返回列表 發帖

LWY Weekly Top 20
WK23冠軍歌:風靡 - 衛蘭

2022冠軍歌
WK01 - WK13:收聲多謝 / 三個字 / 解答 / 難道我還未夠難 / 一表人才 / 在空中的這一秒 / 共同望銀河那時 / 生不逢時 / 好好地過 / 身後身 / 及時行樂 / 有我 / 葉落冰川 /
WK14 - WK26:MM7 / Tomorrow / 報復式浪漫 / 兩種語言 / 世界與你無關 / 風月 / 剛好 / 日月無常 / 醫生我無病 / 風靡 /

2022亞軍歌
WK01 - WK13:On my way / 12 / 修養動物 / 辛苦你了 / 團圓說 / Call My Name! / 靈魂出竅練習曲 / 月台上碰面 / / 再見止痛藥 / Little Miss Janice / 狠愛狠愛你 / 愛情值日生 /
WK14 - WK26:Now Here, Man! / 留一天與你喘息 / 某種老朋友 / 納斯卡線 / 輕不著地 / Never-never Land / 海底隧道 / Long D / 小心地滑 / 離別的規矩 /

RKLWAPSongsSingers
011334風靡衛蘭
020525離別的規矩柳應廷
030622HW1方皓玟
041919The Hertz
051817賽勒斯的愛張敬軒
060716飛鳥俠布志綸
070416doodoodoo林家謙
080915墜落陳柏宇(feat. Novel Fergus)
091413竊竊詩per se
101211早上37.2度泳兒
110811願望之翼雲浩影
121109Freakin' Nightmare馮允謙
13NE08到時見張蔓莎(feat. Lewsz)
141007信之卷江生
15NE06林欣彤
16NE06關心妍
17NE06推理的愛YUTA
182005生命中的美好再會before the night ends
19NE05這裡岑寧兒
20NE04你是我的病Lab
OUT
XX01XX醫生我無病藍奕邦(feat. Matt Force)
XX02XX小心地滑張天賦
XX03XXInnerspaceMIRROR
XX15XXGot U陳卓賢
XX16XX猥瑣吳保錡
XX17XX脫骹的華爾茲Dear Jane

蘭蘭終於有冠
伊人:
kel_kelvin 發表於 2022-5-29 02:08

安全手冊同Hope差唔多
應該無冠亞

生粉!
以為上week out硬doodoodoo
GaracyTan 發表於 2022-5-29 10:28

唔係生粉
下個禮拜就上死位  
doodoodoo幾好聽

Week 25會唔會無曬mi嬅啲歌
GaracyTan 發表於 2022-5-29 10:41

作品的說話可能上一個禮拜

以歌論歌 Hope幾好聽 所以可以冠手冊
再唔係就re冠LMJ
kel_kelvin 發表於 2022-5-29 14:18

而家覺得LMJ>及時行樂

15 16 17 out得幾好
Yan 發表於 2022-5-30 17:34

個榜好塞
而家應該唔會上作品

Kelv's 摯愛十大 2022 Week 23

Innerspace - MIRROR 第2首冠軍歌

RK        LW       NW       歌曲 - 歌 ...
kel_kelvin 發表於 2022-6-3 16:25

千千成績已經好過辛苦李了

已經好過李姓與任性之間了
kel_kelvin 發表於 2022-6-3 17:00

Gin Lee: 學佢地話齋, AGA喺 CM 係大眾又點呀? 無樣又無唱功, 唔鍾意唔得呀? 咁專制?
榜上面疑似有歌有機會2週冠
kel_kelvin 發表於 2022-5-27 19:06

首歌仲喺唔喺度

幸兒喺 CM 係小眾、得14 Gin funs又點呀? 有樣又有唱功, 鍾意唔得呀? 咁專制?  

喺唔喺度唔係重 ...
kel_kelvin 發表於 2022-6-3 17:30

扮得勁似
可以加多幾個「

睇嚟下個禮拜OUT晒2首華納悶歌
然後RE冠風靡

唔講都唔覺新舊䘙蘭衞詩都上哂但數唔到係邊兩首
on07111 發表於 2022-6-3 18:01

係咪暗示多過2首

你不經意說說笑
如果蘭兒咁嘅走勢 幸兒就無得好似上年咁11月開始先靠1.5首歌追女金 可能 ...
kel_kelvin 發表於 2022-6-3 20:25

暫時男女歌手三甲係邊幾個

你可以學下核數屍咁就睇到
例如女歌手
幸兒 4.5冠
艾妮 2冠
蘭兒 2冠
所以幸兒金 艾妮銀  ...
kel_kelvin 發表於 2022-6-3 20:55

求其計咗吓分
原來暫時至尊歌唔係風靡

蕾兒上年得一冠
今年嗰位前歌手俾人以其人之道還治其人之身

準備好俾人話贏過五屆讓 ...
kel_kelvin 發表於 2022-6-4 21:41

下個禮拜 世界以痛吻gin而gin歌唱 空降冠軍