返回列表 發帖

花姐重遊砵典乍街回憶往事 更提及曾經小產

香港人氣組合MIRROR及ERROR的經理人黃慧君(花姐)是16位成員的「媽媽」,除了替他們接工作外,更要打理他們成員的日常生活,名副其實的「媽媽」。

曾經任職製作人的花姐,其實已經有兩個兒子,花姐的大兒子早前已經到台灣就學,暑假將至,大兒子亦準備從台灣回港放暑假。今日(14日)花姐到中環砵典乍街時,突然在社交平台有感而發:「呢個地方俾我一個特別嘅回憶。22年前,大b係我肚裡面出現兩星期,我黎到呢個地方拍mv ,係我同佢第一次一齊番工,身邊同事非常緊張,因為我之前有小產經驗,嗰日我係呢條街跑左30次,拍左兩個我好鍾意嘅mv 。今日再次黎到好開心,但一定唔可以係度跑30次,行一次上去已經喘哂氣,講哂粗口,會心微笑咁講粗口。大b下星期係台灣番黎放暑假,我要同佢再重遊呢個地方。」原來花姐曾經經歷小產的痛,大兒子的來到是那麼多人的保護,而花姐所說的兩個MV,應該就是當年膾炙人口的《耿耿於懷》及《扯線風爭》。

Link

感想:現在先知道花姐的生活如何。

22年前 (2000)? 但係《耿耿於懷》同《扯線風爭》係18年前 (2004) 嘅歌.

誰料我路過砵甸乍街 竟找到你
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

22年前 (2000)? 但係《耿耿於懷》同《扯線風爭》係18年前 (2004) 嘅歌.
boy4dudes 發表於 2022-6-15 01:09

可能花姐記錯仔仔年紀
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

可能花姐記錯仔仔年紀
on07111 發表於 2022-6-15 05:55

好難記錯㗎喎

好難記錯㗎喎
kenneth 發表於 2022-6-15 06:02

咁可能係細仔
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

咁可能係細仔
on07111 發表於 2022-6-15 06:09

啱 記錯陀邊胎

啱 記錯陀邊胎
kenneth 發表於 2022-6-15 08:55

或者 01 估錯歌仔
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

祇須講 Ma Ma I Love You!
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

原來係耿耿於懷呢個MV呀。
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

回復 1# ambrose121

耿耿於懷好聽!

呢家playlist 仲有《耿耿於懷》
Insignificant music lover

喜歡花姐