返回列表 發帖

三生有幸給挑選 - 黎啟峰

單選投票, 共有 32 人參與投票
31.25% (10)
9.38% (3)
25.00% (8)
15.62% (5)
18.75% (6)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 17/01/2022

作曲:黎啟峰
填詞:文偉業
編曲:Y.Siu
監製:Y.Siu

某夜我浴室水裏呆企
夾雜了淚水掩蓋餘地
放肆哭聲 垂頭喪氣
成癮般想你

那大廳靜得彷似默戲
再沒有撒嬌不滿和溫暖叫聲
不要避 如提示你已遠飛

若你累了 就要睡去 讓我渡過 這個空窗期
若太念掛 就要念掛 別要害怕 痛心
抵銷傷悲 始終要 靠傷悲

誰人都知一生多兜轉 到合眼要走終需失掉方寸
際遇或玄機不會算 只知開端比消散更短
旁人都慌了心急規勸 到沒有聽到呼吸何用勸
假使 你要趕終點的那端 有命算

你學會大叫 彈跳又笑 未覺倦了 轉眼間分離
用你力氣 換我士氣 又再惦記
橫跨山巔低谷 的福氣 價不菲

誰人都知一生多兜轉 到合眼要走終需失掉方寸
際遇或玄機不會算 只知開端比消散更短
旁人都慌了心急規勸 到沒有聽到呼吸何用勸
假使你要 趕終點的那端 有命算

再沒你在叫著誰用落慌躲避 只相信最後火海天際雪紛飛
世上結局配合遺憾帶點優美 今生太快只好轉世來 再演齣戲

難保這一生 能避免經歷兜轉 態度目光都要轉 即使天崩塌 別多怨
承受得起那心酸憂怨 我大概學懂轉化吧 要運算
感激飾演今生客串 演好這戲份走得更遠

假使一生清空結算 三生有幸給挑選 還是暖

其實佢係邊個 電台有廣告覺得好神奇,由間公司同個歌手都十分神秘
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

其實佢係邊個 電台有廣告覺得好神奇,由間公司同個歌手都十分神秘
kevin2011 發表於 2022-1-21 01:57
佢係全民造星第一季參賽者, 第一輪被淘汰.

公司係 土城娛樂有限公司 (Cosset Entertainment Limited), 似係鄭融 (Starz Track) 同小花 (Vlogger Entertainment) 嗰類藝人娛樂公司 - 非正統唱片公司, 偶爾出下歌嗰種.

首歌OK啦, 開燈。熄燈 > 小黑與我 > 三生有幸給挑選 = 去吧孩子 = 回家 Let's Go Home > 毛球 > 小白

仲有邊 d 寵物廣東歌? 非兒歌 & 唔係用寵物比喻情人/舊情人 d 真寵物歌.

仲有邊 d 寵物廣東歌? 非兒歌 & 唔係用寵物比喻情人/舊情人 d 真寵物歌
boy4dudes 發表於 2022-1-21 17:02

近期最好loop歌曲:若要按摩請預我

公司係 土城娛樂有限公司 (Cosset Entertainment Limited), 似 ...

鄰家躲貓貓
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

公司係 土城娛樂有限公司 (Cosset Entertainment Limited), 似 ...

開錯燈
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

普通,冇特別

rickychan0809 發表於 2022-1-21 17:31

當年聽棉花糖的窩笑到肚痛

造星1好矮戈個

造星1好矮戈個
michael344 發表於 2022-1-22 21:48

好似一個0仔
近期最好loop歌曲:若要按摩請預我

鄰家躲貓貓
l00540 發表於 2022-1-21 22:35

仲有我叫棉花糖!

好似併貼K歌
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

修養動物

第一首歌, 唱得平穩, 副歌有記憶點, OK

歌詞好業餘

新人debut嚟講無咩特式,加油啦~

曲熟口熟面,新人算不錯。3fun

舒服,有亮點,重自己作。5分鼓勵。
舊時狂熱過的,一想到便能躍現

你知唔知幸兒係有生命架
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

新人自己作曲,值得鼓勵

完全唔記得咗評分,新人來說算唔錯,識作曲都係優勢,可惜是細公司,3+1=4分。
Ambrose's WK12 無答案|說走就走|召喚絲