返回列表 發帖
doodoodoo唔使聽鬼叫係好啲嘅
花鼠咁cute梗係褒義啦
GaracyTan 發表於 2022-5-22 12:26

又多一個好姊妹頭像

本身有諗過上唔上多一個禮拜
但而家100%唔會
梨胃言 發表於 2022-5-25 09:57

why?係咪要冠信之卷幫生兒造勢 踢走伊人廢事佢搶風頭
hellosss相gin何太急

Kelv's 摯愛十大 2022 Week 22

小心地滑 - 張天賦 第4首冠軍歌

RK        LW       NW       歌曲 - 歌手
01        06        07        小心地滑 - 張天賦
02        ne        01        摯友 - A-Lin
03        10        08        風靡 - 衛蘭
04        02        04        願望之翼 - 雲浩影
05        03        02        墜落 - 陳柏宇
06        04        02        doodoodoo - 林家謙
07        09        04        自動修正 - 衛詩
08        ne        01        煽風點火 - 許廷鏗
09        ne        01        上善如酒 - 楊千嬅
10        08        05        Innerspace - MIRROR

誰人走了…
Gotta Go! - COLLAR 03>08>01
信之卷 - Anson Kong 05
賽勒斯的愛 - 張敬軒 07

本年度冠軍歌
第1季:IDK | IDK | IDK | 這種親 | 三個字 | Black Mirror | 時候不早 | 如果可以 | Little Miss Janice | 有我 | 及時行樂 | 留一天與你喘息 | 情緒勒索
第2季:情緒勒索 | 某種老朋友 | 我怨 | 剛好 | 天荒不老 | 風靡 | Elevator | Gotta Go! | 小心地滑

支持1-8
梨胃言 發表於 2022-5-27 16:58

MI嬅好慘

生兒今年兩首歌走勢同賢兒好似
on07111 發表於 2022-5-27 17:17

留一天 對 三個字
Got U 對 信之卷

咁Rebound呢

不過的確成績係好接近 只係相差一名 年尾有望齊齊喺十甲之外

支持第9位=迦粉
首歌「識合」迪迪自己唱返
梨胃言 發表於 2022-5-27 17:25

支持你唔支持第9位

Rebound有無上過我都唔記得
我只記得上年51周記憶棉無冠 不過 反對無效 聖誕很忙 時候不 ...
on07111 發表於 2022-5-27 17:30

我都差啲以為真係2首對2首 只係check完先發覺原來有2.5首

本身都無打算冠記憶棉 係因為要追男銀先上到7個禮拜

四字歌impact 2019年十大有8首都係四字歌 2016年都有6首

前幾日因為某會員推返江好個post上嚟
然後連續多咗5個1分
梨胃言 發表於 2022-5-27 17:42

duncan派咗好多人黎投票...

信之卷走了...
皇上也走了...
ayckwan 發表於 2022-5-27 18:18

feel到自己唔會冠嗰下就決定要落榜了...
Janice過咗2個落榜週仲可以大幅反彈,雙週冠ready?快啲上新歌啦,好過拖住條尾。 ...
ambrose121 發表於 2022-5-27 18:27
可能唔想冠安全手冊
所以風靡2週冠
梨胃言 發表於 2022-5-27 18:56

榜上面疑似有歌有機會2週冠

我都支持out 03
上安全手冊
bye幸兒
GaracyTan 發表於 2022-5-27 18:52
幫女金儲週數

歌手分數*總週數 = 冠軍週數 + 三甲週數 + 上榜週數

上年都留意到低級趣味勁格硬 ...
on07111 發表於 2022-5-27 19:02

遲啲先上新歌咁咪可以遲啲落 幸兒好慘...

應該係迪迪作曲嗰首
係咪想叫迪迪專心作曲
梨胃言 發表於 2022-5-27 19:16

支持迪迪永遠退居幕後 相信佢作曲嗰首有機會2週上榜都無

風味好勁... 勁過江好
bagfgfcde 發表於 2022-5-27 23:49

其實我聽剛好次數多過風靡唔少 但係榜成績就風靡好啲 LMAO!