返回列表 發帖
香港人身體好誠實嘅
更何況佢都真係無乜點奶吖- -
kwanie 發表於 2022-8-20 23:12

發展重心都係北方啦
傳出搞跨年演唱會同一日就去抖音久休復出
每人每天都是披著戰士袍打出新版圖。

回復 300# sumtom

合作歌手有楊千嬅林二汶林奕匡等人

回復 302# rt7077

不過佢遲早都要返大陸,只是香港樂迷包容性極高

回復  sumtom

合作歌手有楊千嬅林二汶林奕匡等人
samcheng 發表於 2022-8-20 23:27

你漏左9拍亳
【This is MC】澳門見

容祖兒返咗香港 係咪上台表演除耳機?
「微笑之中 接受還未有 答案。」

回復 303# samcheng

千嬋機會好微, 唔方會唱余春嬌/在空中的這一秒, 而且唔熟,祖祖反而機會大d, 話晒當年都係至尊歌

回復 305# lemontea1069

文豪係大陸啦

如果美祖係香港
心之科學唔係冇可能
話曬song of the year

回復 309# victor1991415

祖即將出席羅文演唱會

如果美祖係香港
心之科學唔係冇可能
話曬song of the year
victor1991415 發表於 2022-8-20 23:59

佢喺香港
啲人話會做嘉賓
反正英皇show

試水溫
再將我相信的如煙火般綻放

新彊綿事件做多左 唔抵爭
但之後都潛晒水
比起2蚊 濕9 豬糧 阿嬋果d
仲可以接受佢

仲以為會有是但求其 ...
lemontea1069 發表於 2022-8-20 23:20

很同意!
年尾如果出碟,希望用音樂挽回大家對佢的愛

有冇今日完整rundown

既然係蛋記有份搞
突然估會唔會有古巨基
可能佢地黎緊有合作 不過未推出

佢喺香港
啲人話會做嘉賓
反正英皇show
eggsteven 發表於 2022-8-21 00:04

咁實會啦
都有人傳人瑞會有tim ..

721AXA 發表於 2022-8-21 00:14

都好想知,家謙晚晚嘉賓都咁勁

希望花鼠會搵謝大媽去做嘉賓 然後再作多首歌比謝大媽回禮

Wonders 發表於 21/8/2022 00:32
1 vs 0.5
用半首之差力壓容大媽

eason 出場時d 歡呼聲大到傻
唱今日全場大合唱好正

Wonders 發表於 2022-8-21 00:32
佢好似講過想寫歌俾牙Kay

eason 出場時d 歡呼聲大到傻
唱今日全場大合唱好正
Froggy 發表於 2022-8-21 01:02

喊包謙好少見佢喊咁多次

懷疑話失望果d都係葡萄冇得睇今日場show既人

幸兒可能尾場先出現

喊包謙好少見佢喊咁多次

懷疑話失望果d都係葡萄冇得睇今日場show既人 ...
米色蘇 發表於 2022-8-21 01:06

陳奕迅真係屬於舞台

幸兒可能尾場先出現
梨胃言 發表於 2022-8-21 01:12

希望有人識唱

明明有啲人一出場就全場歡呼
係都要講到冇人拍手俾人嫌棄 siu4

明明有啲人一出場就全場歡呼
係都要講到冇人拍手俾人嫌棄 siu4
GaracyTan 發表於 2022-8-21 01:33

愚一啲comments上個禮拜反Kay
今個禮拜反Eason
鏡粉有咩資格

今個禮拜反Eason
鏡粉有咩資格
梨胃言 發表於 2022-8-21 01:39

呢個係帶風向既年代

呢個係帶風向既年代
lemontea1069 發表於 2022-8-21 01:57

係咪真係鏡粉都唔知
btw 如果美祖or 人瑞做嘉賓,唔知會唔會有Eason 咁好反應

係咪真係鏡粉都唔知
btw 如果美祖or 人瑞做嘉賓,唔知會唔會有Eason 咁好反應 ...
victor1991415 發表於 2022-8-21 02:02

人瑞應該難d

係咪真係鏡粉都唔知
btw 如果美祖or 人瑞做嘉賓,唔知會唔會有Eason 咁好反應 ...
victor1991415 發表於 2022-8-21 02:02

反而想睇吓林二汶上台會點

原來Serrini企足全晚喺台下嘅出入口位,就係為咗令謙謙每次上落台都感覺supportive,so sweet!

Source:釗峰ig live
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

原來Serrini企足全晚喺台下嘅出入口位,就係為咗令謙謙每次上落台都感覺supportive,so sweet!

Source:釗 ...
HOTMAN 發表於 2022-8-21 02:13

好姊妹

係咪真係鏡粉都唔知

如果人瑞唱余春嬌,豬糧唱心之科學
咁心之科學贏梗既

但見有傳名單冇佢哋,之後都好似冇乜驚喜

如果人瑞唱余春嬌,豬糧唱心之科學
咁心之科學贏梗既

但見有傳名單冇佢哋,之後都好似冇乜驚喜 ...
721AXA 發表於 2022-8-21 02:19

美祖又真係可以用live 嚟塞住人把口
心之科學live 都係勁既

根本陳奕迅一認真唱歌大家就會又好愛佢
始終佢真係用作品說話嘅歌手
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

今個禮拜反Eason
鏡粉有咩資格

蠢1收檔啦好心
音盲記者完全阻住咗我哋享受音樂

721AXA 發表於 2022-8-21 00:14

Day 2 rundown

20:39開場

1. 一人之境 (彈白鋼琴)

2. doodoodoo
3. 夏之風物詩
4. 在空中的這一秒

5. 下一位前度
6. 隔離 (Jace隔空合唱)
7. 拼命無恙
8. 懸崖花 (with 林欣彤)
Talking with 林欣彤
9. 林中鳥 (with 林欣彤)

謙b無戴眼鏡上台
10. 靈魂出竅練習曲 (with JNYBeatz)
謙b除外套露右手臂
11. 單數 (跳舞)
謙b著返外套戴返眼鏡
12. 難道喜歡處女座 (大半首)
13. Don’t Text Him (第一段) + Don’t Text Him (Just Kiss Him) (with Serrini)
Talking with Serrini
14. 樹木真美 by Serrini (謙b和音)
Talking with Serrini
15. 長期浪漫 (短版)(with Serrini)

16. 某種老朋友 (彈黑鋼琴)
17. 壞與更壞 (彈黑鋼琴)
18. 飛 (with 雷同二友)
19. 聽風
20. 想創
21. 致明日的舞 (with 陳奕迅)
Talking with 陳奕迅
22. 致明日的舞 (with 陳奕迅)(唔滿意所以唱多次)
Talking with 陳奕迅
23. 今日 (陳奕迅 feat. 謙b)

24. 特倫斯夢遊仙境 (除眼鏡跳舞)
25. 神奇的糊塗魔藥 (除眼鏡跳舞)

26. 潛水
27. Just Carry On (彈彩虹鋼琴)

Credit VCR (BGM: another day)
28. 沒明日的恐懼 (with On, 釗峰 & King) (彈黑鋼琴)
Talking with On, 釗峰 & King
29. 留下來的人 (with On, 釗峰 & King)
30. 時光倒流一句話
Talking
31. 記得

安可
32. 邊一個發明了Encore (outro聽白鋼琴)
Talking

23:33完場

今個禮拜反Eason
鏡粉有咩資格

其實有片有真相啦,Eason 一出黎嗰陣啲尖叫聲冇得呃

美祖又真係可以用live 嚟塞住人把口
心之科學live 都係勁既
victor1991415 發表於 2022-8-21 02:21

想聽家ling solo心之科學㗎
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

小道消息: Julia彭佳慧隔離緊準備做壓軸尾場嘉賓
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

原來潛吓水玩吓抖音就可以刪除記憶
以後識玩了
在這畢生不滅 無極的狀態

今個禮拜反Eason
鏡粉有咩資格
梨胃言 發表於 21/8/2022 01:39
希望鏡粉反多啲

無乜人爭年尾啲飛IS GREAT

條女係固定嘉賓

估Jace最後個場會去現場唱
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

Day 2 rundown

20:39開場

1. 一人之境 (彈白鋼琴)

...
阻住 發表於 2022-8-21 05:44

多謝分享,請問鋼琴係有3款嗎(白色,黑色,彩虹色)?

估Jace最後個場會去現場唱
joey2009 發表於 2022-8-21 10:12

唔係全部撞晒舞台劇咩

尋晚真係有MAG!! 兩首謙B寫俾佢GE歌都唱哂!!
仲有C ALLSTAR!!
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

原來潛吓水玩吓抖音就可以刪除記憶
以後識玩了
losyes 發表於 2022-8-21 09:49

香港人出名善忘
況且主要狙擊對象係容祖國

既然係蛋記有份搞
突然估會唔會有古巨基
可能佢地黎緊有合作 不過未推出 ...
masterdragon 發表於 2022-8-21 00:17

謙有首demo喺古生手應該本來喺維2出
但除非家謙自己邀請 唔係就機會微啲
願你在那個讓我掛念的少年時代裡,永遠自由任性地笑與哭

小道消息: Julia彭佳慧隔離緊準備做壓軸尾場嘉賓
JasOh103 發表於 2022-8-21 09:31

Julia應該都喜歡謙謙