返回列表 發帖
點解唔翻唱日出時讓街燈安睡??? 嬲
JasOh103 發表於 2022-7-26 00:51

聽uncle講尾場有很堅強 唔知真唔真
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

聽uncle講尾場有很堅強 唔知真唔真
HOTMAN 發表於 2022-7-26 00:52

好似話主主唱天地一沙鷗

MIRROR的12場紅館演唱會今晚(25/7)正式開鑼,大量圈中人包括張敬軒、古巨基、劉德華以及成龍等均有送上花 ...
timgoi 發表於 2022-7-26 00:23

何麗全做乜 9 ?琴晚佢有冇去自己個 SHOW

首場歌單

Part 1 - Opening
1. Mirror - Innerspace
2. Mirror - Reflection
3. Mirror - All in One + Ti ...
阻住 發表於 2022-7-26 00:14

KT都唱得幾少下

點解唔翻唱日出時讓街燈安睡??? 嬲
JasOh103 發表於 2022-7-26 00:51

小道消息話輪住唱環球一姐啲歌
收到風聽日收聲多謝會轉!
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 20 冠軍歌:雲浩影 - 慢性分手

好似話主主唱天地一沙鷗
梨胃言 發表於 2022-7-26 00:54

生生會唔會唱剛好送俾女友

生生會唔會唱剛好送俾女友
GaracyTan 發表於 2022-7-26 01:11

Rundown連三個字都無
希望幸兒唔好唔開心

美kay件衫都幾yum

最後三首團歌冇乜跳過wor 係咪個台嘅問題

自我審查可恥
abcxyz302006 發表於 2022-7-26 00:29

叫你偶像唱雞蛋與高牆先咯
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

hissorhk 發表於 26/7/2022 01:00

學下點樣做show

學下點樣做show
jcbartleby 發表於 2022-7-26 02:08

衰過以前twins喎

睇完 , LIVE好似比想像中好
但冇 warrior
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

衰過以前twins喎
kenneth 發表於 2022-7-26 02:27

個鼓好澎湃
陳蕾冚家死

唔知點解
尸兄solo嘅個人魅力要上台先睇到
上年又係演唱會之後加左佢好多分
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

蝸牛進步好大除了第二隻字慢「了」之外 其他都幾好
雖然避左最扯住上個句
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

AL唱歌好似又差左
應該以後都會跳唱 咁先可以唔練歌用墊底聲同跳舞好睇嘅視覺效果掩飾

有d後悔買左live
無warrior 無dear my friend 無正式開始
橫掂個rundown都係亂排 有乜可能無warrior 同DMF

簽名被屏蔽

AL唱歌好似又差左
應該以後都會跳唱 咁先可以唔練歌用墊底聲同跳舞好睇嘅視覺效果掩飾 ...
John 發表於 2022-7-26 05:40

之後繼續唔rehearsal算啦反正her唔her都係無分別

個台好似個個位都危險

我賢返嚟啦~~ 唱得唔錯

Distance

石頭歌新編曲

Ianson蝸牛

Rebound~~ 生生好Q

團歌~

Innerspace+Reflection+All in One

BOSS+IGNITED+We Are

走音就梗㗎啦…  但有氣氛嘅,係音響唔知現場係咪咁,係就好慘了~
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

之後繼續唔rehearsal算啦反正her唔her都係無分別
kelvinyu188 發表於 2022-7-26 07:25

主每日都要拍廣告㗎嘛
要體諒佢職業身份

SHOW前感:
不嬲買隔離家既演唱會飛係好麻煩,都算因為都想睇,但我真係無試過有咁差既感受
真係,你班仔幾好禮貌幾努力都好,但你班幕後個個都_口_面又寸又成,以為自己班仔紅就可以咁既態度,好差!

SHOW後感:
之前睇得太多 大家講尸兄唔識唱歌,半LIVE一定炒粉,但我可以講佢尋日真係一大把摑落去話佢既人度...狀態好好..成個人上晒電 重點係佢唱演唱會頭PART 唔會因為咁 未開聲遊緊魂 所以我俾佢最高分
第二名係IAN 唔知係唔係開晒聲同唔洗HANDLE咁多歌...IAN無我是現場咁浮同虛 而且幾BUY佢新歌個腔口
AK唱得好咗AL個背景聲太多 佢都唔知有冇唱多過半首歌....姜B開晒聲又唱得幾好...作品放上舞台係好睇
EDAN轉咗唱歌方法,但仲未好熟練...上高音輕鬆咗 但一入歌就FLAT晒成句
反而有D失望係JER...可能之前演唱會太驚豔,今次真係無咩好講
其實成個SHOW好模糊,好似好多PART合成,無咩記憶點...

至於舞台...個條天橋真係要_,有乜可能咩安全措施都無

SHOW前感:
不嬲買隔離家既演唱會飛係好麻煩,都算因為都想睇,但我真係無試過有咁差既感受
真係,你班仔幾 ...
rfv123 發表於 2022-7-26 09:49

AL唯一真係聽到哂自己聲冇墊底係蘋果批
唱得好麻麻 差過以前神隊友、不可愛教主甚至他不准我哭

可能我對登神冇感 所以放到焦點係佢地唱歌度
反而兒登算有驚喜

hissorhk 發表於 2022-7-26 01:00

派咗荃荃同do姐去
「微笑之中 接受還未有 答案。」

我賢返嚟啦~~ 唱得唔錯  

Distance

石頭歌新編曲

Ianson蝸牛

Reboun ...
MCmatt 發表於 2022-7-26 08:15

真係唱得幾好

MIRROR演唱會|完整歌單出爐 有姜糖不滿姜濤為何只有一首solo原文網址: MIRROR演唱會|完整歌單出爐 有姜糖不滿姜濤為何只有一首solo

人氣男團MIRROR今日(25日)舉行一連十二場的紅館演唱會,隨著第一場演唱會完結後,《MIRROR.WE.ARE LIVE CONCERT 2022》完整的歌單亦馬上出爐。有粉絲表示為什麼姜濤只有一首solo,覺得分配很不公平,而Ian的粉絲同樣覺得不滿,因為Ian也只有兩首的solo。同時亦有粉絲認為整個演唱會的歌單過份離雜亂,全無章節可言,對演唱會大感失望。

LINK

歌單樓上有了~
我賢有兩首新歌SOLO好滿意了~ 又有同AK合唱舊歌... 不竟咁多人分
姜真係得一首...  其實Jer同兒登得一首自己歌SOLO唱....
會唔會可以再唱多啲?
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

MIRROR演唱會|完整歌單出爐 有姜糖不滿姜濤為何只有一首solo原文網址: MIRROR演唱會|完整歌單出爐 有姜 ...
MCmatt 發表於 2022-7-26 10:58

Jer之前講過會唱一首人地既歌 係佢自己揀

暫時睇最多人comment 安全問題

AL唯一真係聽到哂自己聲冇墊底係蘋果批
唱得好麻麻 差過以前神隊友、不可愛教主甚至他不 ...
John 發表於 2022-7-26 10:20

無cp filter的話我覺得呢首係繼鶴頂紅之後全晚最難聽...
但Anson Lo solo好好睇,現場好震撼
His dance elevates the entire performance to a next level

琴晚一路睇見到所有set都係搖嘅,由Jer一上嗰條橋開始就好驚
to be honest完全enjoy唔到個show,真係驚心動魄=_=
AK嗰下我同附近啲人都大叫咗出嚟,好在佢即刻落返嚟,但你見到對面Lokman係仲跳緊
12個行嗰時又危險,都唔知講咩好了
boss一上嚟得9個,有三個要喺另一條樓梯跑上嚟變咗無跳到

despite all these,好多句佢哋係唱都無唱,好多人都甩嘴
音樂上其實都係唔合格,都唔好講有冇flow,係連最基本都未做好
但technical太多意外令啲人轉咗focus

p.s. 要讚下Edan,執生能力100分

個台係咪紙扎 cls
想班仔點放心投入表演

點解可以搞個show由賣merch去到台燈聲 全炒

victor1991415 發表於 2022-7-26 11:08

呢樣真係唔得
班仔自己都跌低幾次

無cp filter的話我覺得呢首係繼鶴頂紅之後全晚最難聽...
但Anson Lo solo好好睇,現場好震撼
Hi ...
hkaddoil 發表於 2022-7-26 11:10

好想睇皮皮

我覺得而家AL轉左focus,用哂跳舞好睇、舞台效果頂住
之前有段時間努力練歌係進步左,但而家差返哂仲衰過以前(如果純講唱)
當然成個舞台效果係好睇,AL舞台魅力都仲係度,不能否認

不過我個人都仍然懷念EGO個期佢平衡到跳舞同唱功嘅時候

琴晚一路睇見到所有set都係搖嘅,由Jer一上嗰條橋開始就好驚
to be honest完全enjoy唔到個show,真係驚心動 ...
hkaddoil 發表於 2022-7-26 11:20

開場幾首團歌都好多句得墊底聲聽唔到班仔自己把聲

個台係咪紙扎 cls
想班仔點放心投入表演

點解可以搞個show由賣merch去到台燈聲 全炒 ...
mc) 發表於 2022-7-26 11:28

好見到電盈風格 所有嘢去到盡賺到盡一盡

呢樣真係唔得
班仔自己都跌低幾次
John 發表於 2022-7-26 11:28

係 ...
AK 個下真心驚

呢樣真係唔得
班仔自己都跌低幾次

好心佢想慳錢就整少兩個升降台同唔好整橋
依家想「扮」有舞台效果但質素又咁流

個台係咪紙扎 cls
想班仔點放心投入表演

點解可以搞個show由賣merch去到台燈聲 全炒 ...
mc) 發表於 2022-7-26 11:28

其實聲係通病...無軒公呢種歌手懂得追求到極致既聲...其實業界係無競爭下係唔會有進步
外判得出去就無得搞

台多Program 無問題 但點都有機會死機 一死機就收_ 無發生多一次pc事件就已經好彩
但要_既係無安全措施 條天橋點都要裝條防墜bell啦
點知咩都無....一係叫歌手企定定 坐低 都好過不斷行 因為燈光太強 會有盲點出現 好危險

好心佢想慳錢就整少兩個升降台同唔好整橋
依家想「扮」有舞台效果但質素又咁流 ...
wing 發表於 2022-7-26 11:41

人既心態:
下...我俾呢個價錢...你俾一個咁hea既台我...賺盡

要整多機關其實無問題...
但一定要夠時間run好晒先俾歌手上台....如果知多機關 應做少一場 或者 book多一日砌台run台...唔好話個台 連台上面d led 好多都死機...

點解姜濤咁少歌, 成日俾人蝦

lorbat 發表於 26/7/2022 11:59
係咪鋪緊路等佢自己開

呢樣真係唔得
班仔自己都跌低幾次

咁驚
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

lorbat 發表於 2022-7-26 11:59

就係要咁做先引起關注
然後訪問再答想比多啲機會其他兄弟
又成功造皇
PR做得好足
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

咁驚
JasOh103 發表於 2022-7-26 12:16

Edan/Tiger/Keung/AK都有片見到差啲跌倒...

與其不斷鬧,我覺得Mirror演唱會應該就十幾首團歌,首首都唱,跟著每個solo一人唱一首,就唔會有人鬧

victor1991415 發表於 2022-7-26 11:08

其實係咪戲劇效果?

好想睇皮皮

我覺得而家AL轉左focus,用哂跳舞好睇、舞台效果頂
之前有段時間努力練歌係進步左 ...
John 發表於 2022-7-26 11:30

不過如果唔睇舞台表演
齋用唱歌就評判表現嘅話
咁其實係咪聽返CD版就算
唔洗嘥錢去睇演唱會
當然我意思唔係話唔洗練歌