返回列表 發帖

關心妍嘆「關家姐事件」被人屈:我冇做過!

將於6月舉行紅館演唱會的關心妍(Jade),接受電台節目主持人車淑梅訪問,她滿意自己過去20年的經歷:「人生應早啲經歷甜酸苦辣,我無悔!當中係好刺激、好難頂、好瘀,但呢啲正正係人生,我哋只會活一次。依家我40幾歲開始倒數,唔可以再揮霍光陰。」她表示樂意與處於人生低潮的人分享,並指前面會有不同的路,只要願意向前行,定能走出困局。
入行20年,她感謝媽媽及老公,她說:「媽媽喺我面臨失業時冇收我家用,又畀我好大支持。當然有我老公。(是否3億老公?)當然唔係,信一半都死!佢改變咗我好多對於婚姻同愛嘅睇法。我以前冇父愛,唔明乜嘢叫被愛。我好強,因為冇人係身邊呵護我。佢嘅無微不至令我變得小鳥依人,我先知道原來自己係女人!」
回想當年丈夫求婚,她說:「我哋拍咗拖2年幾,佢急不及待求婚……嗰年我哋去威尼斯旅行,坐貢多拉小艇,佢忽然攞咗啲嘢出嚟,船夫又忽然高歌,佢想跪低又跪唔到,隻艇搖嚟搖去,佢講咗一大堆感言,我好驚訝,但我唔係聽得好清楚,就好似嗰次攞錯獎嘅感覺,我只聽到佢話『照顧你、我愛你』,之後我就講『Yes I Do!』,因為我驚唔嫁畀佢,搵唔到第二個。」
她的人生中的另一挫折,就是「關家姐事件」,令人氣下跌。重提此事,她感到相當無奈:「突然有篇潮文話我去名店買衫,要人家封舖,店員唔肯,結果被炒。發文嘅人係店員嘅弟妹,直指我人格差。其實當時我忙到不得了,差啲連瞓覺嘅時間都冇,點會有可能去行名店?我嘅衫全部由設計師準備,依家我做咗人太太就有可能去Shopping。網上流傳咗十幾年,到依家邊個係家姐、邊個係細佬妹、邊間舖頭都冇人出嚟認……我澄清過,但我喺鋒尖上面。依家就話可以喺網上Fight Back,但以前就係信不信由你。其實嗰陣時都諗過報警,但未必搵到源頭,於是我選擇唔再糾纏……估唔到呢篇文每年都會再發出嚟。到今日我再開演唱會又喺唔同網上流傳,所以我發覺啲人都幾堅持!哈哈哈!其實我都唔貪靚,朋友仲話我係男人唔鍾意買衫。我有信仰,上帝知道我冇做過。」

網址:https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0521_00862_001.html

集氣家姐邀請鏡嘉賓谷門票

永續呢個題材煩唔煩?
一單嘢可以困住一世證明佢唔太識玩social media

我覺得 搶獎 深刻d

潮文就算la
寧願睇 “「鯨落」窺見陳卓賢填詞潜力”
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

回復 4# on07111

「有邊個冇鬧過關家姐?有邊個冇笑過關菊英?呢首歌畀咗好多畫面我,我唔係傷心,係覺得原來呢啲事係可以過去嘅。我感動係我覺得自己都算堅強,所以好想用呢個鼓勵番大家,無論幾慘、幾瘀,畀人鬧到死,你都可以走番出嚟。」

回復  on07111

「有邊個冇鬧過關家姐?有邊個冇笑過關菊英?呢首歌畀咗好多畫面我,我唔係傷心,係 ...
samcheng 發表於 2022-5-22 17:49

很堅強 想堅強 怎堅強 肯堅強
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

其實我諗普遍香港人都唔太信關家姐事件掛?!
篇文作得咁假 似係果時啲敵對集團要搞佢
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

其實我諗普遍香港人都唔太信關家姐事件掛?!
篇文作得咁假 似係果時啲敵對集團要搞佢 ...
liebe 發表於 2022-5-22 18:02

果時敵對集團搞嘅,又何止關家姐一個

谷針易過谷飛
【This is MC】澳門見

得喇得喇 我信你無

果時敵對集團搞嘅,又何止關家姐一個
alison1225 發表於 2022-5-22 18:17

咦 仲有邊個?!
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

咦 仲有邊個?!
liebe 發表於 2022-5-22 21:45

順時序計⋯
Stephy
Janice
Kay
Fiona   
仲有永續攻擊對象人瑞
HOCC反而倖免於難

順時序計⋯
Stephy
Janice
Kay
Fiona   
仲有永續攻擊對象人瑞
HOCC反而倖免於難  ...
Serendipity 發表於 2022-5-22 21:50

係咪應該再早少少重有gigi?

順時序計⋯
Stephy
Janice
Kay
Fiona   
仲有永續攻擊對象人瑞
HOCC反而倖免於難  ...
Serendipity 發表於 2022-5-22 21:50

栢G算唔算?同年新人爭餐死

我覺得搶獎震撼好多
當年真係荃程睇住live
見證住呢一幕
DM多仔多到覆唔哂

我覺得搶獎震撼好多
見證住呢一幕
mosesming 發表於 2022-5-22 22:09

搶獎娛樂性大好多
是但啦, N年前, 要識move on

洪卓立仲慘啦~ 一直都俾人話佢死左, 冇咩人留意佢嘅作品

關家姐事件從來只係當搞笑潮文啫

關家姐事件從來只係當搞笑潮文啫
jcbartleby 發表於 2022-5-22 22:36

但呢單嘢真係搞到佢人氣大跌,間接塑造咗之後搶奬呢個尷尬形象

但呢單嘢真係搞到佢人氣大跌,間接塑造咗之後搶奬呢個尷尬形象
Serendipity 發表於 22/5/2022 22:40

真係咩?佢再之前應該仲有同雪雪雪傳緋聞傳到反晒面

知喇

我覺得搶獎震撼好多
見證住呢一幕
mosesming 發表於 2022-5-22 22:09

搶獎雖然前無古人 但我睇就平常心
反正之後個獎真係佢攞
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

好核酸
自己仲提緊
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

關家姐都好無奈 無野炒作
能持續 獲得糟蹋亦滿足

希望關心妍可以上“尋人計2”搵番當年的售貨員對質

希望她可以盡快賣晒啲飛,咁咪唔駛接受訪問谷人氣,有時班傳媒同明星本人不斷重提舊事其實唔係好事,俾人炒作的feel。

雖然係潮文,但當年都對佢好大影響,慘