返回列表 發帖
MOX 12/5 Cityline 優先只得1180/880
「微笑之中 接受還未有 答案。」

回復 50# 1d14

如果三面台應該冇問題
反而jer 可能有兩場,街客較多,始終紅館都係靠街客

最想聰尾場
一定好聽到震撼人心

CM 反鏡了
再將我相信的如煙火般綻放

正忙於拍攝《季前賽》的姜濤透露還有幾日便煞科,隨後便會閉關排練紅館演唱會,對於演唱會門票被炒到44萬,他一臉疑惑說:「有人買咩真係44萬,唔好呀,寧願辛苦啲我哋開多幾場,都唔好為睇一場半場去買,真係太誇張。」
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

正忙於拍攝《季前賽》的姜濤透露還有幾日便煞科,隨後便會閉關排練紅館演唱會,對於演唱會門票被炒到44萬, ...
John 發表於 2022-5-7 21:48

佢覺得開多幾場個價就會跌番
佢係咪未買過飛

佢覺得開多幾場個價就會跌番
佢係咪未買過飛
lorbat 發表於 2022-5-7 22:31

佢可能識econ supply升 price 跌
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

正忙於拍攝《季前賽》的姜濤透露還有幾日便煞科,隨後便會閉關排練紅館演唱會,對於演唱會門票被炒到44萬, ...
John 發表於 2022-5-7 21:48

支持美姜! 好有愛
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

花姐放風行實名制⋯
其實實名制買飛唔難,去處理個人資料私隱同日後換人入場睇呢下煩,所以好多唱片公司到最終都唔搞⋯
如果佢地肯搞,就會繼兩間銀行後,再破天荒搞實名登記⋯
對行內係有幫助。

而且鏡粉同時都改寫緊「粉絲」唔單單正係支持偶像咁簡單
佢地開始一齊結黨放蛇捉黃牛,誓要黃牛收檔呢下真係好似未試過有粉絲做⋯
以前多數係買飛騙案多⋯

回復 60# rfv123

希望真係做到啦。。。唉。。。未試過想睇一場演唱會係咁難買

回復 61# lhy

真 跪求買到一場都好

入唔到
就話飛已賣晒,快到呢
再將我相信的如煙火般綻放

花姐放風行實名制⋯
其實實名制買飛唔難,去處理個人資料私隱同日後換人入場睇呢下煩,所以好多唱片公司到 ...
rfv123 發表於 2022-5-9 22:14

個個主辦/唱片公司都咁講啦
根本最大黃牛係邊個心知肚明啦
【This is MC】澳門見

簽名被屏蔽

香港樂壇冇得救
呢12個人毫無實力都開咁L多場
有實力嘅反而冇得開
Hanson 發表於 2022-5-12 20:28

跳舞有實力

MIRO獨家專享「FWD 富衛保險呈獻 MIRROR.WE.ARE LIVE CONCERT 2022」門票網上抽籤認購活動
網上登記抽籤時段:2022年5月16日中午12時至5月20日晚上11時59分
中籤名額:共2,500 名
參加方法:
- 持有MIRO會籍,並於mirrorweare.com登入
- 於活動頁面內填寫個人資料並登記
- 中籤人士將於5月25日個別收到中籤通知電郵
- 收到中籤通知電郵後可於指定購票時段內購買演唱會門票2張

好似話已經8萬人入咗會

香港樂壇冇得救
有實力嘅反而冇得開

知名度問題。有實力唔代表一定紅。

MIRO獨家專享「FWD 富衛保險呈獻 MIRROR.WE.ARE LIVE CONCERT 2022」門票網上抽籤認購活動
網上登記抽籤時 ...
阻住 發表於 2022-5-13 18:07

愚壹話會加到12場

香港樂壇冇得救
有實力嘅反而冇得開

陶傑講得岩,mirror = twins 樂壇無唱功偶像派 結果等天(淫照)收佢地皮
欣宜靠痴al先扮到有人氣
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

跳舞有實力
schoe 發表於 2022-5-12 22:57

唱歌唔得,跳舞都唔係個個掂,有一半人仲要老/醜成隊雜牌軍咁

其實mirror會唔會考慮踢走一半人,留返幾個上弦就算

陶傑講得岩,mirror = twins 樂壇無唱功偶像派 結果等天(淫照)收佢地皮
欣宜靠痴al先扮到有人氣 ...
sexykaren 發表於 2022-5-13 19:09

Twins都叫做有樣睇呀
呢班人有淫照都唔想睇

Twins都叫做有樣睇呀
呢班人有淫照都唔想睇
lorbat 發表於 2022-5-13 20:33

lokman簡直樣衰到嘔
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

應該係紅館第一次全實名票?

https://www.facebook.com/MIRROR. ... WEQSdrGU2DRgRaArdJl

【聽到大家嘅聲音喇!!!】

感謝大家陪伴MIRROR走到今日。縱使面對重重困難,我哋都一定盡力做,希望更多鏡粉可以嚟支持MIRROR!!
大家對演唱會嘅反應十分熱烈,加上知道咁多位鏡粉為咗支持MIRROR,左撲右撲買飛好辛苦。所以......
正式宣布2件事!!!

1. 加開2場MIRO特別場*^(8月5-6日)
2. 經城市售票網公開發售的門票(12場)將以實名制形式發售

點樣買?幾時買?邊度買?要準備啲咩?
我哋努力準備緊,詳情將稍後公布。
*合資格之MIRO須以實名制購買MIRO特別場之門票。門票數量有限,售完即止。詳情將稍後公布。
^MIRO特別場部份門票將以實名制經城市售票網公開發售。
須受條款及條件約束

佢公司真係大大力摑其他唱片公司一大巴....

個 system 加實名要多幾多手續費?

佢公司真係大大力摑其他唱片公司一大巴....
rfv123 發表於 2022-5-25 14:53

開先河。。。後面咩歌手做都變到跟風咁不過黎明 tyson yoshi 其實已經有做過
只係好似唔係紅館場?

開先河。。。後面咩歌手做都變到跟風咁不過黎明 tyson yoshi 其實已經有做過
只係好似唔係紅館場? ...
hissorhk 發表於 2022-5-25 15:07

的確細埸係易搞好多,而且當年黎明用晒hotdog賣飛,所有都係電子飛,又係比較易搞
但去到賣番真飛,唱片公司就左扭右扭,扭扭下就唔搞,都係唔想煩
講到尾都係怕手續費會提高,會影響收入同去飛⋯

其實mirror會唔會考慮踢走一半人,留返幾個上弦就算
alison1225 發表於 2022-5-13 19:26

華納都沒放棄暗星洪嘉豪啦,做麼要踢走人
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

的確細埸係易搞好多,而且當年黎明用晒hotdog賣飛,所有都係電子飛,又係比較易搞
但去到賣番真飛,唱片 ...
rfv123 發表於 2022-5-25 16:00

唱片公司無乜動力去搞
因為實名制唔會令公司賺多左

(就算賺左reputation都無乜用,本身有實名需求嘅歌手都係紅到開多一倍場數都完全唔需要憂賣唔晒飛,下年再開下年繼續爆)

唱片公司無乜動力去搞

(就算賺左reputation都無乜用,本身有實名需求嘅歌 ...
wing 發表於 25/5/2022 16:35
重點其實咁多sponsor 都要比返飛佢哋架嘛

唱片公司無乜動力去搞

(就算賺左reputation都無乜用,本身有實名需求嘅歌 ...
wing 發表於 2022-5-25 16:35

賺少左之餘
重要另外請成班人係現場做支援.....

kwanie 發表於 2022-5-25 16:39

我估依家鏡應該都係公售嗰三成拎出黎實名
七成繼續sponsor飛

不過都有啲好奇用返城網個垃圾售票系統實名售票會點運作

on9 實名制
知唔知咩叫私有產權
笑撚死 繼續所有野都實名制lor 跟足支那玩法

康文署表示,為打擊門票炒賣,署方主動與Mirror演唱會主辦機構商討演唱會售票及入場安排,並歡迎主辦機構積極配合採用「實名制」,讓市民購買經由城市售票網公開發售的門票,以減低門票炒賣的機會。康文署會向主辦機構提供協助,亦呼籲持票的市民提早到達紅館。

民政事務局在社交媒體貼文指,現時「城市售票網」的票務系統,可以支援實名制,加上業界自願參與,因此今次演唱會將會是首次在紅館,試行流行演唱會實名制。署理民政事務局長陳積志相信,實名制可減低門票炒賣,以及高價代購等行為,保障公眾利益,確保樂迷有公平機會購票,令演藝行業有更健康蓬勃發展。

https://www.881903.com/news2/local/2441844

kwanie 發表於 2022-5-25 16:39

聽聞SPONSOR都要跟實名制...但跟唔跟足咁多就好難講
保險個邊都八到...之後俾飛客戶都要跟名
如果有人報警捉黃牛...查到張飛來自保險派俾你既飛..就拉你

on9 實名制
知唔知咩叫私有產權
笑撚死 繼續所有野都實名制lor 跟足支那玩法 ...
beethoven250 發表於 2022-5-25 16:59

其實台灣演唱會飛 甚至英國睇波都係實名制
但最終捉唔捉 同 手唔手鬆唔同名照俾你入 係管理問題
至於私有產權,都要建立係法律層面,咁紅館場地禁止炒賣門票,一炒就拉得⋯

如果大家肯將張飛以正價退回俾主辦方或以正途方法轉讓,跟本唔洗出到實名制。
而家就唔俾你用正途方法轉讓,正係俾你買完 如果睇唔到就退回俾主辦,一係你就白白浪費張飛⋯
警方唔做野,唱片公司就要搵方法解決...係你角度大可以話實名制係低能 唔會支持....覺得無用
但私有產權呢D就講唔通...因為只要肯買飛 就代表你參與呢個RULES
同買資助房屋一樣,講明禁止轉讓8年,大可以覺得低能,但只要肯買飛,就代表你要接受遊戲規則

on9 實名制
知唔知咩叫私有產權
笑撚死 繼續所有野都實名制lor 跟足支那玩法 ...
beethoven250 發表於 2022-5-25 16:59

其實大把西方國家老早就實名制….
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

買唔到飛時個個嘈佢點解唔搞實名制,到人地真係搞又話人跟大陸,又話侵犯私隱

真係戥鏡慘,做咩都比人鬧

Row A無放出嚟公售
$880霏由Row 21去到Row 34

Row A無放出嚟公售
阻住 發表於 2022-5-30 19:08

係咪史上最黑

係咪史上最黑
梨胃言 發表於 2022-5-30 19:35

應該唔係,以前冇規定公開發售比例時試過更加黑。

Row A無放出嚟公售
阻住 發表於 2022-5-30 19:08

之前另一個座位表見到全場ROW A都係灰色防疫座位
內部都唔會有

其實台灣演唱會飛 甚至英國睇波都係實名制
但最終捉唔捉 同 手唔手鬆唔同名照俾你入 係管理問題
至於私有 ...
rfv123 發表於 2022-5-26 03:10

貝多分會員已經唔係第一次提出咁新穎嘅觀點。類似嘅質疑我都喺新聞區提出過(http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D2),不過佢無回應。希望佢可以enlighten吓我地。
在這畢生不滅 無極的狀態

貝多分會員已經唔係第一次提出咁新穎嘅觀點。類似嘅質疑我都喺新聞區提出過(),不過佢無回應。希望佢可 ...
losyes 發表於 2022-5-31 00:15

有錯請各位會員指正

私有產權包括 right to use right to transfer right to generate income 如果根據小弟對現時mirror演唱會實名制既理解 當賣左張俾一個人之後,當佢有任何事唔可以入去睇或者改變主意唔睇既時候 其他人(e.g friend/家人)係唔可以憑佢張飛入去睇 或者唔可以將張飛於自由市場出售(無論價格高低) 呢個係咪代表當我買左張飛之後只係得演唱會飛既擁有權 又削弱左我擁有張飛既right to use, transfer and generate income?

至於private property rights(私有產權制度)跟market mechanism (市場機制)息息相關,私有產權是價格機制的先決條件而將資源可配置給對其賦予最高價值的用家
我認為黃牛拎到咁多飛走去炒係佢地本事 而且唔俾炒演唱會飛 咁iphone ps5 又可唔可以唔俾炒
仲有私隱問題呢d就已經好多討論
根據以上愚見,實名制係削弱左private property right

其實你open market sale放寬多d先唔得咩  S升 P跌
點解一野就要去到實名制 仲要主辦單位主動向政府提出
明顯焗你做水魚買佢公司既products
做埋咩1x會員先有得抽內部飛

若以上有錯既地方請指正 亦可以反對小弟愚見
開放討論

全死
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

個 app 真係好廢

以上12場演出尚餘可供購買門票數目No. of tickets still available for sale for the above 12 performances: 35 903 (95%)

一個鐘賣咗1800張霏

A total of 12 performances with about 37 700 tickets are available for public sale at URBTIX

截至As at 11am

以上12場演出尚餘可供購買門票數目No. of tickets still available for sale for the above 12 performances: 35 903 (95%)

個個都入唔到個網但賣得千幾張飛

以上12場演出尚餘可供購買門票數目No. of tickets still available for sale for the above 12 performance ...
阻住 發表於 2022-5-31 11:12

個系統一個鐘可能就只係support到900人