返回列表 發帖
Kelv's 摯愛十大 2022 Week 21

Gotta Go! - COLLAR 第1首冠軍歌

RK        LW       NW       歌曲 - 歌手
01        08        03        Gotta Go! - COLLAR
02        02        03        願望之翼 - 雲浩影
03        ne        01        墜落 - 陳柏宇
04        ne        01        doodoodoo - 林家謙
05        ne        01        信之卷 - Anson Kong
06        07        06        小心地滑 - 張天賦
07        ne        01        賽勒斯的愛 - 張敬軒
08        10        04        Innerspace - MIRROR
09        09        03        自動修正 - 衛詩
10        06        07        風靡 - 衛蘭

誰人走了…
Elevator - 呂爵安 02>04>04>05>07>01
你是我的病 - Lab 10>03
約 - 關心妍 04
飛 - 林欣彤 05

本年度冠軍歌
第1季:IDK | IDK | IDK | 這種親 | 三個字 | Black Mirror | 時候不早 | 如果可以 | Little Miss Janice | 有我 | 及時行樂 | 留一天與你喘息 | 情緒勒索
第2季:情緒勒索 | 某種老朋友 | 我怨 | 剛好 | 天荒不老 | 風靡 | Elevator | Gotta Go!

希望4首新上榜都有冠
梨胃言 發表於 2022-5-21 01:44

生粉 睇怕你個榜應該會好塞四首入面好似有兩首已經準備走
下面呢句到五月仲係valid
好聽嘅三字歌已經喺一月份冠曬 無貨了
kel_kelvin 發表於 2022-2-4 23:29

抄歌都有冠  ,又洗榜 ,好事嚟,你一定係「迷雲黨」,我發覺好少歌可以在你的 ...
ambrose121 發表於 2022-5-21 01:33

我用返以前疑似抄歌另眼相看有冠呢把尺 所以都係照俾冠 不過抄歌真係污點 所以速冠OUT左佢當懲罰了

非常支持Cloud 其實今年連續三個星期第二都有四首(LMJ、情緒勒索、剛好、願望之翼) 好似都唔少 上年年尾就真係少啲 因為有首歌霸咗9個星期第二

幸兒自己退賽我都無辦法 不過隻碟都未出 仲未輸架 無人可以教幸兒放棄

希望以家居物品為主題的經典大碟Dee Secret第三版 特別輯錄的 信之卷 成績同 金星女孩 接近
on07111 發表於 2022-5-21 04:51

生生通常年尾炮灰期嗰plug先發力
冠軍歌有點喜出望外, 新歌都高汁
ayckwan 發表於 2022-5-21 09:04

呢排又多返歌了 你又要繼續努力out歌 不過剛好可以冠咗先

我個榜好似得3首會冠

會唔會上埋Dating Rule
梨胃言 發表於 2022-5-21 10:19

生生:

雖然英文歌有上過榜 但係真係極少數 所以唔會上了 保持女金懸念

Cloud好有韌力!
榜主好鍾意上一周就out
唔知會唔會係信
GaracyTan 發表於 2022-5-21 10:41

個榜得十個位應該都要有啲取捨 唔冠嗰啲都偏向唔磨太耐了 除非嗰排比較鬆動/要追分

Agree 兩首七字歌 日出時街燈安睡 任性與勝利之間 都係一周out
得榜主自己做歌曲宣傳人員成績先好d{:1_121 ...
on07111 發表於 2022-5-21 13:07

我宣傳嘅 想知道你在想什麼 成績都普通 宣傳歌都唔係必冠

希望下個禮拜開始加到20個位
等第11位嘅Little Miss Janice (AGA Live Version)有得上榜{:1_116: ...
梨胃言 發表於 2022-5-21 14:06

有20個位嘅時候 呢首就會變第21位

現代戀愛安全手冊有無冠
梨胃言 發表於 2022-5-24 00:47

聽真啲先 首歌慢熱type 可能要講聲sorry gin