返回列表 發帖
離巢前最後一騷
魂冇影啲歌真係好難聽

離巢前最後一騷
stephybest 發表於 2022-5-17 17:23

幸兒話會唱少少法文
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

je pense à toi~

買咗尾場$580 Circle位

頭兩行hold起咗唔知係咪留俾VIP坐, 定係驚煎煎又跌咪掟親觀眾所以無賣

https://www.instagram.com/p/CdstgbbBISc/

*我哋喺六月中更會舉辦李幸倪大師班予本地學生參加,如欲了解詳情,請DM查詢

*我哋喺六月中更會舉辦李幸倪大師班予本地學生參加,如欲了解詳情,請DM查詢  ...
jcbartleby 發表於 2022-5-19 10:49

大師班的班房 慘過拘謹的黑房

幸倪話會唱非常少量自己嘅歌,
諗唔到佢有咩歌啱呢個show唱
Harvard都不可教導

Garfield 發表於 2022-5-21 12:16

idk法國remix

想聽孤獨門口

Gin gin令大家瞓著

想聽孤獨門口

Gin gin令大家瞓著
begin 發表於 2022-5-21 13:52

可以唱埋Hope

信?
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

想聽神曲IDK

信?
John 發表於 27/5/2022 21:15

https://lepetitjournal.com/hong-kong/gin-lee-talie-monin-chanson-francaise-hong-kong-french-hong-kong-songs-338769

How do you feel adapting French songs into Hong Kong environement ?

Technically this is an original theatrical event using existing songs, so the key is to find fun ways to blend all the songs creatively.  For instance, who would have thought Habanera from the opera Carmen would be used in a song battle between two divas singing the original lyrics versus the mandarin version, which happened to be a huge hit when it came out in 1960? Even French classical music like Debussy’s Clair de Lune will be used to accompany a Hong Kong song appropriately titled “Someone Under the Moon”.  The integration between the two musical cultures will be creatively presented.

月球下的人?

主題曲:City of Light

感覺幾好聽

感覺幾好聽
Garfield 發表於 2022-6-11 00:04

正過idk十倍

請支持幸兒

《星光之城》音樂會
Limited discount for “Cities of Light” concert

購票時輸限時優惠碼,所有票價*即享港幣150元優惠。

原價 Original HK$780
限時優惠 Limited Offer HK$630
優惠碼 Promo code COLFM630

原價 Original HK$680
限時優惠 Limited Offer HK$530
優惠碼 Promo code COLFM530

原價 Original HK$580
限時優惠 Limited Offer HK$430
優惠碼 Promo code COLFM430

感覺幾好聽
Garfield 發表於 2022-6-11 00:04

應該好聽過 Let The Street Lights Sleep When The Sun Rises
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

請支持幸兒

《星光之城》音樂會
Limited discount for “Cities of Light” concert

購票時輸限時優惠碼 ...
John 發表於 2022-6-21 00:58

官方跳樓霏

好似有 月球下的人
魂冇影啲歌真係好難聽

其實覺得會幾好睇
至少唔洗唱自己堆歌

https://lepetitjournal.com/hong-kong/gin-lee-talie-monin-chanson-francaise-hong-kong-french-hong-k ...
jcbartleby 發表於 2022-5-27 22:45

環球最hit嗰首

boy4dudes 發表於 2022-6-21 21:27

Gin Gin 個造型好似冇咁老土
EDIT: 原來 Gin Gin 冇 follow Talie 好壞

仲有3日

係咪無乜CM會員去睇

仲有3日

係咪無乜CM會員去睇
Garfield 發表於 2022-6-21 23:02

太后會去睇!880位
魂冇影啲歌真係好難聽

Gin gin又有減價飛

咁細嗰場唔係要用黑布掛

太后會去睇!880位
stephybest 發表於 2022-6-22 00:04

每次都買最貴飛

Gin gin又有減價飛

咁細嗰場唔係要用黑布掛
begin 發表於 2022-6-22 00:10

等你買飛支持

請支持幸兒

《星光之城》音樂會

購票時輸限時優惠碼 ...
John 發表於 2022-6-21 00:58

買咗飛先嚟減價,慘
邊度放呢啲優惠碼出嚟?

仲有唔夠24小時就可以聽Gin Lee唱法文

Gin Lee's Master Class

ambrose121 發表於 2022-6-22 22:54

想聽gin lee唱Don't Text Him

ambrose121 發表於 2022-6-22 22:54

熒光超正

2場得番少量飛 Good Show!

後日先去睇,第一次睇呢個場地既show

其實有啲gin fans會唔會有啲肉酸
喺文化中心玩偷拍
魂冇影啲歌真係好難聽

Rundown:

1.月球下的人
2.很堅強
3.隨風而來 隨風而去
4.Medley: Parlez-Vous Francais / 南北一家親
5.天氣好
6.I Will Wait For You

7.卡門 / Carmen
8.Joe Le Taxi
9.櫻桃樹下 / Cerisier Rose Et Pommier Blanc
10.Les Champs-Elysees / 囍帖街

11.被遺忘的時光
12.夜來香
13.粉紅色的一生
14.繾綣星空下

15.我不想工作
16.秋葉
17.春夏秋冬
18.IDK
19.星光之城
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

其實有啲gin fans會唔會有啲肉酸
喺文化中心玩偷拍
stephybest 發表於 2022-6-25 01:22

文化中心好嚴⋯⋯真係唔應該偷拍

好正
希望會出碟!

Gin Lee 唱得太好
出碟 please
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

星光之城好好聽
可唔可以快啲上架
二〇二三年度全女班投票

真係唱得好好!老實講本地女歌手應該得Gin Lee駕馭到呢類型嘅show,否則實被法國代表比下去。
煎煎好好人仲同歌迷影晒相先走

Encore係咩事
City of Light可以入碟
襯返街燈

星光之城好好聽
可唔可以快啲上架
616.1314 發表於 2022-6-25 23:26

好聽!聽完一次都識唱chorus !
估唔到很堅強改左拍子
隨風而來隨風而去依然係咁正!
Gin表現非常出色 略嫌有啲輕聲得濟唔入咪
但我認為得佢先做到呢啲同外國文化交流嘅騷
因為佢語言天份唔錯 廣東話國語英文法文都掂
IDK同上次Chill Club版本一樣
有個musician 出嚟吹奏 但感覺樂手有啲吃力 哈哈
睇完好愛香港呢個城市 background 見到JUMBO啊!
囍帖街仲高key過原唱 掂呀
魂冇影啲歌真係好難聽

估唔到很堅強改左拍子
Gin表現非 ...
stephybest 發表於 2022-6-26 01:37

City of Light visuals 見到珍寶海鮮舫真係好唏噓
二〇二三年度全女班投票

Encore係咩事
襯返街燈
GaracyTan 發表於 2022-6-26 00:07

希望星光之城會派台
爭最女入場券靠佢

Encore係咩事
襯返街燈
GaracyTan 發表於 2022-6-26 00:07

觀眾嗌Encore係有少少odd,以為自己喺紅館
可惜球記唔似會幫佢派歌,City of Light幾好聽

估唔到很堅強改左拍子
Gin表現非 ...
stephybest 發表於 2022-6-26 01:37

唱功真係好細緻,但可能好多本地觀眾會覺得呢啲係唔夠氣lol,要似美祖呢類乜都擘大喉嚨唱啲觀眾就會讚唱得好。

想聽神曲IDK
LLLC 發表於 2022-5-27 22:17

真係有

第99個回覆了

觀眾嗌Encore係有少少odd,以為自己喺紅館
可惜球記唔似會幫佢派歌,City of Light幾好聽

唱功真係好 ...
Serendipity 發表於 2022-6-26 13:52

GIN LEE 好容祖兒好多, 剛好如果比容祖兒唱一定變百記歌