返回列表 發帖

小莉子唔專業推介2021總結結果發佈

小莉子唔專業十大
至尊歌曲:先哭為敬 鄭欣宜 (201)
作曲:許崇謙/梁嘉茵 填詞:黃偉文
第二位:I Wish 陳凱詠 (189)
第三位:It’s OK to be sad 衛蘭 (177)
第四位:神奇的糊塗魔藥 林家謙 (162)
第五位:人類不宜飛行 Dear Jane (156)
第五位:鐵樹 林欣彤 (156)
第七位:@princejoyce 鄭欣宜 (152)
第八位:係咁先啦 MC $oho & KidNey (Feat.Kayan9896) (147)
第九位:Have a Nice Day 魏如萱 (134)
第九位:罰你 鄭欣宜 (134)

小莉子唔專業推介新人獎
金獎:MC $oho & KidNey(313分)
上榜歌曲:跌嘢唔好搵、Black Mirror
兩星期冠軍歌曲:係咁先啦
銀獎:MC張天賦(301分)
上榜歌曲:Good Time、反對無效、Loser、時間不早
冠軍歌曲:記憶棉
銅獎:張進翹(189分)
上榜歌曲:無可救藥的浪漫、One More Game
冠軍歌曲:今天我不想做嘢

小莉子唔專業華語男歌手獎:
邱鋒澤(268.5分)
上榜歌曲:陪在你身邊、微笑分手
冠軍歌曲:潛台詞、我們美好過、第四象限

小莉子唔專業華語女歌手獎:
魏如萱(134分)
冠軍歌曲:Have a Nice Day

小莉子唔專業華語組合獎:
五堅情(206分)
冠軍歌曲:零距離、月面著陸
兩星期冠軍歌曲:I Wanna Holiday

小莉子唔專業推介唱作人獎
金獎:林家謙(628分)
上榜歌曲:時光倒流一句話
冠軍歌曲:神奇的糊塗魔藥、難道喜歡處女座
兩星期冠軍歌曲:在空中的這一秒
銀獎:馮允謙(417.5分)
上榜歌曲:冬日寂寞考
冠軍歌曲:因愛之罪名、一步一悔過
兩星期冠軍歌曲:思念即地獄
銅獎:Serrini(413.33分)
上榜歌曲:要做更壞的事、我在流浮山滴眼水.jpg、I'm fine, thx 、青春頌、長期浪漫、Sweet Sweet Christmas

小莉子唔專業年度男歌手獎:
金獎:馮允謙(454分)
上榜歌曲:冬日寂寞考
冠軍歌曲:因愛之罪名、一步一悔過
兩星期冠軍歌曲:思念即地獄
銀獎:林家謙(405分)
冠軍歌曲:神奇的糊塗魔藥、難道喜歡處女座
兩星期冠軍歌曲:在空中的這一秒
銅獎:MC張天賦(301分)
上榜歌曲:Good Time、反對無效、Loser、時間不早
冠軍歌曲:記憶棉

小莉子唔專業年度女歌手獎:
金獎:鄭欣宜(560分)
上榜歌曲:最難行的路
冠軍歌曲:@princejoyce、罰你
兩星期冠軍歌曲:先哭為敬
銀獎:陳凱詠(341分)
上榜歌曲:虛擬人與我、沒有無緣無故的恨
冠軍歌曲:收聲多謝
兩星期冠軍歌曲:I Wish
銅獎:Serrini(268.5分)
上榜歌曲:要做更壞的事、我在流浮山滴眼水.jpg、I'm fine, thx 、青春頌、長期浪漫、Sweet Sweet Christmas

小莉子唔專業年度組合獎:
金獎:C Allstar(355分)
上榜歌曲:沒明日的恐懼、還有48小時、北極熊的遺言
冠軍歌曲:集合吧!地球保衛隊、留下來的人
銀獎:MC $oho & KidNey(313分)
上榜歌曲:跌嘢唔好搵、Black Mirror
兩星期冠軍歌曲:係咁先啦
銅獎:五堅情(206分)
冠軍歌曲:零距離、月面著陸
兩星期冠軍歌曲:I Wanna Holiday

小莉子唔專業年度最佳專輯獎:
Joyce to the World 鄭欣宜 (560分)
上榜歌曲:最難行的路
冠軍歌曲:@princejoyce、罰你
兩星期冠軍歌曲:先哭為敬

冠軍歌曲:神奇的糊塗魔藥、難 ...
表妹保莉 發表於 2022-1-26 21:45

謙B &謙B!
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

冠軍歌曲:神奇的糊塗魔藥、難 ...
表妹保莉 發表於 2022-1-26 21:45

頒到連烏龍茶都要出埋
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

欣宜好勁

欣宜好勁
Yan 發表於 2022-1-26 22:05

我無諗到三首都入到十大

頒到連烏龍茶都要出埋
John 發表於 2022-1-26 21:51

都係林家謙真人charm D

謙B &謙B!
on07111 發表於 2022-1-26 21:49

一人一個大獎
打和

幾時到Ian?!!!!!!!
近期最好loop歌曲:若要按摩請預我

幾時到Ian?!!!!!!!
rickychan0809 發表於 2022-1-26 23:20

無啊
咪華12個人都食白果啊

Serrini 好勁!仲拎埋至尊歌作曲人獎

Janice
希望2022繼續精彩
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

無鏡 可以不理 !

究竟樓主係咪活在平行宇宙 ? 鏡咁紅 姜B 咁紅 一個奬都無 ?
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金