返回列表 發帖

[Jun/2022] 岑寧兒《Home is...》音樂會 2022

【岑寧兒《Home is...》音樂會 2022】
日期:2022年6月24-26日 (星期五/六/日)
時間:晚上8時15分
地點:九龍灣國際展貿中心 - 匯星Star Hall
票價:HK$780 / HK$580 / HK$380
主辦機構:Sunny Idea
協辦機構:StreetVoice / Yellow Bird

門票將於6月2日(上午10時)起於快達票公開發售
本音樂會不設售票處售票
網上購票:www.hkticketing.com
購票熱線:31 288 288
節目查詢:3892 1333

source : 岑寧兒fb

一嚟就開三場?都幾有信心喎

一嚟就開三場?都幾有信心喎
Serendipity 發表於 16/5/2022 16:38
JF 都得啦._.

一嚟就 3 場會唔會太 AGGRESSIVE...

九展啫

等咗40分鐘都未入到
想問仲有無$380霏?

等咗40分鐘都未入到
想問仲有無$380霏?
阻住 發表於 2022-6-2 10:42

我等左幾分鐘就入到

不過$380 3日都賣晒

終於入到去, 但三場都係得返Section 3 $780位

11:54am再入到去就話三場賣哂, 希望會加場

加頭場23號

--

反應熱烈
加開6月23日 一場
地點:九龍灣國際展貿中心 - 匯星Star Hall
票價:HK$780 / HK$580 / HK$380
主辦機構:Sunny Idea
協辦機構:Street Voice / Roots / Yellow Bird
加場門票將於6月9日(上午10時)起於快達票公開發售
本音樂會不設售票處售票
網上購票:www.hkticketing.com
購票熱線:31 288 288
節目查詢:3892 1333

賣哂先入到去個網
但睇Yoyo個ig post似會有網上直播

有無人有24/25/26 可以換23
$780 幾靚嘅位
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

買到兩張 好好彩
朋友load極入唔到

25、26有online霏

$280

25、26有online霏

$280
wing 發表於 2022-6-15 16:49

抵玩
不過聽講現場可能有新碟賣
唔知遲啲會唔會喺CD鋪都買到

唸起叱咤風的形狀…
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

唸起叱咤風的形狀…
hehe 發表於 2022-6-18 13:23

仍然有^願望^^~~~ woo~ WU! 蝦呀
在這畢生不滅 無極的狀態

今日多唔多人排隊買碟?
「微笑之中 接受還未有 答案。」

今日多唔多人排隊買碟?
misterben111 發表於 2022-6-23 22:31

1940時排都唔洗排

竟然冇唱大陸好紅嗰首
陳蕾食咗喉糖未?

竟然冇唱大陸好紅嗰首
stephybest 發表於 24/6/2022 07:33
連國語歌都唔多唱

YOYO同表哥JERALD合唱《半張飛
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

Kkbox個歌單有幾首冇放入去

Home Is… Day 3
這裡
叮叮車 (原唱薛凱琪)
常願意
如果我是一首歌
劃火柴(原唱陳曉東)

The End Of The World (原唱Skeeter Davis)
月球人 (原唱恭碩良)
盡力呼吸
沒故事的人(Noise)
剎那的烏托邦
抱着你(原唱張震嶽)
無常家
無中生有(原唱Swing)
迴光物語(原唱Jer)
勿念
Fly
親愛的瑪嘉烈(原唱黃耀明)
相信一切是最好的安排 (陳蕾合唱)
Talking With 陳蕾

哪裡
夢遊(原唱王菲)
戒口
半張飛(原唱Swing) (Jerald合唱)
Ride
我(原唱張國榮)
風的形狀

ENCORE
明天開始
你知道你自己是誰嗎(原唱巴奈·庫穗)
You And I

ENCORE 2
Run (自彈自唱)

20220626 尾場歌單
20:35開場
1. 這裡
Small Talk
2. 叮叮車 (薛凱琪cover)
3. 常願意
Yoyo 1歲10個月時寄給婆婆的錄音聲帶
4. 如果我是一首歌
5. 劃火柴 (陳曉東cover)

6. The End of the World (Skeeter Davis cover) (全黑環境下清唱)
7. 月球人 (恭碩良cover)
8. 盡力呼吸
9. 沒故事的人
10. 剎那的烏托邦
11. 抱著你
12. 聽風 (with 謙b) (謙b唱完無講嘢就走咗)

13. 無常家
14. 無中生有 (Swing cover)
15. 迴光物語 (柳應廷 cover)
VCR: Yoyo讀一封劉明給媽咪的信
16. 勿念
17. Fly
18. 親愛的瑪嘉烈 (黃耀明 cover)
Talking (介紹Band)
19. 哪裡
20. 夢遊 (王菲cover)
21. 戒口
Talking with Jerald
22. 半張飛 (Jerald主唱,Yoyo和音)
23. Ride (中間有段大大公司ad-lib) (坐飛天板車吊台去場中心)
Talking
24. 我 (國語版 x 廣東話版)
25. 風的形狀

Yoyo自己走出嚟嗌Encore
Talking
26. 明天開始 + Band Solo (Jerald唱咗幾句1984)
Talking (鳴謝各單位)
27. You & I
謝幕 + 大合照

2nd Encore
28. Scrambled Eggs Blues
Talking
29. 牆

3rd Encore
Talking
30. Edelweiss (清唱)
Talking

23:30完場

唔知之後謙b有無機同yoyo 合唱或音樂合作呢… 兩個音樂人

這是什麼設計的褸 謙b….好Q
應該都講兩句點解著成咁嘛
WK13 1)七點半鐘的陽光 - 張天賦 2)Truth or Dare - 洪嘉豪 3)黑玻璃 - 洪嘉豪

唔知之後謙b有無機同yoyo 合唱或音樂合作呢… 兩個音樂人

這是什麼設計的褸 謙b….好Q
應該都講兩句點解 ...
MCmatt 發表於 2022-6-28 08:02

Moncler x JW Anderson 唔明點解著到咁凍