返回列表 發帖
好想睇皮皮

我覺得而家AL轉左focus,用哂跳舞好睇、舞台效果頂住
之前有段時間努力練歌係進步左 ...
John 發表於 2022-7-26 11:30

EGO真心世一無得頂,而家佢太忙,又好多唔同prioritieskeep到好睇已經好勁
講真琴晚佢solo一定係所有表演top 3

應該係香港史上第一次開紅館票價最貴嘅單位?
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

唔知點解
尸兄solo嘅個人魅力要上台先睇到
上年又係演唱會之後加左佢好多分 ...
John 發表於 2022-7-26 05:26

佢好似岩喺台上面多過你淨係聽佢把聲

SHOW前感:
不嬲買隔離家既演唱會飛係好麻煩,都算因為都想睇,但我真係無試過有咁差既感受
真係,你班仔幾 ...
rfv123 發表於 2022-7-26 09:49

睇片 EDAN 反而 D 音準最大問題反而上次彈琴唱真係 CHARM
今次再嚟多次就冇咩驚喜

好見到電盈風格 所有嘢去到盡賺到盡一盡
John 發表於 2022-7-26 11:32

PCCW 入面 D 電腦仲用緊低清 MON 同埋 I3 乍

就係要咁做先引起關注
然後訪問再答想比多啲機會其他兄弟
又成功造皇
PR做得好足 ...
hehe 發表於 2022-7-26 12:30

其實根本預班上弦遲 D 自己開 SOLO SHOW今次主要畀機會班下弦

其實係咪戲劇效果?
kenneth 發表於 2022-7-26 13:15

原來 K 兄覺得佢地專登做到自己咁危險嘅

其實係咪戲劇效果?
kenneth 發表於 26/7/2022 13:15
人生馬戲團?

原來 K 兄覺得佢地專登做到自己咁危險嘅
hissorhk 發表於 2022-7-26 14:31

鏡都係公仔廂入面嘅公仔啫

其實根本預班上弦遲 D 自己開 SOLO SHOW今次主要畀機會班下弦
hissorhk 發表於 26/7/2022 14:30
上年網上爬嗰個咪係囉
係我主咁勁今次先仲有咁多個item 咋嘛
兩個開完風火雷電嘅都唱得唔多啦

人生馬戲團?
kwanie 發表於 2022-7-26 14:32

金牌會員果番說話睇得出, 要反到一個咩地步先咁講嘢, 大開眼界了~~

睇片 EDAN 反而 D 音準最大問題反而上次彈琴唱真係 CHARM
今次再嚟多次就冇咩驚喜 ...
hissorhk 發表於 2022-7-26 14:24

edan上年已經自彈自唱E先生moov同今次演唱會又再嚟

連jer都係翻炒上年狂人,真心冇驚喜

上年網上爬嗰個咪係囉
係我主咁勁今次先仲有咁多個item 咋嘛
兩個開完風火雷電嘅都唱得唔多啦 ...
kwanie 發表於 2022-7-26 14:35

姜濤唱少D算醒目,尋晚睇live佢兩首都好麻麻,1月1都唔知點上台

連jer都係翻炒上年狂人,真心冇驚喜 ...
CircleXoX 發表於 2022-7-26 14:39

佢唱飄流教室好過黑夜不再來啦

連jer都係翻炒上年狂人,真心冇驚喜 ...
CircleXoX 發表於 2022-7-26 14:39

其實不如交換歌唱, IAN 自彈自唱 E 先生算啦

最鍾意睇生生同lokman,佢哋幾有氣氛

姜濤唱少D算醒目,尋晚睇live佢兩首都好麻麻,1月1都唔知點上台
CircleXoX 發表於 2022-7-26 14:41

喊+講感受
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

其實不如交換歌唱, IAN 自彈自唱 E 先生算啦
hissorhk 發表於 2022-7-26 14:46

我好琪待啊.... 其實今次有得比唔同隊友合唱SOLO歌都唔錯了 如果打散嚟唱仲驚喜~
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

金牌會員果番說話睇得出, 要反到一個咩地步先咁講嘢, 大開眼界了~~
hissorhk 發表於 2022-7-26 14:36

你見識少啫
謝霆鋒都試過扮跌落台十幾分鐘呃觀眾啦

今次再嚟多次就冇咩驚喜 ...
hissorhk 發表於 2022-7-26 14:24

佢而家好尷尬既位未溝得埋所有tech 變咗係 : 以前唱高音炒 死練高音/ 到上高音位容易咗 其他位就flat

應該係香港史上第一次開紅館票價最貴嘅單位?
hehe 發表於 2022-7-26 14:14

宇宙漿2017年個show最貴賣1980(不過係vip package)

宇宙漿2017年個show最貴賣1980(不過係vip package)
chkalu 發表於 2022-7-26 15:28

Serrini 九展最貴個位好似貴10倍添

佢而家好尷尬既位未溝得埋所有tech 變咗係 : 以前唱高音炒 死練高音/ 到上高音位容易咗 其他位就flat ...
rfv123 發表於 2022-7-26 15:12

其實一向都唔明,彈鋼琴,識玩樂器, 個琴錯 KEY 都好易聽到,
冇理由音準會差,
係自己控制唔到發聲定點?
定其實根本兩樣嘢?
(即係好似 EASON, JOEY, JANICE 全部都係唱得之人但又唔多識樂器)

其實一向都唔明,彈鋼琴,識玩樂器, 個琴錯 KEY 都好易聽到,
冇理由音準會差,
...
hissorhk 發表於 2022-7-26 15:39

應該兩樣嘢.... 聽得出唔啱音(sharp/flat咗),但唔代表你可以有perfect pitch唱到嗰粒音(或可能把聲想唱但未開到可以唱到)...
而玩開樂器會訓練到個音樂感、節奏感、groove強啲....
而有pitch嘅訓練就會對音準會敏感強啲...

不過如果唔睇舞台表演
齋用唱歌就評判表現嘅話
咁其實係咪聽返CD版就算
唔洗嘥錢去睇演唱會
當然 ...
NobodyElse 發表於 2022-7-26 13:23

當然啦 AL舞台表現各樣我自己都仍然係鍾意嘅
如果唔係都唔會只係咁輕手講下 一早鬧左佢
不過如果佢唱歌局限越來越大 長遠都會局限左佢表演風格 對佢自己未必係好事

最主要都係唔關唱歌事嘅工作量太多 令到要犧牲唱歌上嘅時間 佢自己做訪問都有講過
而近期makerville整體即使係非音樂業務,質素都有下降跡象,我個人覺得係警號
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

冇理由音準會差,
...
hissorhk 發表於 2022-7-26 15:39

聲音本身都係另一種樂器啊
一種樂器玩得好唔代表另一種都玩得好

不過覺得兒登今次有進步 比起上年dr.go已經好左
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

個rundown真係好散,雖然有啲crossover唔錯

睇返片半真係OK

睇返片半真係OK
kwanie 發表於 2022-7-26 16:02

半係琴晚我覺得最穩最好

聲音本身都係另一種樂器啊
一種樂器玩得好唔代表另一種都玩得好

不過覺得兒登今次有進步 比起上年dr.go ...
John 發表於 2022-7-26 15:56

好難衰得過Dr Go
三個一齊炒
未講的說話寫滿在信箋
郵差多謝你知 我心所向位置

睇返片半真係OK

真係唔差 尤其上半首

睇返片半真係OK

903都識貨即刻播多幾次九

半係琴晚我覺得最穩最好
hkaddoil 發表於 2022-7-26 16:18

真係既,琴晚現場睇完真係另眼相看,覺得真係全場最穩最好

睇返片半真係OK

仲要算係開場無幾耐...所以佢真係值得讚
穩 有壓台感 入咪
又咁講 可能真係先入為主覺得佢實炒 所以見到咁係眼前一亮既

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
離不開 留不低

個show...好 hea wo. 跳又跳得 hea
rundown 完全係9黎

花姐為咗令觀眾唔好focus Mirror唱功 所以整個危台出嚟 轉移話題
陳蕾冚家死

花姐為咗令觀眾唔好focus Mirror唱功 所以整個危台出嚟 轉移話題
stephybest 發表於 2022-7-26 18:26

用心良苦
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

LoveMirkay520 發表於 2022-7-26 17:01

嘩咩事

我好琪待啊.... 其實今次有得比唔同隊友合唱SOLO歌都唔錯了 如果打散嚟唱仲驚喜~ ...
MCmatt 發表於 2022-7-26 14:55

有你最愛的9

當然啦 AL舞台表現各樣我自己都仍然係鍾意嘅
如果唔係都唔會只係咁輕手講下 一早鬧左佢
不過如果 ...
John 發表於 2022-7-26 15:53

劇集先係重災區

有你最愛的9
leroyjaime 發表於 2022-7-26 19:11

放過我啦…
同狂人夾嚟聽無咁暈… (都係暈

stephybest 發表於 2022-7-26 18:26

花阿媽真係了解班仔啦…

903都識貨即刻播多幾次九
wing 發表於 2022-7-26 16:25

果然一如我所料
想藉呢個show做轉戾點再捧返尸兄拎新人獎

嘩咩事
leroyjaime 發表於 2022-7-26 19:09

XDDD都中意anson?

走火入魔嘅經理人

今晚冇飛入場啦,只能睇下直播
但jer頭先走音尋晚反而唱得好D
https://instagram.com/creamy_nkt/live/

今晚都係一樣咁多燈牌

今晚冇飛入場啦,只能睇下直播
但jer頭先走音尋晚反而唱得好D
CircleXoX 發表於 2022-7-26 21:09

可能Jer感冒呢
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

其實嗰rundown都幾差
上年嗰個show + moov 嗰次都好d
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡