返回列表 發帖

張天賦不評論近日疑似性愛片流出風波

張天賦(MC)今日為《香港結婚節》活動擔任表演嘉賓,演唱兩首歌,並以《記憶棉》打頭陣,湊巧為她擔任《記憶棉》MV的女主角張凱娸(KiKi)日前疑似流出性愛片。MC受訪時表示並非「自抽」,而是本身情歌不多、亦沒有甜蜜情歌。對於KiKi的新聞,他稱別人的事不便加以評論,跟對方亦沒有聯絡。

說到網民指為他拍MV的鍾卓穎(Ash)、陳濬樺(Santis)和KiKi都先後出事,為近日與他合作拍攝廣告的李元元(Lucy)擔心;對於網民的幽默,他忍不住笑了,並說:「我唔識點答,但同Lucy合作的兩天都好開心,第一日她顯得有點怕羞,但過了一會大家就熟絡了。」笑問會否帶Lucy逛超級市場?他笑笑口指大家睇片就知,而私下就不方便(疫情下)帶對方出入公眾場所。

MC在活動中被司儀問及感情狀況與將來希望的婚禮時,他稱現單身,有新戀情又穩定亦不介意公開,至於將來的婚禮就想簡單,並且最不想熱,因本身怕熱。

Link

延伸閱讀:
為食AK唔敢放縱Dry到爆
陳卓賢自爆第一次緊張標冷汗 兩三次後開始鬆

感想:關我賦咩事?
在這畢生不滅 無極的狀態

一入嚟嚇親

一入嚟嚇親
Yan 發表於 2022-6-4 00:39

+1

一入嚟嚇親
Yan 發表於 2022-6-4 00:39

諗咗陣MC點解變咗女人樣

咁都呃一個post
等睇利申非鏡粉嘅h會員又入嚟反賦

MV的鍾卓穎(Ash)、陳濬樺(Santis)和KiKi都先後出事,為近日與他合作拍攝廣告的李元元(Lucy)擔心;對於網民的幽默,他忍不住笑了

合作異性就出事 咪男版容祖國?

其實點解要放第一張相
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

嚇死
聽聞下首歌MV有女主角

係幾火辣
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

嚇死
聽聞下首歌MV有女主角
GaracyTan 發表於 2022-6-4 01:14

不如下次MV用男主角

原來記憶棉 MV 導演一早知 d 野, 記憶海綿體其實係同 Ash & MC 無關, 主角一直係 Kiki 同前度男友
小心地滑、記憶棉、反對無效在四個串流平台排行榜應該會上翻三甲再停留幾個月

恭喜 MC 好大機會係今年四個串流平台年度收聽率 #1 歌手

出面睇 張天賦不評論近日疑似性愛片流出 ...

標題100分

原來記憶棉 MV 導演一早知 d 野, 記憶海綿體其實係同 Ash & MC 無關, 主角一直係 Kiki 同前度男友
小心地 ...
boy4dudes 發表於 2022-6-4 04:26

我都奇怪記憶棉無神神kkbox又上返第一
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

出面睇 張天賦不評論近日疑似性愛片流出 ...

標題100分

我都奇怪記憶棉無神神kkbox又上no.1 ...
on07111 發表於 2022-6-4 04:28

原來有路捉

OP po新聞手法已入化境
舊時狂熱過的,一想到便能躍現

標題黨

想睇MC交配片
可以玩龍舟掛鼓

想睇MC交配片
可以玩龍舟掛鼓
Lewis 發表於 2022-6-4 08:59

星島影得賦王好樣衰囉

好喜歡MC行出一條bad boy image 的風格。有 D 似當年謝霆鋒的style

被標題扼左

又一標題黨

佢總係有股磁石力量 專吸呢 d 新聞
希望耳濡目染下 唔好輪到自己
(可能已經 d 女星驚咗拍佢 mv,  不如揾男星拍)

咁都呃一個post
等睇利申非鏡粉嘅h會員又入嚟反賦
alison1225 發表於 2022-6-4 00:45

唔算反掛

唔算反掛
liwaynejason 發表於 2022-6-4 10:25

都話某人會忍唔住入嚟“忠告”MC架啦

又誤導...

不如下次MV用男主角
lorbat 發表於 2022-6-4 02:55

小心 2021 年果班新註冊會員又話你反 MC 啊

i was like ???????????????

諗咗陣MC點解變咗女人樣
liwaynejason 發表於 2022-6-4 00:42

我都諗咗一陣
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

《香港結婚節》唱記憶棉
願你在那個讓我掛念的少年時代裡,永遠自由任性地笑與哭

《香港結婚節》唱記憶棉
Fine 發表於 2022-6-4 19:33

下定決心 回復單身都不覺荒涼狀態

就算極空虛至少 驘得了獨居

恭喜咁多位現場受到 MC 祝福嘅準新人

差d以為係MC同MV女主角嘅性愛影片流出

唱反對無效好似開心啲
Follow my IG: @delightcantopop

Good Time - 無女主角; 反對無效 - Santis; Loser - Heily; 記憶海綿體 - Kiki; 時候不早 - Ash; 聖誕很忙 - 三條女; 小心地滑 - 無女主角

Total 四條女未有特別新聞, 希望下半年佢地出新聞繼續幫 MC keep 住串流平台排行榜 top positions

Heily 有少少 sheshe feel, 遲 d 可以出櫃解釋對 MC 無 feel (therefore MC 個 MV 角色係 "Loser" makes sense, 幫 Loser 上翻榜 (hopefully top 3)

其實睇返佢呢幾單嘢,睇嚟佢性生活都幾多姿多采,性誕仲三日兩女,嘩佢一個月平均有冇三個性伴?
估計淫馬MC有5-6個SP

淫馬男係出名淫,同埋潛水最叻豬,佢地好中意食女時出現、食完後潛水.....玩家女會比較啱佢,佢唔中意痴上身㗎

Good Time - 無女主角; 反對無效 - Santis; Loser - Heily; 記憶海綿體 - Kiki; 時候不早 - Ash; 聖誕很忙  ...
boy4dudes 發表於 2022-6-5 16:30

原來open係經營人氣......佢啲fans都幾特別lol

差d以為係MC同MV女主角嘅性愛影片流出
數彩虹 發表於 2022-6-5 00:37

我想睇wo...有冇女女可以同佢拍完放上嚟呀,拿我只係想睇MC嘅動作同身材,條女可以cut走呀

其實睇返佢呢幾單嘢,睇嚟佢性生活都幾多姿多采,性誕仲三日兩女,嘩佢一個月平均有冇三個性伴?
估計淫 ...
pingpongpong 發表於 2022-6-5 23:56

宜家CM啲留言低質到

可唔可以cut咗第一張相?好似無乜關係,同埋CM不是鹹網

宜家CM啲留言低質到
alison1225 發表於 2022-6-6 00:08

你有幾高質呀又?自我感覺優良都幾悲哀, 連言論自由都唔識又中意挑機難怪香港咁死啦  

你有幾高質呀又?自我感覺優良都幾悲哀, 連言論自由都唔識又中意挑機難怪香港咁死啦   ...
pingpongpong 發表於 2022-6-6 00:12

通常濫用言論自由嘅人,都自我感覺優良

原來open係經營人氣......佢啲fans都幾特別lol
pingpongpong 發表於 2022-6-5 23:58

Mc前幾日有再專誠講多咗次啦
佢希望有自己嘅朋友交際
唔想身邊啲人驚咗佢唔敢同佢做fd
睇得出佢係個真摯嘅好男仔

佢總係有股磁石力量 專吸呢 d 新聞
希望耳濡目染下 唔好輪到自己
(可能已經 d 女星驚咗拍佢 mv,  不如揾男 ...
hissorhk 發表於 2022-6-4 10:18

搵返同公司啲大星就得

點解MC 過左聖誕仲很忙?
【This is MC】澳門見

《香港結婚節》唱記憶棉
Fine 發表於 2022-6-4 19:33

呢個都係一個迷咁唔吉利
反對無效, 時候不早其實有無唱, 無去到個FUNCTION

回復 43# gordon0807

唱咗記憶棉同反對無效

有言論自由唔代表可以肆意詆毀。。。一月嘅時候憑一兩張相瘋狂炒作 噏咗半年仲未厭咩

通常濫用言論自由嘅人,都自我感覺優良
alison1225 發表於 2022-6-6 00:35

毒舌狗口又真係幾濫用嘅

又真係以為出事的是張天賦
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

比標題黨呃左入黎