返回列表 發帖
希望有 CityPop!

開錯燈 同 開燈熄燈 越鎅越愛,好難估邊首拎第十位
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

唔知Jay Fung又會唔會三首
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

上弦三有冇TOP 15
梨胃言 發表於 2022-2-13 19:58

四都喺top 15

專員
我們的總和

青玉案加油!
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

四都喺top 15
ed8671ed 發表於 13/2/2022 20:04
男歌手真係好弱

第一年見證頒獎典禮,希望有合理賽果,等高質素的歌及歌手有應有回報!
Ambrose's WK12 無答案|說走就走|召喚絲

CM會員共和榜頒獎禮2021

大家好,希望今晚入場嘅每位都會睇得開心

CM 共和十大 第十位
年紀輕輕已能演繹出對愛情的控訴和哀怨,未知歌者是否也在愛情路上經歷過傷痛?
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

第一年見證頒獎典禮,希望有合理賽果,等高質素的歌及歌手有應有回報!
ambrose121 發表於 2022-2-13 20:09

跟開呢度啲口味 賽果就唔會唔合理

MC?
Ambrose's WK12 無答案|說走就走|召喚絲

Omg
憎嬅的清高

入場,support

三個字

CM 共和十大 第十位
年紀 ...
cymusic 發表於 2022-2-13 20:10

大話的低清

喜歡印度神曲

CM 共和十大 第十位
年紀 ...
cymusic 發表於 13/2/2022 20:10
呢度都有共我晚餐

mian hua
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

CM 共和十大 第十位
年紀 ...
cymusic 發表於 2022-2-13 20:10

原來談戀愛?

估下收聲多謝

上弦三有冇TOP 15
梨胃言 發表於 2022-2-13 19:58

快速計左上弘五 上弘六 分數,兩個分數都有三個字
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

入場支持東京人壽!

RE: CM會員共和榜頒獎禮2021 (2022/02/13)

喜歡印度神曲
Lllch 發表於 2022-2-13 20:13

Gotta gotta gotta gotta
U gotta make a choice

CM 共和十大 第十位
記憶棉

主唱:張天賦
作曲:徐浩
填詞:林寶   
編曲:徐浩 / 黃兆銘
監製:徐浩

記憶棉枕的設計原意是透過「記憶」適應人的頸部位置,為人帶來更舒適的睡眠體驗。林寳在歌詞中以記憶棉比喻愛情,好的記憶固然會令人快樂,但記憶不易洗掉,一旦愛情幻滅,昔日美好的回憶就會變成傷疤。這種罕見的比喻令歌曲主題更鮮明,配合歌者的歌唱實力以及在MV裏的情緒起伏,令歌曲成為聽眾最有共鳴的其中一首情歌。

C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

估唔到呢首有十大

有啲噴

恭喜MC

恭喜

支持MC汪明荃!
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

第一個獎就有啲unexpected

估唔到呢首有十大
on07111 發表於 2022-2-13 20:18

都好多week no.1

CM 共和十大 第九位
一波又一波的疫情,是否讓大家按捺不住內心各種的壓抑,還是覺得反倒是一個推掉親人、朋友的好借口,關門在家,瑟縮一角,享受人生。

CM 共和十大 第十位
記憶棉

主唱:張天賦
作曲:徐浩
填詞:林寶   
編曲:徐浩  ...
cymusic 發表於 2022-2-13 20:17

Talent!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

CM 共和十大 第九位
一波又一波的疫情,是否讓大家按捺不住內心各種的壓抑,還是 ...
ed8671ed 發表於 2022-2-13 20:21

迪迪咁快第一個奬

入場G持

CM 共和十大 第九位
一波又一波的疫情,是否讓大家按捺不住內心各種的壓抑,還是 ...
ed8671ed 發表於 13/2/2022 20:21
係咪一人之境

#cm窒到呢

剛剛好入場,睇到 MC 剛剛好十大尾班車

無聲浪?

迪迪咁快第一個奬
梨胃言 發表於 2022-2-13 20:22

迪迪21年的七字歌好聽

瘋狂無法連接伺服器

同親戚講收聲多謝
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

係咪一人之境

#cm窒到呢
kwanie 發表於 2022-2-13 20:23

CM係咪比人公 雞緊

仲誇張過1月1

CM 共和十大 第九位
CityPop

主唱:AGA
作曲:AGA
填詞:林若寧
編曲:波多野裕介(Yusuke Hatano)
監製:舒文@Zoo Music

從何時開始發現一個人獨處會更愉快 ? 最近幾年有否想過以疫情作藉口推掉所有人的聚會,來換取更多的獨處時間 ? 八十年代的日本 City Pop 風格成為了 AGA 創作的靈感,MV 加入了許多當時流行的音樂產物,因為她非常鍾情當時紅極一時的復古風格,同時亦是她首次嘗試的風格。作品不斷強調「一個」,可謂切合了 AGA 在個人心目中的非常渴望尋找獨處出口,盼作品能在霓虹燈下的城市中找到放下心靈的戒蒂,透過音樂找出屬於一個人的樂趣。

無聲浪?
WZA111 發表於 13/2/2022 20:23
嘩你唔講我完全唔知有呢首歌

支持Team AK

AGA: gin lee唔好唔開心 我哋下年一齊努力

f5左n次先入到一次

共和多人討論過叱咤confirmed