返回列表 發帖
正忙於拍攝《季前賽》的姜濤透露還有幾日便煞科,隨後便會閉關排練紅館演唱會,對於演唱會門票被炒到44萬, ...
John 發表於 2022-5-7 21:48

支持美姜! 好有愛
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

點解唔翻唱日出時讓街燈安睡??? 嬲

呢樣真係唔得
班仔自己都跌低幾次
John 發表於 2022-7-26 11:28

咁驚

今晚冇飛入場啦,只能睇下直播
但jer頭先走音尋晚反而唱得好D
CircleXoX 發表於 2022-7-26 21:09

可能Jer感冒呢

多數talk部分都應該降一降返嗰台落嚟先 (等Artist可以平地自如咁行下)
見班dancers事前咁屌法就真係知排既時間有限 臨尾先嚟chur 係咁叫人執生…感覺很不安全

噚晚見阿Jer喺條橋度唱黑夜不再來都震震吓
不過可能係關佢體重事

Sammi都玩過trust fall
朝聖 ...
uran 發表於 2022-7-28 10:17

朝聖塔其實有個欄杆俾佢hold住
今次鏡條橋望落都幾得人驚

trust fall睇返彩排片真係早嗰幾月就要開始排 仲要越排越高
但呢間咁既公司邊肯鬆時間出嚟俾教主排

搞到而家Cut呢樣Cut嗰樣勁肉酸…

好L癲

講真,機件問題已經由Day 0嘈到今日,全港關注,呢幾日冇人check緊d咩?
HOTMAN 發表於 2022-7-28 23:02

金魯花食得屎
以後邊有dancers會幫佢地跳

其實佢同美祖 Mi d 台真心仲複雜
victor1991415 發表於 2022-7-29 11:08

所以諗返起真係好respect美祖既團隊首場唔格硬撐落去 以安全行先再補場
唔止係因為機器壞升唔返上去 而係之後「破相」咁危險 呢啲位絕對要做多次full check先可以繼續進行

今次未有調查結果唔評論咁多住
但成班dancers事前講到咁再叫人自己執生 已經好有問題
事前準備不足絕對係公司既責任 呢樣嘢走唔甩…

full dress好大問題就應該delay一日再諗補場
第一二日咁多問題都可以暫停一日 run多次先再開
間公司想賺到盡呢個位 (加上set到台好細) 係無得抵賴

希望傷者大步檻過

其實佢地公司作風就係「唔回應」
由Day1就係咁
AL搵到當年出櫃片到Edan flirt女到Ian亂發脾氣
一次都無 ...
rfv123 發表於 2022-7-30 23:24

咁呢啲都可以當係花邊新聞所以唔回應
但係今次全港甚至海外都知/見到 我覺得佢地遲早都會出po既..

依家的確唔係一個好既時機去出聲 因為阿Mo未度過危險期 唔應該添亂/猜測
有咩事都等Mo穩定咗先講會妥當啲

提升實力就一定要做 ga la但個 mon 咁樣跌落嚟
Lady gaga 都唔掂啦
hissorhk 發表於 2022-7-31 15:41

我都有諗過如果今次係個別事件 大家既反應會唔會有啲唔同
(因為Gaga除咗Las Vegas 巡迴演唱會嗰啲唔會同一個場留咁多晚 唱完就走 如果發生應該會歸類成意外)

但今次事態嚴重係因為由彩排開始已經問題不斷 俾人既感覺係冇認真對待過安全問題
AK講得好啱「第一次係意外,第二次係大意,第三次係疏忽」咁樣接二連三法真係前所未有

有綵排片段流出,綵排出既問題全部都係導演導致出黎
幾次人未到機關位就已按下機關開關

該導演未合作過 ...
rfv123 發表於 2022-7-31 16:25

數字導演?

其實我想問下演唱會導演同監製係入台後先開始彩排?
之前鏡喺冇機關嘅地方練習,佢又會唔會參與? ...
jcbartleby 發表於 2022-7-31 17:06

因為fran9係乜乜Mi系列就開始做監製 所以我睇making of都算知少少…

監製其實參與既部分都好多 (正常程序)早幾個月就開無數次會傾舞台/flow (甚至rundown配合舞台)
之後勁歌熱舞呢啲會1-2個月前開始排舞 四面台更加會租嗰大studio/1:1片場(?)去練走位
咁呢啲我相信佢都有份睇下既 因為都要知走位+台點升降 (Show Mi, Love Mi 快歌medley嗰陣個台都係咁變/郁, 反而之後少啲)

Full dress之前1-2日舞台應該搭好 分part排 執細位
Full dress之後到拜神前都仲排緊亦會發生…(但唔會成part都未排過咁癲,咁呢個唔關監製事)

Makerville計錯數,以為搵個有經驗導演可以將所有野都可以坐高速車加快,時間可以預小好多
rfv123 發表於 2022-7-31 19:07

好buy你既講法

唔知係邊度講好 驚比人話分化

**** 本內容被作者隱藏 ****
John 發表於 2022-8-1 23:42

有了