱既。
我們的總和

01 報復式浪漫
02 我也難過的
03 日月無常
04 風靡
05 海底隧道
06 江好
順便叫埋cymusic入黎mma
Wonders 發表於 2022-4-9 17:57

佢而家好似反契
石頭歌20>X

「高流量的點擊率」係咪串煎煎買views

隻隻真係好好聽

最適合大合唱
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

一加一係乜嘢呀

01 風靡(好聽ver.)
02 我也難過的
03 日月無常
04 報復式浪漫
05 海底隧道
06 Tomorrow
07 三個字(Jace)
08 Falling

Reason:開始 開始有心跳

GL第一首已經估錯

一加一係乜嘢呀
kwanie 發表於 2022-4-9 18:42

新聞好似話大於二

00 剛好
01 我也難過的
02 海底隧道
03 日月無常
04 風靡(美)
05 報復式浪漫
06 風靡(魔)

隻隻

01 我也難過的
02 報復式浪漫
03 日月無常
04 海底隧道
05 風靡 (Janice)
06 風靡 (Jeanie)

01 我也難過的
02 報復式浪漫
03 海底隧道
04 風靡
05 日月無常

01 報復式浪漫
02 我也難過的
03 日月無常
04 風靡
05 海底隧道
06 江好

佢而家好似反契
石頭歌 ...
梨胃言 發表於 2022-4-9 18:00

我煎既點擊率係揼石仔咁揼返黎
佢係味比人狙擊得太多 
我們的總和

隻隻真係好好聽

最適合大合唱
JasOh103 發表於 2022-4-9 18:14

好後悔16年又係無冠到
我們的總和

一加一係乜嘢呀
kwanie 發表於 2022-4-9 18:42

大於二 但其實最尾係 一加一原來是二 (愛婉又愛笑)
我們的總和

01 風靡(好聽ver.)
02 我也難過的
03 日月無常
04 報復式浪漫
05 海底隧道
06 Tomorrow
07 三個字(Jace)
08 ...
on07111 發表於 2022-4-9 18:59

仲有9星期我地點都有一首會中!!!!!!
我們的總和

00 剛好
01 我也難過的
02 海底隧道
03 日月無常
04 風靡(美)
05 報復式浪漫
06 風靡(魔) ...
chachacharlie 發表於 2022-4-9 19:53
01 我也難過的
02 報復式浪漫
03 日月無常
04 海底隧道
05 風靡 (Janice)
06 風靡 (Jeanie) ...
mamakin 發表於 2022-4-11 21:32
01 我也難過的
02 報復式浪漫
03 海底隧道
04 風靡
05 日月無常
ambrose121 發表於 2022-4-12 22:16

thanks
我們的總和

隻隻
John 發表於 2022-4-9 23:15

好憎Eric Kwok個版本
成日整d無意義既 Remix
我們的總和

Wonders Music Recommendation / 2022 Week 16

本週冠軍作品
報復式浪漫 - 馮允謙

作曲 | 馮允謙
填詞 | Oscar / 馮允謙
編曲 | Nic Tsui / T-Ma馬敬恆
監製 | T-Ma馬敬恆 / 馮允謙

You kiss me so sweetly
沿路的苦等 已變做美感

在茫茫人海之中 遇上對的人
開始談一場 24 小時報復式戀愛

相對 Original Version
Acoustic Version 更多了一份甜蜜浪漫的感覺

01 14 01 
報復式浪漫 - 馮允謙
02 05 02 
我也難過的 - 吳林峰/謝芊彤
03 08 03 
日月無常 - Kendy Suen
04 09 04 
海底隧道 - KOLOR
05 ne 
05 風靡 - 衛蘭
06 ne 06 
小心地滑 - MC張天賦
07 03 02 
醫生我無病 - 藍奕邦
08 04 02 
09 10 06 
10 02 02 
11 06 03 
兩種語言 - 鄧小巧
12 ne 12 Long D - 陳凱詠

13 11 11 輕不著地 - before the night ends
14 07 02 
納斯卡線 - JW
15 17 15 
先知 - 石山街
16 18 16 
Falling - 章尾而
17 19 17 分過手請舉手 - 陳輝陽 x 女聲合唱
18 11 11 
19 13 13 
20 ne 20 Elevator - 呂爵安

— 01 01 lately - moon tang
— 15 15 Happy Me - Jerald
— 16 16 Never-never Land - COLLAR
— 20 20 i don't smoke & i don't drink - Tyson Yoshi

Gin Lee 歷年十大作品 2011 - 2022 / 我不是你的觀賞魚 - Gin Lee

幾年前 Gin Lee 都渴求推出一首 Big Hit
可惜事與願違
其實在舊唱片公司年代 2012 年推出的 我不是你的觀賞魚
絕對有潛力成為一首好聽的 Big Hit

2022 Week 17 (2022.04.23) 估榜遊戲

1. 如果下星期繼續都係男人歌冠,MC 既新歌 小心地滑 將會係起下星期成為冠軍歌。

2. 呂爵安首跳舞快歌 Elevator 下星期會跌落第21位。

3. 我最喜愛既小明新歌 HW1 下星期會超高位上榜。
我們的總和

1.F
Reason:今年未試過第二週就冠軍

2.F
Reason:登登今周冠軍

3.T
Reason:留•不低 <--留 不會低位上

呢首八字歌係好聽的八字歌

1. F
Reason: 花鼠RE冠
2. F
Reason: 低過Mr. Stranger唔合理
3. T
Reason: 榜主好支持HW1一天與你喘息