返回列表 發帖

姜濤現身張敬軒紅館騷 世紀合唱震撼全場

「人氣王」姜濤今次堅首度擔任張敬軒紅館騷嘉賓!早前網上有人出Post訛稱男團MIRROR的人氣王成員姜濤,將於5月14日首度擔任《張敬軒THE NEXT 20演唱會》作賣點圖炒黃牛飛,而軒仔、姜濤及英皇即時作出否認,以免有歌迷被騙。
今晚(21日)軒仔第10場 (21號晚)紅館演唱會,請得之前傳飛抵美國作「特別任務」的姜濤任這場演唱會的壓軸嘉賓,今晚的觀眾真是有福了。而姜濤未踏上軒仔的舞台前,和組合ERROR隊員肥仔(梁業)曾出現在Panel位,之後又轉坐嘉賓席,姜濤媽則和友人坐定定看騷捧兒子及軒仔場,期間有不少「姜糖」見「奶奶」現身就把握機會要求影合照。其他捧場嘉賓,還有蘇永康、許文軒、洪永城、演員Locker(林家熙)及Kayan9896(吳家忻)等。
談到兩人世紀合唱的歌曲《斷點》,軒仔笑言:「推出嘅時候,姜濤未出世。」最終身穿黑色西裝現身,全場叫聲震撼紅館,軒仔說:「大家認識咗4年幾,你怕醜未變過。」姜濤就說:「之前有黃牛飛,當時都未決定做嘉賓,不如將錯就錯嘞。」軒仔又說:「知你喺香港,即刻請你嚟。你好可愛,好多人鍾意你。見到今晚咁嘅聲勢,個人演唱會都冇問題。」 過往每晚都有表演嘉賓送禮物,而姜濤就送了最愛的漢堡包給軒仔醫肚,姜濤更用筷子餵薯條,軒公得戚話:「呢啲福利係我有咋。」更晒命指姜濤為今晚表演,重新去排舞。

網址:https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0521_00862_001.html

蛋記果然心水清

帶埋dancer去做人嘉賓
係咪香港史上第一個?
定全世界第一個?
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

世紀合唱 好心啦
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

唔知邊個先係主場
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

係咪香港史上第一個?
定全世界第一個?
hehe 發表於 2022-5-21 23:10

預演啫

回復 3# hehe

事實上姜牌多過軒,仲有尖叫聲。。。

回復 4# 帥小寶`

下一場有主主,拭目以待神徒

回復  帥小寶`

samcheng 發表於 2022-5-21 23:16

Ian呢
在這畢生不滅 無極的狀態

回復 9# losyes

都有,三場鏡仔

回復  帥小寶`

samcheng 發表於 2022-5-21 23:16

之前連登有份嘉賓list流出 就得一個鏡仔姐
Btw姜濤比想像中唱得好
斷點chorus ok嘅 但係master class都係麻麻
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

咁震撼都分好多種嘅
利申:唔係鏡粉

回復  hehe

事實上姜牌多過軒,仲有尖叫聲。。。
samcheng 發表於 2022-5-21 23:15

嘉賓都有牌
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

嘉賓都有牌
b01091018 發表於 2022-5-22 00:09

好似其他嘉賓都有
不過無咁多

軒公真係好榮幸可以請到亞洲第一既姜濤去佢演唱會。
要放開你 才隨時能掛念你

諗唔明點解佢要帶dancer唱3分鐘
行吓落台咪算囉

今次軒公醒, 帶個唔識唱歌黎顯得自己唱得更好

諗唔明點解佢要帶dancer唱3分鐘
行吓落台咪算囉
GaracyTan 發表於 2022-5-22 00:50

無所謂啦反正都係得班dancer跳
姜濤企中間唱都喘曬氣,啲音繼續flat

以為有作品的說話live

以為有作品的說話live
梨胃言 發表於 2022-5-22 01:38

同某種老朋友一樣
Live呢啲嘢可免則免

反而想講前一晚許廷鏗肥到好似兩個軒公加埋

欣宜再減下就瘦過佢
【This is MC】澳門見

係咪香港史上第一個?
定全世界第一個?
hehe 發表於 2022-5-21 23:10

dancer跳,姜濤唱,=跳唱

同嬅嬅行嚟行去,播CD,=行走的CD

有異曲同工之秒

dancer跳,姜濤唱,=跳唱

同嬅嬅行嚟行去,播CD,=行走的CD

有異曲同工之秒 ...
CircleXoX 發表於 2022-5-22 03:10

其實有冇人覺得master class 歌詞好串

其實有冇人覺得master class 歌詞好串
lemontea1069 發表於 2022-5-22 03:32

謝謝軒公薪火
但是姜濤未願講和(收你皮為止)
靜靜(軒收皮mode)看姜氏怎麽突破
假使軒未明白 等姜(收你皮)

講最後呢段??

睇返片唱得算係咁,都幾肯定係Master Class live最穩一次

扮12個鏡
請埋其餘11個
再將我相信的如煙火般綻放

睇返片唱得算係咁,都幾肯定係Master Class live最穩一次
cy_lee96 發表於 2022-5-22 04:01

你認真㗎?唱成咁都話穩仲有更差嘅?

同屋企人咁啱睇呢場,左邊同前面都坐咗薑糖,佢哋真勁唔識尊重人,薑一唱完無幾耐就拉隊走,仲猛讚隻薑唱得好,好心佢哋啦,唱自己首Master class郁幾吓唱已經聽到喘氣聲,仲要好多都冇完整唱晒一句,難聽到一個點,話佢唱得好聽嗰啲人,我諗除咗佢啲fans外,都無人會覺得佢唱得好
Ann

回復 16# GaracyTan

姜大王主場點解唔可以自帶?

回復 13# b01091018

fc提前自爆有四十個連位,仲有一些係高價買黃牛撐姜b

回復  b01091018

samcheng 發表於 2022-5-22 09:54

英皇比佢哋?

回復 32# 梨胃言

應該係

好似其他嘉賓都有
不過無咁多
梨胃言 發表於 2022-5-22 00:17

咁個leak 都幾嚴重

黃牛真係勁
week13

回復  b01091018

samcheng 發表於 2022-5-22 09:54

睇留言有花生食其他歌手做嘉賓冇派飛
https://www.instagram.com/tv/CdvxI2IDA4v/?utm_source=ig_web_copy_link

咁個leak 都幾嚴重

黃牛真係勁
b01091018 發表於 2022-5-22 11:46

洪嘉豪本人上次直接同fans講埋啦

同屋企人咁啱睇呢場,左邊同前面都坐咗薑糖,佢哋真勁唔識尊重人,薑一唱完無幾耐就拉隊走,仲猛讚隻薑唱得 ...
Ann 發表於 2022-5-22 09:13

尋晚軒公d fans 勁不滿

洪嘉豪本人上次直接同fans講埋啦
losyes 發表於 2022-5-22 12:46

FXXK REPLY PLS
week13

大話精!! 放料話去美國, 原來"美國"係張敬軒紅館騷, 但係有薑糖一早知道入場做唔尊重 Hins 舉動

花老母又大細超, 點解 Ian 無份? Lokman AK AL Edan Jer Stanley Tiger 拍戲拍電影無覺好瞓, 有人潛水幾日"練歌"去做嘉賓帶自己 dancers 喧賓奪主

等緊教主上去哦痾哦痾哦

大話精!! 放料話去美國, 原來"美國"係張敬軒紅館騷, 但係有薑糖一早知道入場做唔尊重 Hins 舉動

...
boy4dudes 發表於 2022-5-22 15:26

仲以為係我old news咗就記得姜濤自己一早出曬post話飛
點知搞咁耐原來都未走,真係好"低調",驚死人唔知咁

...
boy4dudes 發表於 2022-5-22 15:26

咁又講得太嚴重嘅
軒都想大家開心香港人開心啫
姜氏走紅亦係不爭事實喔
可能行程有變無通知我哋啫

咁又講得太嚴重嘅
軒都想大家開心香港人開心啫
姜氏走紅亦係不爭事實喔
可能行程有變無通知 ...
kenneth 發表於 2022-5-22 16:47

其實好少事

回復 36# losyes

這種才是正確做法

姜濤當晚與肥仔結伴前往看張敬軒演唱會,肥仔在觀眾席拍下姜濤出場的情況,並留言說︰「show已good,唔使再緊張啦!」暗示姜濤為今次擔任嘉賓心情緊張非常。此外,姜濤現身之後,網上隨即瘋傳MIRROR其他成員將會先後擔任軒仔個唱的嘉賓,當中包括盧瀚霆(Anson Lo)、陳卓賢(Ian)。

期待Skr Skr Skr

唔係好記得幾時變左對立
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

今次姜濤唱斷唱又唔算差  係跳唱果首麻

今次姜濤唱斷唱又唔算差  係跳唱果首麻
lty0015 發表於 2022-5-22 18:09

想知你係點望到佢有跳唱?

有姜嘅世紀合唱,點計都係以下呢首

有姜嘅世紀合唱,點計都係以下呢首
losyes 發表於 2022-5-22 18:31

嘩,20年嘅?AK同AL以前唱歌都幾難聽下喎
但佢兩個宜家唱live仲好過姜濤姜濤唔止無進步過,仲大倒退