返回列表 發帖
姿姐好勁!
chachacharlie 發表於 2022-1-27 21:48

喜歡蔓G

Support 榜主
on07111 發表於 2022-1-28 20:18

支持 AgaKong / AhKay 雙周冠 in 2022!!

Long's Music Picks 2022 Week 06

論驚喜雖然不及前兩首歌
但作為最後一 plug
恰如其分令這長達三年的音樂企劃圓滿落幕

是我敢相信奇蹟
若是天地無奇蹟
然而生命是奇蹟
葉落在冰川中

RK   LW  NW  PK   Song          
01 06 03 01 
葉落冰川 - 泳兒      
02 05 03 02 
低調系 - SoWhat      
03 04 04 01 
Little Miss Janice - 衛蘭 
04 09 02 09 
Falling Upwards - Yukilovey 
05 XX 01 05 MM7 - 柳應廷

06 03 03 03 
身後身 - 周國賢    
07 01 04 01 
一樣 - 張蔓姿
08 10 02 08 
修羅場 - 許廷鏗             
09 02 03 02 
情意結 - 陳輝陽 x 女聲合唱             
10 XX 01 10 樹 - Serrini

Out...
XX 07 03 05 鏡中鏡 - 姜濤  
XX 08 04 02 
好好地過 - RubberBand 

歌曲推介 

豔羨 - 吳雨霏

新一年最大目標係要多啲自信!

自信就要學kary@沙灘節!
送多首歌俾榜豬

支持我霏

喜歡蔓G

支持 AgaKong / AhKay 雙周冠 in 2022!!
WZA111 發表於 2022-2-3 07:45

Gin fun中出了一個叛徒

恭喜美吓!
第九位好高質!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

自信就要學kary@沙灘節!
送多首歌俾榜豬
Yan 發表於 2022-2-3 08:33
連霏霏都可以咁自信跳唱

就知道呢個世界係冇嘢做唔到!

支持我霏
bagfgfcde 發表於 2022-2-3 10:24

環球同903可唔可以破冰就睇 Kary 今年復唔復出了

Gin fun中出了一個叛徒
kel_kelvin 發表於 2022-2-3 11:54

邊個 Gin fun 咁衰...

恭喜美吓!
第九位好高質!
616.1314 發表於 2022-2-3 13:28

離開的戀人都 都會像命運纏綿我一世 可惜翻唱歌多數冇冠

好掛住霏妹

好掛住霏妹
jasonng 發表於 2022-2-5 15:49

想睇你頭像跳唱 cum with me...

Long's Music Picks 2022 Week 07

字字鏗鏘 擲地有聲
編曲的 hook 一直重複令人越聽越上癮
後段的弦樂點綴令歌曲更有層次
絕對是今年其中一首最出眾的歌曲

當不到的低調系
信靠事在人為
收風不差可惜輸給偏章
醒一巴摑得要響
直接提神 提防力有不逮

01 02 04 01 低調系 - SoWhat      
02 05 02 02 MM7 - 柳應廷      
03 01 03 03 葉落冰川 - 泳兒 
04 XX 01 04 狠愛狠愛你 - 王菀之 
05 XX 01 05 剎那的 - 張蔓莎    
06 07 05 01 一樣 - 張蔓姿    
07 XX 01 07 REPLY 唔鍾意錢 - Luna Is A Bep
08 10 02 08 樹 - Serrini             
09 03 05 01 Little Miss Janice - 衛蘭             
10 XX 01 10 Tomorrow - AGA

Out... 
XX 04 02 04 
Falling Upwards - Yukilovey
XX 06 03 03 身後身 - 周國賢

XX 08 02 08 修羅場 - 許廷鏗
XX 09 03 02 情意結 - 陳輝陽 x 女聲合唱

歌曲推介 

Love Me More - Mitski

I need you to love me more
Love me more, love me more
Love enough to drown it out
Drown it out, drown me out

兩姊妹都好勁

呢位榜主真係好愛JL
睇嚟AK能夠有個低位已經係好彩
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

想睇你頭像跳唱 cum with me...
WZA111 發表於 2022-2-10 06:23

咁姣得唔得㗎

青口咁快上榜 !

兩姊妹都好勁
Yan 發表於 2022-2-10 07:59

菲律賓籍代表蘭蘭同AGA都真係幾勁

呢位榜主真係好愛JL
睇嚟AK能夠有個低位已經係好彩
on07111 發表於 2022-2-10 08:33

可能JL嗰個係死位嚟呢
另外嗰個JL就...

青口咁快上榜 !
jasonng 發表於 2022-2-10 19:01

呢排賓賓仲要出街買餸...
辛苦Heidi了!

gigi and sasa!
2001 Cantopop Journey Week 51
1.怪我只敢做好人 2.一了百了 3.正義病患者

泳兒 PK 係咪應該係 01
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

gigi and sasa!
Mic2001 發表於 2022-2-12 15:20
兩個都支持!  

泳兒 PK 係咪應該係 01
616.1314 發表於 2022-2-14 08:50

Shxt

今個禮拜改翻先

Long's Music Picks 2022 Week 08

R&B 更能凸顯到 Jay Fung 的律動感

讓聽眾總是那麼陶醉於他的聲線
的確是現今最突出的男歌手

心意貼緊 揭開的封印
這樣微妙 羅曼蒂克 對分
It’s you and me yay
這報復式戀愛 全面驅走晦暗

祝天下有情人終成眷屬

01 XX 01 01 報復式浪漫 - 馮允謙    
02 04 02 02 狠愛狠愛你 - 王菀之
03 07 02 03 REPLY 唔鍾意錢 - Luna Is A Bep
04 01 05 01 低調系 - SoWhat
05 08 03 05 樹 - Serrini
06 XX 01 06 Wanna Be Like You - R.O.O.T
07 05 02 05 剎那的 - 張蔓莎
08 03 04 01 葉落冰川 - 泳兒
09 XX 01 09 Now Here, Man! - The Hertz         
10 10 02 10 Tomorrow - AGA

Out... 
XX 02 02 02 MM7 - 柳應廷
XX 06 05 01 一樣 - 張蔓姿
XX 09 05 01 Little Miss Janice - 衛蘭

In my head... 
賴床 - 謝安琪

而家每日都要返學
賴床漸成難事

榜豬好高質

另一位值69分嘅謙b消失左

Long's Music Picks 2022 Week 08

R&B 更能凸顯到 Jay Fung 的律動感
讓聽眾總是那麼陶醉於他的聲線
的確 ...
WZA111 發表於 2022-2-17 08:58

好快
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

青口可以上十星期第十位了

榜豬好高質

另一位值69分嘅謙b消失左
Yan 發表於 2022-2-17 10:30
唔係佢唱應該可以勁快上榜 + 穩冠

好快

John 發表於 2022-2-18 01:21
喜歡謙B 趁情人節嘅禮拜冠埋

青口可以上十星期第十位了
chachacharlie 發表於 2022-2-18 23:23

Team Gin 就想!梗係 10>10>09>09...>02>02>01>01 啦

Long's Music Picks 2022 Week 09

遠遠看著你 你的一顰一笑總是牽動著我

與你相處的每一刻 足以讓我回味一整夜
你的每一句說話 每一段訊息 讓我過份解讀
所有一剎那 堆積起來
你在我腦海已揮之不去了

01 07 03 01 剎那的 - 張蔓莎    
02 10 03 02 Tomorrow - AGA
03 06 02 03 Wanna Be Like You - R.O.O.T
04 02 03 02 狠愛狠愛你 - 王菀之
05 09 02 05 Now Here, Man! - The Hertz
06 XX 01 06 關你屁事 - 關勁松的Astrology
07 XX 01 07 By The Time - 徐嘉浩
08 01 02 01 報復式浪漫 - 馮允謙
09 XX 01 09 lately - moon tang         
10 XX 01 10 某種老朋友 - 林家謙

Out... 
XX 03 02 03 
REPLY 唔鍾意錢 - Luna Is A Bep
XX 04 05 01 低調系 - SoWhat
XX 05 03 05 樹 - Serrini
XX 08 04 01 葉落冰川 - 泳兒

歌曲推薦 
I Wonder Why My Favourite Boy Leaves Me In The Rain - The Marshmallow Kisses

Twee pop

發現呢位榜主一路上住悶morrow
但係就一直希望其他人快啲 out 咗佢

謙B talent!
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

某種老朋友咁魔音都上到榜

發現呢位榜主一路上住悶morrow
但係就一直希望其他人快啲 out 咗佢

謙B talent! ...
on07111 發表於 2022-2-24 09:14
呢位榜主開榜第一個禮拜係冠小問題

開始懷疑係Gaga派去Gin粉嘅臥底...

某種老朋友咁魔音都上到榜
jasonng 發表於 2022-2-24 09:24

CC x 林夕嘅作品
冇上過榜會有啲過意唔去

口裏說不 身體很誠實嘅ga粉

係咪有能說不的袐密

CC x 林夕嘅作品
冇上過榜會有啲過意唔去
WZA111 發表於 2022-2-24 09:33

Week 10
02>XX
10>01

Week 10
02>XX
10>01
梨胃言 發表於 2022-2-24 09:50

暫時觀察到今年未有一首第10位上榜嘅歌 最後可以登上冠軍位置

暫時觀察到今年未有一首第10位上榜嘅歌 最後可以登上冠軍位置
kel_kelvin 發表於 2022-2-24 10:19

10>11>01

CC x 許弘毅 作品

別人的迦index :0
成迦index: 0

CC x 許弘毅 作品

on07111 發表於 2022-2-24 11:22

揭開左榜主假面目!
唔怪得冠sa姨

kel_kelvin 發表於 2022-2-24 10:19

上年有
01        RE        06        01 XXXX - XXX 10>04>03>06>10>XX>01

上年有
01        RE        06        01 XXXX - XXX 10>04>03>06>10>XX>01
on07111 發表於 2022-2-25 06:32

咁都搵到
係咪Gin Lee啲歌

咁都搵到
係咪Gin Lee啲歌
梨胃言 發表於 2022-2-25 08:36

可能係 IDK - 木子幸兒

咁都搵到
係咪Gin Lee啲歌
梨胃言 發表於 2022-2-25 08:36

舊年RE冠應該係反對無效

口裏說不 身體很誠實嘅ga粉

係咪有能說不的袐密
Yan 發表於 2022-2-24 09:44

睇咗 + update 咗呢幾年total冠軍週數 (#2)
明明三姐妹入面AGA最少冠

心水好清
的確第十位係比較少會冠

10>11>01
梨胃言 發表於 2022-2-24 10:44

頭兩週好似啱。。最尾唔肯定。。

CC x 許弘毅 作品

on07111 發表於 2022-2-24 11:22

冇 plug / 合寫另計
明明我冠埋搬

揭開左榜主假面目!
唔怪得冠sa姨
Yan 發表於 2022-2-24 11:57

我冇收人錢呀

上年有
on07111 發表於 2022-2-25 06:32

XXXX(XXX) - XXX 都係

舊年RE冠應該係反對無效
Yan 發表於 2022-2-25 09:31

你咁記得嘅 我都load咗一陣先諗起

Long's Music Picks 2022 Week 09

遠遠看著你 你的一顰一笑總是牽動著我
與你相處的每一刻 足以讓我回味一 ...
WZA111 發表於 2022-2-24 09:10

支持 01 02 03 04 05 06 07 08 09

支持XXXX(XXX)

支持 01 02 03 04 05 06 07 08 09
bagfgfcde 發表於 2022-2-26 09:17
謙B:(女妖叫)ahhhh

支持XXXX(XXX)
kel_kelvin 發表於 2022-2-26 20:04

心之科學 (Dear JY Mix)

支持金星女孩(江
on07111 發表於 2022-2-26 23:15

其實我覺得江

Long's Music Picks 2022 Week 10

充滿力量的噪音搖滾 繼續以爽朗的電結他旋律洗腦
加上一句簡單直接的宣言
「我鐘意做甚麼 關你屁事」
讓人暫時忘卻一堆無理規矩

我鍾意做甚麼 關你屁事
我就是任性 我就是不羈

01 06 02 01 關你屁事 - 關勁松的Astrology    
02 07 02 02 By The Time - 徐嘉浩
03 09 02 03 lately - moon tang 
04 05 03 04 Now Here, Man! - The Hertz
05 XX 01 05 無常家 - 岑寧兒
06 08 03 01 報復式浪漫 - 馮允謙
07 01 04 01 剎那的 - 張蔓莎
08 02 04 02 Tomorrow - AGA
09 03 03 03 Wanna Be Like You - R.O.O.T

10 XX 01 10 大日如來 - 李芷君

Out... 
XX 04 03 02 
狠愛狠愛你 - 王菀之
XX 10 01 10 
某種老朋友 - 林家謙

歌曲推薦 
舊街角 - 連詩雅

原來已經六年前
一齊聽舊街角單純嘅日子已回不去
時光總不留人 難得過去幸運
而家睇翻特別有感觸

約定夏季相見 卻定格了冬天

林生一周命

Long's Music Picks 2022 Week 10

充滿力量的噪音搖滾 繼續以爽朗的電結他旋律洗腦
加上一句簡單直接的宣 ...
WZA111 發表於 2022-3-3 08:03

支持攞婆莎姨 & 攞女阿月
希望Salina & Quota 齊齊攞新人獎
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

約定夏季相見 卻定格了冬天
Yan 發表於 2022-3-3 11:15

首歌真係好 sad 聽到喊了

林生一周命
chachacharlie 發表於 2022-3-4 12:45
Better than 神奇的XXXX

支持攞婆莎姨 & 攞女阿月
希望Salina & Quota 齊齊攞新人獎

JasOh103 發表於 2022-3-4 21:06
可惜喺度 Quota 唔當新人
只能夠睇住個攞婆上台

冠軍歌好聽

冠軍歌好聽
bagfgfcde 發表於 2022-3-5 08:50

AGA: 關李屁事!

~~新一版

Long's Music Picks 2022 Week 11

阿月把聲好好聽
A song that's growing on me

Yeah you hated everything I like the most
All my colours and the flaws you couldn’t handle

01 03 03 01 lately - moon tang    
02 01 03 01 關你屁事 - 關勁松的Astrology
03 05 02 03 無常家 - 岑寧兒 
04 XX 01 04 兩種語言 - 鄧小巧
05 02 03 02 By The Time - 徐嘉浩
06 XX 01 06 二話都說 - WHIZZ
07 04 04 04 Now Here, Man! - The Hertz
08 06 04 01 報復式浪漫 - 馮允謙
09 XX 01 09 點點 - Yukilovey        
10 09 04 03 Wanna Be Like You - R.O.O.T

Out... 
XX 07 04 01 剎那的 - 張蔓莎
XX 08 04 02 Tomorrow - AGA

XX 10 01 10 大日如來 - 李芷君

歌曲推薦 
感情用事 - 張敬軒

明日幾多壞事情 仍然是不枉曾經見證
謠言推測世界有疫症
在你身邊去也高興