返回列表 發帖

[Aug/2022]《SUMMER BLUES》林家謙演唱會

《SUMMER BLUES》林家謙演唱會
日期:8月19-21 , 25-28日
地點
紅磡香港體育館
票價:$880 / $780 / $580 / $380
訂票:7月5日 (優先發售) / 7月14日 (公開發售) / 8月22日上午10時 (8月27日場次公開發售)

source - 林家謙IG
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
不正常人類推介榜 2024 Week 13
1. 無傷大雅 - 林峯 2. 一個眼神 - my little airport 3. 無答案 - 林家謙

幾個月前先話唔敢開個人show

想睇謙b跳舞
嘉茵 vs 家欣的時代來臨了

應該會加場

牙謙
唔止3場啦 肯定加場
利申:唔係鏡粉

肯定加場xd

開星期三四五咁奇怪

加頭定加尾

想飲麥茶

開星期三四五咁奇怪

加頭定加尾
kwanie 發表於 2022-6-26 20:59

加頭嘅話即係開7場?
不正常人類推介榜 2024 Week 13
1. 無傷大雅 - 林峯 2. 一個眼神 - my little airport 3. 無答案 - 林家謙

謙B開四面台定三面台

「一個人原來都可以盡興」係咪即係好似Ed Sheeran咁無band自己搞掂哂

「一個人原來都可以盡興」係咪即係好似Ed Sheeran咁無band自己搞掂哂
阻住 發表於 26/6/2022 21:07
另一款 Poster 係「我眼裡有峻嶺有大海」
係咪即係會有沙灘 Look

林家謙:你硬要強逼自己,也不會持久
在這畢生不滅 無極的狀態

林家謙:你硬要強逼自己,也不會持久
losyes 發表於 26/6/2022 21:11
但係咁大個SPONSOR 喺前面點都要做架啦

CM係咪要組團去睇

佢應該4面台都開到4場

721AXA 發表於 2022-6-26 20:49

成日都口不對心

三場咁無信心肯定+++場
你照耀我    太陽蛋一般可愛

好驚要食炒

又要搶飛

好靚仔好型仔啊
搶唔搶到飛呢
WK13 1)七點半鐘的陽光 - 張天賦 2)Truth or Dare - 洪嘉豪 3)黑玻璃 - 洪嘉豪

開星期三四五咁奇怪

加頭定加尾
kwanie 發表於 2022-6-26 20:59

加六日
WK13 1)七點半鐘的陽光 - 張天賦 2)Truth or Dare - 洪嘉豪 3)黑玻璃 - 洪嘉豪

poster影得幾好希望搶到飛

呢個真係想睇...
唔知搶唔搶到飛呢
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

想飲麥茶
GaracyTan 發表於 2022-6-26 21:00

「好熱哩~」
要飲幾多支先有機會有飛...

721AXA 發表於 2022-6-26 20:49

佢成日都係咁
第一張碟果時又係3-4月話唔敢出碟
跟住5月出碟

可能仲難搶過Mirror演唱會

嘩 真係有啲surprise
家謙好靚仔呀
Poster好似仲有8張添
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

嘩 真係有啲surprise
家謙好靚仔呀
Poster好似仲有8張添
an_kp_on_edge 發表於 2022-6-26 22:57

係除咗ig果兩張之外仲有多8張,即係夾埋有10張

好意外佢今年咁快就開 以為佢想儲多 D 歌

某種老朋友啲live 會。。。
再將我相信的如煙火般綻放

kaman921 發表於 2022-6-26 23:20

惟一想知呢樣

小天王認證!
陳蕾食咗喉糖未?

哇係咪第一次演唱會就開5場

kaman921 發表於 2022-6-26 23:20

可能唔唱或者系Radio edit 版,唔唱最後個part呢

希望搶到飛
連game theory 都唔識,已經化為塵土.·´¯`(>▂<)´¯`·.

希望唔好咁難搶啦...

會否有樹做嘉賓呢??

+him要練吓氣/ 唱功

希望買到霏入場~~~
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

哇係咪第一次演唱會就開5場
antiware 發表於 2022-6-27 00:29

而家得3場

如果3面台 覺得佢8場都有market支持到
真係好多街客
上至40 下至10幾都有fans
雖然而家有啲難判斷 因為唔係人人都打齊3針 或者有中

好期待謙謙第一次就紅館
無論點都要入場支持
【This is MC】澳門見

家謙

以林生現在的人氣
加夠7場都絕對散得曬D飛啦,加油
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

雖然真係唔夠歌,
但真係一開7場4面都無問題
好多人昨晚一收到風之後已經周圍問

都唔會唔夠歌
唱哂佢作既歌咪得

會唔會請Ian陳卓賢做嘉賓?
在這畢生不滅 無極的狀態

回復 45# losyes

唔好啦 唔想個個紅館都見到mirror
   自己歌+自己寫的歌已經唔夠唱
Life was a willow and it bent right to your wind.

會唔會請Ian陳卓賢做嘉賓?
losyes 發表於 2022-6-27 09:43

超琪待... 不過應該有樹同tyson吧
如果唱作比其他歌手嘅作品 可能會邀請埋原唱嚟

除左歌 我更期待謙b啲 gag

超琪待... 不過應該有樹同tyson吧
如果唱作比其他歌手嘅作品 可能會邀請埋原唱嚟 ...
MCmatt 發表於 2022-6-27 09:56

樹唔係唔喺香港?

成日都口不對心
星夢情真 發表於 2022-6-26 21:43

有無謙語錄 lollll
另類走數 話唔做就會做