返回列表 發帖
唔計唱
首歌真係幾好
覺得係佢第一首比較有質素既歌
【This is MC】澳門見

姜b連coming soon都唔識打
CircleXoX 發表於 2022-5-4 06:03

如果tvb 既人
俾人無限放大插完再插再鞭屍
雖然我都唔鍾意大台

當年鄧麗欣 電燈膽都好難唱,一走音俾人話到之後即刻開始減產。其實依家d人對美濤 評價已經溫和好多。 ...
hkbaby 發表於 2022-5-4 19:45

Stephy走得太前
而家一晚走幾次音濕濕碎

想問下KT有邊個live係無走音?

Chill club修音版嗎?
Lewis 發表於 2022-5-4 20:04

果d 叫"未夠上乘"

以前有娛記帶頭取笑佢哋,而家娛記轉咗去吹奏
jcbartleby 發表於 2022-5-4 20:35

靠呢班人帶起樂壇架

首歌真係幾好
可惜

或者去批評姜濤唱法,覺得佢讀歌詞嘅人可以去youtube睇下小克訪問,小克有提到vocal上既野,話姜濤錄過另一 ...
sinkwan 發表於 2022-5-5 00:03

屎味朱古力
朱古力味屎

軒仔唱得好 但派悶歌無火唱都飽受cm樂迷抨擊啦
kenneth唔認為要對讀歌毀歌之人過於寬厚
因為此舉對 ...
kenneth 發表於 2022-5-5 00:24

首歌俾RB或者CAS 唱效果會幾好

比On仔唱又啱
kaman921 發表於 2022-5-5 11:01

應該昇華20倍

你唔覺得佢同Gareth呢pair就會諗返起以前林峯拍住莊冬昕做果啲歌咩
聽鏡中鏡果時已經有呢個感覺 ...
米色蘇 發表於 2022-5-5 22:57

如果我係林峯要同姜比
應該會唔開心
話晒都唱得兩咀

6號咁用力,唔覺得會work
on仔可以一戰,但佢嗰種傳統實力男歌手式唱法會令首歌變得平庸 ...
just11256 發表於 2022-5-6 08:06

廢學都唔係傳統唱法啦

姜b跳舞好似耍太極咁,肥咗好多,唔夠力又好笨拙
其實佢唱歌跳舞做戲都冇樣得,靠公司力谷造王 ...
CircleXoX 發表於 2022-5-6 18:45

睇佢自己點行
以前好多偶像派經過努力之後
表現都算見得人的
佢會唔會有進步就拭目以待