返回列表 發帖

LWY Weekly Top 20
WK25冠軍歌:HW1 - 方皓玟

2022冠軍歌
WK01 - WK13:收聲多謝 / 三個字 / 解答 / 難道我還未夠難 / 一表人才 / 在空中的這一秒 / 共同望銀河那時 / 生不逢時 / 好好地過 / 身後身 / 及時行樂 / 有我 / 葉落冰川 /
WK14 - WK26:MM7 / Tomorrow / 報復式浪漫 / 兩種語言 / 世界與你無關 / 風月 / 剛好 / 日月無常 / 醫生我無病 / 風靡 / 早上37.2度 / HW1 /

2022亞軍歌
WK01 - WK13:On my way / 12 / 修養動物 / 辛苦你了 / 團圓說 / Call My Name! / 靈魂出竅練習曲 / 月台上碰面 / / 再見止痛藥 / Little Miss Janice / 狠愛狠愛你 / 愛情值日生 /
WK14 - WK26:Now Here, Man! / 留一天與你喘息 / 某種老朋友 / 納斯卡線 / 輕不著地 / Never-never Land / 海底隧道 / Long D / 小心地滑 / 離別的規矩 / Freakin' Nightmare / 願望之翼 /

RKLWAPSongsSingers
011036HW1方皓玟
021127願望之翼雲浩影
030624doodoodoo林家謙
041918自動修正衛詩
050717墜落陳柏宇(feat. Novel Fergus)
061216竊竊詩per se
070815飛鳥俠布志綸
081314這裡岑寧兒
091412關心妍
102011PANDA張蔓姿
111510到時見張蔓莎(feat. Lewsz)
120909賽勒斯的愛張敬軒
131808Not too closeKayan9896
141707我地鄭欣宜
15NE07雷公iii / 陳健安
161606林欣彤
17NE05現代戀愛安全手冊衛蘭
18NE05煽風點火許廷鏗
19NE04世界以痛吻我而我歌唱黃妍
20NE04So Deep!The Hertz
OUT
XX01XX早上37.2度泳兒
XX02XXFreakin' Nightmare馮允謙
XX03XX信之卷江爗生
XX04XX生命中的美好再會before the night ends
XX05XX你是我的病Lab

個榜係咪用997模式排 下星期似會死1-4
kel_kelvin 發表於 2022-6-12 01:21
1-4其中3首會死

生生真係out,果然真係反生力。
ambrose121 發表於 2022-6-12 01:14

本身個plan係咁:
WK24: 生生第2 Cloud第3
WK25: JF第2

但願望之翼愈聽愈鍾意
所以最後改咗

花鼠死位不死兩次
GaracyTan 發表於 2022-6-12 01:31

花鼠走勢勁過江好
WonGin好勁
GaracyTan 發表於 2022-6-12 01:32

依首起碼唔悶

咁可以冠埋

Consistent返之前講嘅嘢 唯有恭喜-O-O十大
kel_kelvin 發表於 2022-6-12 01:36

無位冠
希望Cloud快啲出新歌爭你個榜嘅女金
----------------------------------------------
doodoodoo好聽過最近某首英文歌名嘅新歌

ANSON KONG 被out
唯有下week上KING KONG 補償返江
GaracyTan 發表於 2022-6-12 01:48

寧願上AGATHA KONG嘅Little Miss Janice (走音Live Version)
不丢低卡通不割愛(chok聲) 時控制最自在

2022冠軍歌

Week1-13: 勁浪漫 超溫馨 - Gareth T // 冬日寂寞考 - 馮允謙 // 致未來的我 - 黃淑蔓 // 三個 ...
michael344 發表於 2022-6-12 08:02

支持信      

變了非鏡榜
ayckwan 發表於 2022-6-12 12:23

鏡得6首高過50AP (今年暫時有49首)
應該算非鏡榜

MIRROR 2022 (>50AP)
一表人才 (145)09>06>03>06>01>06>03
MM7 (104)19>08>09>11>07>10>14>01
留一天與你喘息 (99)17>10>06>04>12>11>02
Elevator (80)09>08>07>14>17>03
離別的規矩 (65)18>11>15>05>02
12 (51)06>02>09

支持out我信很需要愛
on07111 發表於 2022-6-12 15:34

支持信今生愛過

Kelv's 摯愛十大 2022 Week 25

願望之翼(兩週冠軍歌) - 雲浩影 第2首冠軍歌

RK        LW       NW       ...
kel_kelvin 發表於 2022-6-17 20:57

十字歌個feel有啲似Falling

有氣質無娘味、靚人靚聲、歌詞好中 制止唔到自己俾呢個任性嘅兩週冠
遺憾就係打破咗剛好級走勢( ...
kel_kelvin 發表於 2022-6-17 21:23

勁過風靡

sorry 我對章尾而首falling已經無咩印象 評價唔到
至於另一首falling就應該唔似
kel_kelvin 發表於 2022-6-17 21:59

幸兒都唱唔到黃妍嗰種高音

相信你好鍾意 所以全日狂聽wongin
kel_kelvin 發表於 2022-6-17 22:13

我無睇個名
某首噪音投1分但有緣都唔會聽

聽到 就崩潰 嗰句同 I'm falling 一樣會跟著大嗌
Yan 發表於 2022-6-18 11:48

仲有迪迪Take me highhhhhhhhhher