返回列表 發帖
嘩,第一次見識,人地Youtube dislike 就係做假。
但YouTube  like 就一定係真,呢d fans 真係好愛偶像。

唔鍾意佢還唔鍾意,但個dislike一睇就知好假,半夜急升,又keep住12%比例
網上大把dislike同bot有得買, ...
NobodyElse 發表於 2022-6-14 16:48

其實cc 果次佢拎年度歌曲,而且Mirror 佔左一半十大,好多人都開始吾鐘意。  可能你係fans 群入面自己吾覺,但實際上其實討厭佢地都吾少人,CM 你都見到好多。

唔鍾意佢還唔鍾意,但個dislike一睇就知好假,半夜急升,又keep住12%比例
網上大把dislike同bot有得買, ...
NobodyElse 發表於 2022-6-14 16:48

以你甘講,木頭人都好多人吾鐘意,係米即係都好多人買dislike?

正苦post仲多啲片吹雞完都無1/10嘅dislike數啦
唔買bot根本無可能做到keep住一直12%嘅比例,要唔 ...
NobodyElse 發表於 2022-6-14 16:57

我覺得係稔多左囉。利申:鐘意佢903Megahit 表演

唔成立,我最喜愛只係鬥 fans 多,又唔會因為有 1 個 dislike 就扣返 1 票出黎
所以就算 anti 多過 fans ...
星勤 發表於 2022-6-14 19:08

其實米好似以前 美容甘,曾經有段時間,見過有網站形容fans 同 hater 一樣多,但依然年年最女,就係冇得你投最討厭去抵消。

你是咪傻? dislike 同 views 數一樣都唔係實時update㗎啦, 數據去到一定比例咪update一次 ...
lkjhg 發表於 2022-6-14 17:56

如果夾硬要話人地買like /dislike 都仲有其他可能性,例如: 見多左人dislike, 所以就俾反甘多個like 去balance。
一樣可以令個rate keep 住。

不過,由始至終我覺得冇咩証據就吾好話人針對,人造dislike。
自己鐘意偶像就好,但吾好見有野吾可觀就話左人惡意先。我覺得anlo 係值得支持,可以有其他變化。

年年最女唔係美千咩……
polarbearbear 發表於 2022-6-14 19:22

另一個台...

有冇反省過首歌真係好難聽
荷蘭番茄 發表於 2022-6-14 19:28

難吾難聽甘又有主觀成份ge.... Fans鐘意就ok

佢個比例唔係睇 like/dislike,係base on首歌嘅views數嚟計
即係首歌無論加幾多views,個dislike數都跟 ...
NobodyElse 發表於 2022-6-14 19:48

我吾覺得係買dislike ,佢係有跳動,如果真係有得買,haters就會買好多,吾會係12.5%甘少。
同埋你睇真d 個表,佢中期都有試過12.5變12%。 所以,我反而係覺得大眾真係吾buy 首歌多過買dislike

上面咪講左有dislike係正常
但而家睇到數據個升幅係異常呀…
半夜兩分鐘內升幾千+keep住同一個比例12.5% ...
polarbearbear 發表於 2022-6-14 20:10

其實木頭人之前都好似試過類似野發生,mv 入面d fans 果排都嘈,但相信係因為YT 系統佢係定時一log 過甘update 所以先甘。
之前我見過有幾個mv view 數不約而同係trap 左係3xx (同一數字)吾升,然後一次過爆上高位。

有心要做嘅一定買到,網上隨便search都有好多bot
你宜家再去睇都仲係keep住12%個數
以前睇過韓團啲fans都 ...
NobodyElse 發表於 2022-6-14 20:16

甘你覺得係邊d fans 買?

有心要做嘅一定買到,網上隨便search都有好多bot
你宜家再去睇都仲係keep住12%個數
以前睇過韓團啲fans都 ...
NobodyElse 發表於 2022-6-14 20:16

其實五緊要,過多少少時間就知係米。Fans 會覺得係,但呢一刻可能一般人覺得冇異樣。

喺神徒眼中,呢個世界一係得神徒,如果唔係嘅話就係姜糖/cctvb打手
荷蘭番茄 發表於 2022-6-14 20:20

其實我有個位吾理解。你話keep 住12.5% dislike 上升,甘最多都係話dislike 數異常姐。
但話用bot ,甚至係haters 買dislike 簡直係兩碼子ge 事,我睇吾到個關聯係邊。

HATERS 買 DISLIKE 咁癲...?如果真...真係倒錢落海
hissorhk 發表於 2022-6-14 22:36

所以我吾認同有人買DISLIKE 。

一首比一首難聽, 1fun幾時破百?
Alfeewusy 發表於 2022-6-15 11:58

已經過左 都係因為講得買DISLIKE 太多,仲DRAW 埋更多人入泥去俾1分

咁你係咪暗指 Mr. S 買 like?
lorbat 發表於 2022-6-18 20:37

其實MEGAHIT 13M VIEW,但只有8K LIKE ,點解甘少GE ?

話首歌難聽有咩問題?一定要讚好聽?
你自己咪又係不斷強調 YouTube dislike 問題
係討論音樂咩?
仲有, ...
荷蘭番茄 發表於 2022-6-19 10:48

其實佢話dislike 數異常我會認同,大家話首歌難聽多人吾鐘意我都可以認同。
但dislike 數有異常就等於惡意買bot 我就完全吾認同。 3樣野根本冇直接關係,只係fans 自己推測。

學佢地甘講,炎明X 甚至 Justin Biber 都好高view,都好多dislike。所以全部都係hater 惡意買bot俾dislike ?

fans 冷靜少少先啦 我都明白係突然好難接受

Who cares 點解咁多 dislikes? 幾多 dislikes 都改變唔到 AL 而家係紅嘅事實. 過幾年可能佢繼續紅, 又可能 ...
boy4dudes 發表於 2022-6-19 14:42

好似呢度從來只係鏡粉最care dislikes 吾講話咩買BOT , haters 買dislike 呢D 野,真係吾會甘多人留言笑鏡粉/鬧交,俾位人入

笑左 講dislikes 講唔接受新事物講左8日
明明可以用兩個字: 難聽 兩個字conclude成件事都可以講足百幾個rep ...
Nicholas 發表於 2022-6-20 07:20

呢首都係新事物?聽開外國果d 係米即係發現新大陸?認真評論,呢首歌吾適合佢,將佢聲底弱,薄,  "唱功吾夠上盛” 表露無遺。 不過就未算超難聽,同隊人其他人仲差過佢。

建議睇清留言再覆
Nicholas 發表於 2022-6-20 09:13

我REPLY 錯人

真係吾得,由其播完MEGAHIT 再聽呢首。 好似聽到一PAT 嘈音甘