返回列表 發帖

新城數碼‧巨星靚聲音樂會

2012年9月4日 (TUE) 7:30pm
香港會議展覽中心 HALL5BC

哈哈, 我中左現代個標語創作拎到2張飛睇祖同MAG 開心死 ...
但都要見到林峰同的士佬:funk:
有冇人會去睇呀到時;P

有!買左飛啦,係唔LIKE有威廉陳者

全部都係EEG{:3_44:}

mag把聲仲未好得返晒
唔知唱唔唱到

new ac:留言
the old ac:做板主,開電視區post

唔知會唔會唱追風箏的風箏呢?

JY今晚會唱連續劇同正好

唔知會唔會唱追風箏的風箏呢?
kaven 發表於 2012-9-4 12:14

消息話JOEY同MAG有合唱,應該會係呢首
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

Rundown:(盡跟網上所有資料來源,有錯請指點)
林峰 (copy from coolman forum)
1.寂寞星球 (copy from coolman forum)
2.頑石 (copy from coolman forum)
3.Medley:換個方式愛你/愛不疚/如果時間來到/愛在記憶中找你 (copy from coolman forum)
4.I'm Okay (copy from coolman forum)
5.The One (copy from coolman forum)
6.一刀切 (copy from coolman forum)

陳偉霆 (copy from coolman forum)
7. 我是誰 (copy from coolman forum)
8. Do you wanna dance (copy from coolman forum)
9. 戰士 (copy from coolman forum)
10. 女皇 (copy from coolman forum)

林欣彤 (copy from coolman forum)
11. 非凡 (copy from coolman forum)
12. 樹藤 (copy from coolman forum)
13. 向玻璃鞋說再見 (copy from coolman forum)
14. 海賊 (copy from coolman forum)

容祖兒 (copy from coolman forum)
15. 加大力度 (copy from coolman forum)
16. 叫 (copy from coolman forum)
17. 歌姬 (copy from coolman forum)
18. 山口百惠 (copy from coolman forum)
19. 追風箏的風箏 (Mag合唱) (copy from coolman forum)
20. 霧裡看花 (copy from coolman forum)
21. 不好意思我愛你 (copy from coolman forum)
22. 花千樹 (copy from coolman forum)
23. 連續劇 (copy from coolman forum)
24. 因為愛情 (林峰合唱) (copy from coolman forum)
25. 正好 (copy from coolman forum)

個個唱新碟D歌........=成個SHOW..........

連續劇:loveliness:

頂……!!!容天后唱1x首………
Mag唱左海賊
koalabear 發表於 2012-9-4 22:36

啱架啦, Mag Mag剛剛把聲好番小小唔可以去到咁盡。

唱得太多新歌~~~ 悶~~:sleepy:

啱架啦, Mag Mag剛剛把聲好番小小唔可以去到咁盡。
thecool123 發表於 2012-9-4 23:09

佢一開口個陣其實都唔覺佢把聲同之前有咩唔同
話哂把聲岩岩好,真係唔好俾佢操勞過度

除左威廉陳之外,其他三個既新碟我都有聽
所以今次有得聽LIVE:$

仲有就係,連呢啲細SHOW都唔唱新歌
你想佢幾時唱?
我先唔想下下聽佢唱LIVE都係個首囉:curse:

齋睇個Rundown覺得個SHOW都幾正喔!!!
遲的希望出DVD再買黎睇
好想聽《寂寞星球》《海賊》《連續劇》LIVE

Rundown:(盡跟網上所有資料來源,有錯請指點)
林峰 (copy from coolman forum)
1.寂寞星球 (copy from coo ...
tungbilly 發表於 2012-9-4 21:07

:o mag無唱我愛你

岩岩睇完 ... 祖唱得太多國語搞到反應麻麻 ... 佢一唱山口百惠d人開始走...
走到花千樹就全場勁high反應勁好 哈哈
但之後唱番國語又繼續走= =

mag冇唱我愛你同得幾隻好sad...
同埋的士佬唱歌果陣係廁所位XD

佢一開口個陣其實都唔覺佢把聲同之前有咩唔同
話哂把聲岩岩好,真係唔好俾佢操勞過度

除左威廉陳之外, ...
Ki 發表於 2012-9-5 00:21

佢一開口已經覺得佢未好返晒..聽佢講野更加覺得...

Mag 唱LIVE好聽

好開心可以聽翻啊mag唱歌。同之前無乜唔同。

Mag 唱LIVE好聽
discovered 發表於 2012-9-5 08:10

好囉!mag把聲終於回複以前把聲了

頂……!!!容天后唱1x首………
Mag唱左海賊
koalabear 發表於 2012-9-4 10:36 PM

關你乜嘢事呢?
容天后唱幾多首都唔關你事啦
你理咁多仲乜先得架

【on.cc 東方互動 專訊】 林欣彤出席音樂會,早前因聲帶問題而失聲的她於台上賣力獻唱,她謂感激身邊支持她的人,並言:「有得唱o既時候就唔理咁多,我要拼!」她於音樂會上更兩度落淚。林欣彤受訪時聲音即變得柔弱,她坦言仍未痊愈,下台後即感受到喉嚨痛楚。

mag  is very professional!
take care  Mag

講得唔得?你憑咩唔俾我講?我去左強國啊???!!!
    另外,Mag Live Good~~ ...
koalabear 發表於 2012-9-5 15:49

講頂唔得 版主扣分plz

講頂點解唔得?粗口?攻擊?容粉容粉………唉~~~
koalabear 發表於 2012-9-5 16:27

首先 我唔係joey fans
第二 講頂點解唔得問版主
第三 你而加引起罵戰中

【on.cc 東方互動 專訊】 林欣彤出席音樂會,早前因聲帶問題而失聲的她於台上賣力獻唱,她謂感激身邊支持她 ...
discovered 發表於 2012-9-5 15:55

聽佢唱海賊呢首需要爆GE歌,佢似乎真係唔理自己把聲,照樣爆得幾盡::funk:
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

費事同d容粉嘈,講句容天后唱得太多就插,e家好似係你地引起罵戰先囉! ...
koalabear 發表於 2012-9-5 16:49

你係好野 睇唔到我第一點 唔理自己個頂字 懶返落人地到

你係好野 睇唔到我第一點 唔理自己個頂字 懶返落人地到
maksiuhong 發表於 2012-9-5 16:51

家陣似係我地入左強國而唔係佢入左強國囉;P ;P ;P

:(:'(希望mag快d好返
想聽向玻璃鞋說再見live

Mag竟然無唱「第二次初戀」:'(

呢個音樂會會出DVD

希望mag快d好返
想聽向玻璃鞋說再見live
實力ruby 發表於 2012-9-5 21:21

呢條片有哂MAG唱5首歌(但非凡同樹藤CUT左部分)
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

呢條片有哂MAG唱5首歌(但非凡同樹藤CUT左部分)
酷愛903 發表於 2012-9-6 08:59

thankyou....

Mag竟然無唱「第二次初戀」
jasonng 發表於 2012-9-5 22:22

「第二次初戀」D高音咁勁好傷聲架, 希望佢休息多D等真正好番先唱。真係好想聽一次佢live唱呢首歌。