返回列表 發帖

[Jul-Aug/2022] MIRROR.WE.ARE LIVE CONCERT 2022

FWD 富衛保險呈獻: MIRROR.WE.ARE LIVE CONCERT 2022
日期|2022年7月25-31日、8月2-6日 (共12場)
時間|晚上8時15分
地點|紅磡香港體育館
票價|$1,280 / $880 / $480
主辦單位|MakerVille 及大國文化
冠名贊助|FWD富衛保險
指定贊助|HKT
聯合贊助|Katch
優先訂票|Citi The Club 及 MOX
震動大氣|叱咤903
音樂滾動|MOOV

開售詳情
4月29日 10AM - 11:59PM|Citi The Club 信用卡獨家優先訂購
5月12日 10AM - 11:59PM|Mox 真實客戶獨家優先訂購5月31日 10AM 公開發售

source - MIRROR fb / Citi Hong Kong fb / Mox Bank fb
不正常人類推介榜 2024 Week 22
1. 低調 - 張天穎 2. 九秒九 - 容祖兒 3. Thank You Postman - 陳卓賢

無記錯的話,應該係首次跨銀行優先訂票...

FWD贊助應該會唱敢

而家得50%入座率,Mirror應該開20場都賣得曬

想睇多次Black mirror
正到loop唔停條片
再將我相信的如煙火般綻放

FWD贊助應該會唱敢
梨胃言 發表於 2022-4-26 15:43

間場播尋保廣告
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

A行128,000有冇市?
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

Ian AK
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

未打3針,可能有飛都無得睇
Harvard都不可教導

未打3針,可能有飛都無得睇
Garfield 發表於 26/4/2022 17:23

中咗咪得

開十場洗唔洗買定哮喘藥定係要call定白車?
不正常人類推介榜 2024 Week 22
1. 低調 - 張天穎 2. 九秒九 - 容祖兒 3. Thank You Postman - 陳卓賢

開十場洗唔洗買定哮喘藥定係要call定白車?
荷蘭番茄 發表於 2022-4-26 17:55

開show之前會post story 預告定病咗失聲

10場?淨係神徒都打爆啦
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

想聽Gin爛聲,幾時佢可以開到10場
Harvard都不可教導

想睇鏡粉買黃牛飛, 促進香港經濟
年尾會唔會冇錢太空咭投票?

想聽Gin爛聲,幾時佢可以開到10場
Garfield 發表於 2022-4-26 19:42

學祖兒開my secret live就可以了
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

想睇鏡粉買黃牛飛, 促進香港經濟
年尾會唔會冇錢太空咭投票?
lorbat 發表於 2022-4-26 19:47

放心,年卡最平35元,上年年尾買夠玩到今年年尾,唔駛咁快買新卡住。
而且my903投票唔駛用電話訊息認證,只要個號碼無比人再注冊903會員,就算號碼過左期都可以投票
幸福多於我預期

財源滾滾來 當然要搶埋一份

想睇不過預左買唔到

學祖兒開my secret live就可以了
on07111 發表於 2022-4-26 19:48

想聽Gin Lee爛聲唱美男子
好似Number 6痛愛咁

加兩個零都買唔到啦

建議大家可以抱住零希望去搶飛,因為好難同鏡粉鬥。

FWD贊助應該會唱敢
梨胃言 發表於 2022-4-26 15:43

希望請幸兒做嘉賓跳唱FWD主題曲同由外國樂手演奏嘅印度神曲IDK
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

希望一姐做嘉賓唱生生未願坐定 生生面上有星 生生行為最隨機

想聽Gin Lee爛聲唱美男子
好似Number 6痛愛咁
梨胃言 發表於 2022-4-26 20:31

想聽美男子summer version
幸福多於我預期

希望一姐做嘉賓唱生生未願坐定 生生面上有星 生生行為最隨機

想聽美男子summer version{:1_115 ...
on07111 發表於 2022-4-26 21:19

2018 The first MIRROR Live Concert

梨胃言 發表於 2022-4-26 21:30

支持 first of all MIRROR Live Concert 2018
幸福多於我預期

支持 first of all MIRROR Live Concert 2018
on07111 發表於 2022-4-26 21:33

精選留言:
1. Anson Kong係似周柏豪果類...乖乖仔有禮貌又肯勤力...所以前輩會中意
2. 呢十個入面edan最charm
3. 其實Anson Kong真係好多張刀 但係無張利
佢算係一個唔算好唱得 唔算好跳得 但好奇怪好多導師評判都對佢有好好印象

應該一半以上係內部認購,四分一係買產品先有機會有飛,淨返少過四份一先係公眾購買。

精選留言:
1. Anson Kong係似周柏豪果類...乖乖仔有禮貌又肯勤力...所以前輩會中意
2. 呢十個 ...
梨胃言 發表於 2022-4-26 21:40

#18先係重點
幸福多於我預期

無記錯的話,應該係首次跨銀行優先訂票...
rfv123 發表於 2022-4-26 15:15

好似係...其實班鏡都各自代言...
AK - 渣打
KT - 匯豐
JER - EPS

皮皮 - 永明
兒登 - MANULIFE

第一次見 MakerVille 個 LOGO

成堆 SPONSOR 都幾乎幫緊楷楷賣緊廣告
想買飛? 買過算死草楷楷先啦

Ian個妝咩事,就嚟白過Anson Lo
在這畢生不滅 無極的狀態

應該一半以上係內部認購,四分一係買產品先有機會有飛,淨返少過四份一先係公眾購買。 ...
amy 發表於 2022-4-26 22:09

有1/4 都依經好多 ...

Ian個妝咩事,就嚟白過Anson Lo
losyes 發表於 2022-4-26 22:39

好少樹熊白色

用mirror演唱會谷針 暗黑兵法

賺錢好方法 搶飛就梗
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

MavericksPro 發表於 2022-4-26 23:21

真係㗎
點解嘅
你好叻呀
在這畢生不滅 無極的狀態

MavericksPro 發表於 2022-4-26 23:21

關心妍先係 WO分分鐘送飛 + DIAMOND 谷針

好似係...其實班鏡都各自代言...
AK - 渣打
KT - 匯豐
JER - EPS

皮皮 - 永明
兒登 - MANULIFE ...
hissorhk 發表於 2022-4-26 22:24

HSBC一直都唔做演唱會訂飛...所以今次唔加入戰鬥都明,如果hsbc都做就仲驚MOX係UNDER 渣打,所以已經可以當係渣打同CITI一齊做今次訂飛
對於業界黎講係破天荒,因為同一間銀行deal係好繁複,今次仲要兩間
聽聞今日會講優先訂飛時間
fans club會係May 13 - 17 訂飛
mox 會係may 5 - 12
citi 就仲未知

第一次見 MakerVille 個 LOGO

成堆 SPONSOR 都幾乎幫緊楷楷賣緊廣告
想買飛? 買過算死草楷楷先啦 ...
hissorhk 發表於 2022-4-26 22:26

你搞錯左
除左katch 全部sponsor都係owned by李澤楷

呢個時候做黃牛,係咪會發過豬頭?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

你搞錯左
除左katch 全部sponsor都係owned by李澤楷
fish3333 發表於 2022-4-27 11:21

我知啊, 所以咪話算死草 楷楷左手入右手袋
你要課金 / 用佢旗下嘢先有飛

支持Team AK 生生不息
「微笑之中 接受還未有 答案。」

簽名被屏蔽

10場真係好誇張
千禧年代出道既歌手(計埋part 2及不論三或四面台)好似得張敬軒一個試過? ...
Hanson 發表於 2022-4-28 01:25

GEM 個XXX Live part 1+2 好似有10場
另外計香港拎新人獎既 周董都有10場

做紅館都無得內部認購。。。

10場真係好誇張
千禧年代出道既歌手(計埋part 2及不論三或四面台)好似得張敬軒一個試過? ...
Hanson 發表於 2022-4-28 01:25

但如果開得7成位,其實當7場,不過第1次已經7場,同埋應該仲會加場,已經win曬Twins, Janice, Justin 3-5場,不過當年Twins出道5-6年已經開左3次演唱會, Mirror出道左都差不多4年
fiona/Jade/Gin Lee 個d真係開得2場
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

回復 46# lemontea1069

GEM part1&2中間隔咗兩年先搞
不過MIRROR 12個人有7個單飛咗
當有機會加到13場
夾埋都係差唔多每人兩場

回復  lemontea1069

GEM part1&2中間隔咗兩年先搞
不過MIRROR 12個人有7個單飛咗
當有機會加到13場
夾埋 ...
Littlesheep 發表於 2022-4-28 21:05

如果姜濤/AL/Ian/Jer單飛開紅館,會開到幾場?我估姜濤5場,AL 4場,Ian兩場,Jer 1場,期待佢哋有單飛開紅館嘅一日

如果姜濤/AL/Ian/Jer單飛開紅館,會開到幾場?我估姜濤5場,AL 4場,Ian兩場,Jer 1場,期待佢哋有單飛開 ...
1d14 發表於 2022-5-2 20:10

以姜人氣
應該10場都ok
唱成點就另外一個問題