返回列表 發帖
放埋首唱片,AL好有誠意,做嘉賓都肯挑戰新歌
第一次live仲要係四面台,表現都幾穩定,有加到分

絕對唔係歌手嘅錯
用呢首去做廣東歌根本就係帶住「你敢做尷尬嘅就係人地」嘅心態

教主Rap仲清楚過首歌本身 ...
LushKillYourMus 發表於 2022-6-13 01:46

呢條片有講解廣東話做跳唱歌係非常困難

同埋其實AL係跳唱歌手,要睇曬成個package,包括整體表現同舞台感染力
不過好多人只鍾意攞佢同其他純歌手比較等如蘋果同雞蛋點比較,都不同類型

神徒話神主每次都有新挑戰
其實我覺得啱㗎
神主真係每次都挑戰難聽嘅下限 ...
荷蘭番茄 發表於 2022-6-13 14:11

見你好落力覆咗好多個post,其實唔洗咁勞氣
音樂嘅嘢,啱聽就聽下,唔鍾意就繼續聽返其他主流廣東歌

咁你係咪暗指 Mr. S 買 like?
lorbat 發表於 2022-6-18 20:37

其實MEGAHIT 13M VIEW,但只有8K LIKE ,點解甘少GE ?
hkbaby 發表於 2022-6-19 00:13

我諗上邊位會員係打錯字
Megahit同King Kong都係80幾K like
AL之前啲歌都係只有兩三千dislike
今次幾十萬咁多,其實一睇就知有問題

其實你哋班教徒有冇諗過首歌真係好X難聽
而AL啲歌一首比一首差
荷蘭番茄 發表於 2022-6-19 10:13

各人口味不同,AL一早講咗今年會試不同元素嘅跳唱歌
有人覺得唔好聽無問題,但唔代表要接受一啲買bot害對手嘅惡意競爭手法   
同埋你呢個post咁落力,覆嚟覆去都係不停踩難聽,如果無乜音樂建設性討論,不如唔好再reply我了