返回列表 發帖

MIRROR宣布公開發售紅館個唱門票採實名制

號外號外鏡粉注意﹗早前MIRROR宣布7月8月首攻紅館舉行演唱會,門票馬上掀起炒風,曾高達6位數一張引起怨聲載道。5月25日終於傳來好消息,MIRROR官方FACEBOOK在下午2時發文,宣佈加開2場兼公開發售門票以實名制形式發售﹗

Link

感想:終於試用實名制,我都唔知係好定壞。好處係杜絕黃牛,壞處係當你萬一有急事去唔到,張門票冇得轉讓。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

剝奪私有產權 果然係新香港
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

我寧願一世買唔到演唱會飛,都唔願意見到實名制
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

RE: MIRROR宣布公開發售紅館個唱門票採實名制

beethoven250 發表於 2022-5-25 18:12

直成係美麗新世界加1984添!
而Mirror係minitrue+miniluv+minipax嘅標誌名星代言人!

但係一定會爆到買唔到飛
要放開你 才隨時能掛念你

TYSON YOSHI宣布演唱會實名,網民:好野!打擊黃牛,TY世一!
MIRROR宣布演唱會實名,網民:侵犯私隱,紅viu發功喇!

TYSON YOSHI宣布演唱會實名,網民:好野!打擊黃牛,TY世一!
MIRROR宣布演唱會實名,網民:侵犯私隱,紅vi ...
rubin01 發表於 25/5/2022 19:00

康文署話佢主動聯絡主辦單位搞實名制

康文署話佢主動聯絡主辦單位搞實名制
jcbartleby 發表於 2022-5-25 19:14

Mirror好黃
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

入得紅館要安心出行已經無得匿名,就政府角度實名制收集既資料唔會多左架(除左知你坐邊個位囉)
而家既情況下有實名制會好過無(可以預見清零一年半載都唔會取消安心出行)
反對既人係咪揾少好多?

想行實名咪100% 內部認購
做乜仲open to market
47. Bring Him Home
week21
1 . 陳毅燊        Impatient

beethoven250 發表於 2022-5-25 18:12

據一般人了解,實名制只係確保交易前一早講明嘅合約條款(不得轉讓)無被違反,同超市收銀員會check你張coupon有冇過期一樣道理,請問可唔可以解釋吓點樣剝奪私人產權?
日本韓國又係咪一早做咗新日本新韓國?

如果你係質疑背後有無足夠措施去保障個人資料唔會被第三方盜用,或者同時進行非實名內部認購係咪唔公平,都起碼有多少少討論空間…
在這畢生不滅 無極的狀態

HOTMAN 發表於 2022-5-25 18:15

SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

HOTMAN 發表於 2022-5-25 18:15

Same here

香港其實去邊都要 do 安心出行 根本點都無私隠
仲未計智慧燈柱 同巴士上嘅 cctv

香港都已經好難講私隱
不過,  入場時點核對身份又係另一個問題

香港其實去邊都要 do 安心出行 根本點都無私隠
仲未計智慧燈柱 同巴士上嘅 cctv ...
Whitestone 發表於 2022-5-26 05:14

乜原來有人知
但慘在大多數人心目中只有19病毒呢

collar呢d乜都唔使做就有飛
我估錯這個世界得到教訓