返回列表 發帖

建議主主唔好再唱歌,返去做 fans service provider
不正常人類推介榜 2024 Week 21
1. Chosen Family - COLLAR 2. 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙 3. 慢性分手 - 雲浩影

唔好成日攞呢樣野做藉口啦,一年見唔知幾多次
廣東話做跳唱的確係好難
但唔係難到個曲同個語言抽離晒咁囉
...
lmml4 發表於 2022-6-13 12:57

臭四廿年前啲快歌都hit啦,班井底之蛙真係見識少
1. Chosen Family - COLLAR 2. 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙 3. 慢性分手 - 雲浩影

神主話呢首係band sound

佢係唔係對band sound有啲誤解
Band sound =/= ban sound
Band sound =/= bad sound

神徒話神主每次都有新挑戰
其實我覺得啱㗎
神主真係每次都挑戰難聽嘅下限

見你好落力覆咗好多個post,其實唔洗咁勞氣
音樂嘅嘢,啱聽就聽下,唔鍾意就繼續聽返其他主流廣 ...
pekopoko 發表於 2022-6-13 16:27

原來唔鍾意主主 = 唔鍾意非主流

同神徒溝通真係令我獲益良多

神級邏輯

自己唔留意香港樂壇 =/= 香港樂壇唔熱鬧

支持某位會員繼續活喺粉紅泡泡世界入面

ansonlht

準備哩首歌之前,花姐問我想做咩類型嘅歌,我答:「我想做一首大家未聽過Anson Lo唱嘅跳唱歌。」好多謝每一位支持《Mr. Stranger》嘅你地,你地令我更有信心去做唔同嘅嘢。今次辛苦Edward  團隊嘅用心,加入咗好多唔同嘅電子同band sound少少嘅音樂元素。一如以往喺岀歌前三日我地都仲繼續fine tune緊mixing,日以繼夜去改良首歌 過程係好辛苦同煩惱,辛苦你地!

想問吓首歌邊度係band sound

Electric guitar by Jason Kui
Additional drum programming by 李一丁
All other instruments Willie We ...
polarbearbear 發表於 2022-6-14 18:51

以你嘅邏輯, 咁呢首都應該係band sound
洪嘉豪 過期的聖誕歌《及時行樂》

Drums by 李一丁

Guitar by 周錫漢 / Jason Kui

其實佢冇講過首歌係band sound
只係講有少少band sound原素…
我都同意KK唔係band sound呀
咁執 ...
polarbearbear 發表於 2022-6-14 19:09

一個歌手連音樂類型都唔識分就好心佢唔好衝出嚟_啦

如果夾硬要話人地買like /dislike 都仲有其他可能性,例如: 見多左人dislike, 所以就俾反甘多個like 去 ...
hkbaby 發表於 2022-6-14 19:27

有冇反省過首歌真係好難聽

睇到都覺得好笑,總之唔理咁多,係AL嘅嘢就要踩咗先,踩唔死佢唔收手
NobodyElse 發表於 2022-6-14 19:29

哈哈哈,咩都壞人係惡意攻擊,有人唔肯接受現實

唯有多謝你唔鍾意都要咁留意佢
NobodyElse 發表於 2022-6-14 19:32

冇聽過又點知係難聽呢?

我吾覺得係買dislike ,如果真係有得買,haters就會買好多,吾會係12.5%甘少。
同埋你睇真d 個表,佢中期 ...
hkbaby 發表於 2022-6-14 20:03

有人唔肯接受現實吖嘛

甘你覺得係邊d fans 買?
hkbaby 發表於 2022-6-14 20:17

喺神徒眼中,呢個世界一係得神徒,如果唔係嘅話就係姜糖/cctvb打手

Anson Lo表示︰「我淨係講我自己啦,我自己會好驚我唱歌唔夠好,譬如大家一定要比較,或者大家一定要去評論嘅時候,一定嘅係我自己唱歌方面一定遜色過其他歌手,可能咁樣好坦白好難聽,但係一定要我自己承認嘅嘢,我一定係有啲好不足嘅地方,要用時間去改善,但係呢個去改善嘅時間同我本身嘅工作係有衝突,因為如果你要有時間去做自己能力上嘅訓練,咁你就少咗時間去做其他工作,但係其實能力嘅訓練係好緊要,但係其他工作唔代表唔緊要。」

掛住拍廣告唔肯去練歌,所以咪咁難聽囉

是日留言精選

The Hertz嗰首好好多 條友係咪曲解咗so deep嘅意思
明明king kong最差嘅都唔係份詞{ ...
an_kp_on_edge 發表於 2022-6-15 20:13

赫茲躺著也中槍
班井底之蛙真係...

我諗上邊位會員係打錯字
Megahit同King Kong都係80幾K like
AL之前啲歌都係只有兩三千dislike
今次幾 ...
pekopoko 發表於 2022-6-19 00:38

其實你哋班教徒有冇諗過首歌真係好X難聽
而AL啲歌一首比一首差

各人口味不同,AL一早講咗今年會試不同元素嘅跳唱歌
有人覺得唔好聽無問題,但唔代表要接受一啲買bot害對 ...
pekopoko 發表於 2022-6-19 10:30

話首歌難聽有咩問題?一定要讚好聽?
你自己咪又係不斷強調 YouTube dislike 問題
係討論音樂咩?
仲有,你憑乜叫我唔好再出聲

已經115個1分了。AL已經超越姜濤!
ambrose121 發表於 2022-6-19 23:44

笑左 講dislikes 講唔接受新事物講左8日
明明可以用兩個字: 難聽 兩個字conclude成件事都可以講足百幾個rep ...
Nicholas 發表於 2022-6-20 07:20

有會員唔肯接受現實吖嘛