返回列表 發帖

[Jul/2022] 馮允謙Have a JAY Time 2022 演唱會

演唱會名稱:馮允謙Have a JAY Time 2022 演唱會
地點:九龍灣國際展貿中心 – 匯星(Star Hall)
日期:2022年7月2至5日(星期六/日/一/二)
時間:晚上8時15分
票價:HK$680/HK$380
主辦機構:寰亞娛樂 / 東亞娛樂
.
東亞銀行信用卡優先訂票
.
優先訂票日期:2022年4月25日 (上午10時) 至4月27日 (晚上11時59分)
.
優先訂票渠道:www.hotdogtix.com 或 HotdogTIX手機應用程式

source: 寰亞 ig

poster好肉酸

Poster so hea
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

poster可以再醜啲

開四面台

https://www.instagram.com/p/Ccj6jq2B_jM/

馮允謙7月處男個唱挑戰四面台
海報胸肌若隱若現 感激忠粉谷底鼓勵

恭喜「唱作王子」馮允謙(Jay Fung)願望成真,今年7月舉行首次個人演唱會!

今年是Jay出道10周年,創作與歌唱成績屢創佳績,宣布今年七月二至四日,假九龍灣國際展貿中心StarHall舉行一連三場「馮允謙Have a JAY Time 2022 演唱會」,並首度挑戰四面台,票價港幣680元,4月25日東亞銀行信用卡優先訂票。今日演唱會海報曝光,一向守身如玉的Jay,激罕解開衫鈕,貼身上衣脹卜卜胸肌若隱若現,非常吸睛。

演唱會海報曝光,立即掀起Fans圈熱話,Jay去年吸血鬼獵人造型深入民心,今次卸下黑色西裝和大褸,在個唱海報展現陽光和性感一面,令人眼前一亮。他說:「今次海報拍攝,喺設計師Kenji屋企嘅花園取景,藍天白雲仲有小河流,好有大自然感覺。今次影相最大挑戰,係我前兩日同屋企人上郵輪玩,好開心,食咗好多嘢,嚟到影海報時就知驚!」穿著白色上衣,結實胸膛,讓人看得熱血沸騰,拍攝團隊更為Fans謀取福利,不停解開Jay的衫鈕,挑戰他的性感尺度。「唔知點解工作團隊個個想我騷少少胸肌?不停除我啲衫鈕,有少少尷尬,好驚啲肥膏『咇』晒出嚟!多謝攝影師好叻,搵啱角度,影到好靚!」Jay笑說。

今年是Jay 出道10周年,夢想成真舉行個唱,他非常興奮和期待,最感激一班忠粉:「最多謝係Fans,好多由我初出道就一直陪伴,畀好多鼓勵和支持,有段時間我無晒自信心,甚至想放棄唔再做歌手,係佢哋無放棄我,不斷傳訊息叫我加油,成日問我幾時出歌,畀咗好大嘅力量令我堅持。我會做好今次演唱會報答佢哋。」除了Fans和家人,Jay亦希望邀請合作過的歌手朋友來睇騷,分享開騷的喜悅。

個唱開騷倒數尚餘70天,Jay透露正努力減磅,他說:「去年減咗 15 磅,但自從爸爸返咗香港同我一齊住,呢半年佢日日煮好多好好味嘅嘢畀我食,我唔食佢會嬲,作為孝順仔一定要食晒,結果重咗10磅,就嚟開騷我真係唔可以再食。」因為要排舞練歌,加上工作量大增,Jay減磅計劃順利進行中,而另一挑戰是背歌詞,他笑說:「我記性唔好,要記晒啲中文歌詞要花好多時間,所以我將演唱會嘅歌放晒入Playlist不停聽,瞓覺都聽,希望發夢都記得。」

整呢個poster 10 分鐘都唔使

首次個人演唱會

開四面台

馮允謙7月處男個唱挑戰四面台
海報胸肌若隱若現 感激忠粉谷底鼓勵

恭喜「唱作王子」馮允謙( ...
KLY 發表於 2022-4-20 13:57

WHERE IS the 胸肌 in poster?? 攝影屍自肥?

好期待
【This is MC】澳門見

要去!
但可唔可以轉過張poster…..

Poster hea過Gin Lee

個唱開騷倒數尚餘70天,Jay透露正努力減磅
KLY 發表於 2022-4-20 13:57

Jay唔好再減了 而家減到塊面上鏡又有d皺皮了
上年年尾個狀態非常好呀
寰亞同事提提佢好嗎...

穿著白色上衣,結實胸膛,讓人看得熱血沸騰

但上面張poster得個大頭乍喎
成班人現場自肥 fans乜都睇唔到
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

希望到時候個RUNDOWN會比POSTER吸引好多
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

所謂胸肌照 lol

我樓下公園都影到

所謂胸肌照 lol
chkalu 發表於 2022-4-20 16:49

以佢嘅形象嚟講算好sexy
好似係
DM多仔多到覆唔哂

好期待,但張poster
Follow my IG: @delightcantopop

睇完個poster, 對個rundown無咩期望

poster係咪inspire by千千隻碟

Jay唔好再減了 而家減到塊面上鏡又有d皺皮了
上年年尾個狀態非常好呀
寰亞同事提提佢好嗎...

liebe 發表於 2022-4-20 16:04

尋找白金漢之You're My Buckingham 已經覺得佢好老,要keep下

會去睇

尋找白金漢之You're My Buckingham 已經覺得佢好老,要keep下
NelsonWu 發表於 2022-4-20 20:15
係 後來佢留返長陰 食肥返少少 面漲返d好好多

不過Jay皮膚狀態好似一直都唔太好 覺得佢應該搵中醫調理下 再做做facial
而家成個歌壇佢算最靚仔 千祈唔好嘥咗去
寰亞managing team應該幫幫佢啦~

我樓下公園都影到
GaracyTan 發表於 2022-4-20 16:55

咪係 有時搭地鐵都見到比佢更露嘅

不過算了 佢形象都唔適合露太多
當然佢肯 大家大飽眼福
但露咁少 就請唔好用呢個做宣傳點啦

Congrats Jay

Poster 7到… 影到塊面三尖八角
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

咪係 有時搭地鐵都見到比佢更露嘅

不過算了 佢形象都唔適合露太多
當然佢肯 大家大飽眼福
但露 ...
liebe 發表於 2022-4-20 21:50

好似TIM咁。。我想睇。。

Jay & Tim 各露一點
boy4dudes 發表於 2022-4-20 18:51

想睇多點。。

成條片都睇唔到谷胸宣傳

支持!
但張poster ….好失望

係 後來佢留返長陰 食肥返少少 面漲返d好好多

不過Jay皮膚狀態好似一直都唔太好 覺得佢應該搵中醫調理下  ...
liebe 發表於 2022-4-20 21:47

EEG 時期佢肥肥地幾cute
而家真係太瘦

J time
Life was a willow and it bent right to your wind.

所謂胸肌照 lol
chkalu 發表於 2022-4-20 16:49

呢張都好睇好多啦 poster個張個角度勁怪

呢張都好睇好多啦 poster個張個角度勁怪
mc) 發表於 2022-4-21 10:22

我覺得poster最怪係本身已經睇唔出個景有乜特別但仲要blur晒
咁影外景黎做乜

好似TIM咁。。我想睇。。
kk8733 發表於 2022-4-20 23:13

https://www.instagram.com/p/CTcSmDuJ0Y3/

呢啲先叫"讓人看得熱血沸騰" 先似concert poster ok?
咁先有夏日feel
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我覺得poster最怪係本身已經睇唔出個景有乜特別但仲要blur晒
咁影外景黎做乜 ...
wing 發表於 2022-4-21 10:33

同意~咁係studio影都得啦

終於有得睇啦
我諗睇得阿Jay都唔係諗住想睇佢show肌嗰啲啩
佢全程企喺度唱令我耳仔大肚我都收貨架啦

佢張poster真係hea到爆炸

個theme好唔突出...

今年開完,希望下年開紅館
在這畢生不滅 無極的狀態

一直寫庫存緊張喎 咩事呀
排第9都買唔到 唔睇lu

庫存緊張 揀一張都緊張
魂冇影啲歌真係好難聽

庫存緊張 揀一張都緊張
stephybest 發表於 2022-4-25 10:25

我頭幾分鐘入到,只係試過一次chok到中間場單丁位
2張無成功過

唔知幾時公售

我頭幾分鐘入到,只係試過一次chok到中間場單丁位
2張無成功過

唔知幾時公售 ...
wing 發表於 2022-4-25 10:27

公售如果快達票仲嘔血
魂冇影啲歌真係好難聽

公售如果快達票仲嘔血
stephybest 發表於 2022-4-25 10:32

其實都無乜邊個售票網唔嘔血
全部都係靠撞彩

咁究竟放幾多喺優先售
我第9(btw有冇人前過我?)
當我前面有9個人
每人限8張 即係頂盡得72張?

售罄左 一早就應該講
魂冇影啲歌真係好難聽

期待期待

下年紅館有機

下年紅館有機
cherryko 發表於 2022-4-27 09:02

今年男金,下年紅館