返回列表 發帖
波譎雲詭的鬥爭
John 發表於 2022-7-22 23:42

波圖洶湧的鬥爭
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

希望gin入咗蛋後做到自己中意嘅音樂
kenneth 發表於 2022-7-23 06:26

敢! 信! 風魔! IDK!
不過可能最後都係唱 前 奪金 祖兒兒女
幸福多於我預期

虛榮唔使5台聯ban
kel_kelvin 發表於 2022-7-23 17:27

支持JL14
幸福多於我預期

好樂觀 有浮世繪咁上下嘅成績其實已經收貨
kel_kelvin 發表於 2022-7-23 18:08

芝麻開門 成績我收貨
幸福多於我預期

有冇人可以答我點解靈魂之窗咁好聽
WZA111 發表於 2022-7-22 22:26

我鍾意 靈魂之窗 多過 虛火
幸福多於我預期

希望環球派曬隻碟啲歌
等某啲榜主無藉口唔俾幸兒女三甲
kel_kelvin 發表於 2022-7-24 13:40

就算派左,Ian粉榜主都可以week 52上自plug歌 & 壓到露魂之窗落第15位
幸福多於我預期

唔開名啦.. 總之操作例子如下..
RK       LW       Song Title | Singer
05        06        三生一吻 | ...
kel_kelvin 發表於 2022-7-24 14:40

唔開名啦,例子如下
15        re         理性與任性之間 | AGA
OUT: 01 IDK | Gin Lee | 5>6>9>4>6>12>1
幸福多於我預期

差啲睇漏.. 好陰險..
RK       LW       Song Title | Singer
05        06        三生一吻 |  ...
kel_kelvin 發表於 2022-7-24 15:17

仲有
06        10        要做更壞的事 | Serrini

真數據大師
幸福多於我預期

可能係假fans
寸緊gin搶走其他人(AGA)嘅奇蹟
John 發表於 2022-7-25 16:54

可能同我一樣用語音輸用法,創變搶
幸福多於我預期

可能外國fans啱啱學中文
唔係個個都好似幸兒咁全班第一
梨胃言 發表於 2022-7-25 18:38

Saya tidak tahu saya tidak tahu
幸福多於我預期

Gin粉要聽多啲IDK
好過背師說
梨胃言 發表於 2022-7-26 08:33

三個字歌 無限大/IDK 都好適合做幼稚園校歌
幸福多於我預期

dum dum dum da da da應該易唱啲
梨胃言 發表於 2022-7-26 09:45

以為呢首係提大家要有全面性安全意識
幸福多於我預期

講到好似好有人氣咁 快快趣拎2次女金好過啦有本事嘅話
kel_kelvin 發表於 2022-7-27 02:13

Kelv's 摯愛十大幸兒快快趣拎左2次女金了
幸福多於我預期

唔知JW偷偷同泳兒講咩是非
肯定妒忌gin啦
John 發表於 2022-7-27 01:18

可能講12年前我都拎過金曲金la
幸福多於我預期

見到都心酸, 比人擺佈左成年唱首咁GE 歌, 最後只係分到呢個獎   點解可以冇十首金曲但有全球華人至尊 ...
快劍俠 發表於 2022-7-28 12:52

好似有人話呢個係email投。。。可能好多IDK's fans投gin gin
幸福多於我預期

支持同為第4plug天地一沙嗲成績
GaracyTan 發表於 2022-7-23 17:34

好勁
幸福多於我預期

歌手李幸倪(Gin Lee)身材愈來愈弗,全靠進行生酮飲食!她表示當年被安排和超級偶像張學友到台灣拍《日出時讓街燈安睡》MV及唱片封套:「我想以最佳狀態拍攝,嗰時一日一餐,仲配合埋斷食,斷食幾長就要視乎我喺幾短嘅時間內達到一定嘅體重,主食糧就係好Fat嘅三文魚、連皮嘅肥肉,仲有牛油果。」

她覺得進行生酮飲食要視乎個人體質,雖然減肥效果快及不用大量運動,但礙於餐單跟華人慣常飲食習慣相反,實行方面有難度:「生酮至少要70%嘅Good Fat,但係華人食澱粉質或碳水化合物居多,Good Fat嘅食物較少,食唔夠Fat同碳水化合物,人會覺得沮喪,情緒低落到喊,咁就好容易放棄,同埋嗰種瘦唔健康。」她提醒如發現精神欠佳,可能跟營養不良有關,應諮詢醫生或營養師意見。

原文網址:李幸倪生酮有道身材弗 | 東方日報 | 娛樂
幸福多於我預期

已經變左當年......
John 發表於 2022-7-31 11:13

當年汗水只放入唱歌
想法說話也總能柔和
幸福多於我預期

即係喺S平台聽哂成隻碟嘅,一萬人都無…
losyes 發表於 2022-8-2 00:21

調轉咁諗,有九千幾人可以順住聽曬成隻碟冇cut歌
幸福多於我預期

幸兒最後一首hit歌:一個人牽掛時牽掛~
John 發表於 2022-8-2 05:03

真biG hIT
幸福多於我預期

法國track 6-8幾岩早上聽

很堅強的燈 很堅持(用力) 很光明(用力)一次
梨胃言 發表於 2022-8-2 07:28

如果這闕歌將要對你唱最後一次
幸福多於我預期

GaracyTan 發表於 2022-8-2 13:45

精通多國語妍
幸福多於我預期

個記者串幸兒

歌手李幸倪(Gin Lee)以「星級義工領袖」身份出席慈善義賣活動時,主辦單位高層 ...
梨胃言 發表於 2022-8-2 19:30

想買李杏脯寫真
幸福多於我預期

錯手delete左一個post

track 1聽到鬼叫聲會嚇醒
梨胃言 發表於 2022-8-3 20:14

可以做鈴聲但我長期靜音
幸福多於我預期

都叫做風光過1個星期 就至少為成就滿足
kel_kelvin 發表於 2022-8-5 17:42

風光過總會有下坡
幸福多於我預期

浮世繪
GaracyTan 發表於 2022-8-5 19:33

兩個我
信與不信
堅強的動物

好有誠意的專輯
幸福多於我預期

快歌慢想>敢>IDK>天光前XXXXX
幸福多於我預期

雖然出道這麼多年了,但感覺上 Gin Lee 仍有很多潛力可以發揮,遇上好的作品她就能有耀眼的光芒。近年作品水準參差,可喜是這首有點像道出當下心態的作品(即使不是也很容易讓人代入),音樂和演繹都非常動人,算是在舊公司一個不錯的終站了。
WZA111 發表於 2022-8-8 20:27

忙到不知幾點 各有終點 去到終點 何曾活好今天
幸福多於我預期

回復 827# Yan

仲有 煙草與你 日後混合埋墓碑
幸福多於我預期

幸兒跌得好急 下星期跌多5級就要跌出榜
kel_kelvin 發表於 2022-8-12 20:01

連跌倒四五六七都會默允
幸福多於我預期

剛好 83,955 + 131,819
虛榮 50,421 (兩個星期不足一萬views)

支持非主流音樂虛榮 ...
kel_kelvin 發表於 2022-8-16 00:53

敢1.0 1038131 (18個月不足四萬views)
敢2.0 177920 (IDK)
敢3.0 7293 (快歌慢想)

支持非主流音樂快歌慢想
幸福多於我預期

Spotify TOP 10
1. 獨一無二 (2016) - 7,667,298
2. 月球下的人 (2016) - 6,667,028
3. 雙雙 (2016) - 5,2 ...
梨胃言 發表於 2022-8-17 16:43

支持五字歌同六字歌三個字不了
幸福多於我預期

虛榮成首歌真係好好聽
但係竟然有Gin fun榜淨係上4個星期…
kel_kelvin 發表於 2022-8-17 20:34

11>10>7>11 都幾好了,開錯燈好似都係11>10>10
幸福多於我預期

想同gin fans去唱K
唱足三粒鐘gin
JasOh103 發表於 2022-8-18 10:38

IDK--敢--喘息空間--風魔--MAD--SoCLS
幸福多於我預期

個榜好多唔識嘅歌手…
kel_kelvin 發表於 2022-8-19 23:27

只係識香港林宥嘉
幸福多於我預期

Spotify TOP 10
1. 獨一無二 (2016) - 7,667,298
2. 月球下的人 (2016) - 6,667,028
3. 雙雙 (2016) - 5,20 ...
梨胃言 發表於 2022-8-17 18:51

2016:3
2017:2
2018:2
2019:1
2020:1
2021:1
2022:0
2023:?

個序列好有美感,係強迫症嘅福音
who?
我淨係2個歌手 佢地都有首明明就
kel_kelvin 發表於 2022-8-20 12:06

台灣林家謙以前係幾好

另一個:Who?
幸福多於我預期

成個幾月都仲未有
GaracyTan 發表於 2022-8-22 20:25

快有快有 會有會有
幸福多於我預期

街燈高音都好有爆發力
John 發表於 2022-8-23 04:22

原來街燈已經二百一十萬view友兒fans好勁
幸福多於我預期

幸福多於我預期

個細佬似見到明星就想影
心諗邊位呀
GaracyTan 發表於 2022-8-27 12:27

同佢介紹返呢度係Jeanie Bay
幸福多於我預期

Prologue AP仲多啲
不過最高上榜成績大家一樣咁勁 都係一首排第12 所以咁嘅成績其實早有前科 ...
kel_kelvin 發表於 2022-8-27 18:57

十年如當日嘅劇情 Ginlee又做犧牲品
七字歌理性與任性之間同街燈一樣咁好聽都係全碟最talent的歌
幸福多於我預期

9:09 個男人做咩話幸兒嚇死人
John 發表於 2022-8-31 04:33

美倪太美
幸福多於我預期

紅館係咪原本打算 靈魂之窗+虛榮+我說
JasOh103 發表於 2022-7-9 10:54

點解紅館唔係呢個 反正唱月球上的人都無人識
幸福多於我預期

YT MV
雙雙 9.1M
月球下的人 6.7M
很堅強 2.4M
日出時讓街燈安睡 2.1M
自我感覺還好 1.68M
天變地變情不 ...
GaracyTan 發表於 2022-9-8 21:50

咁我都記得月球上的人啱啱出啲人都唔loop雙雙改loop呢首
幸福多於我預期

敢係咪First of All之後出嘅歌暫時唯一一首上到紅館?
幸兒咁重視呢首 如果再出精選碟有機入選 ...
kel_kelvin 發表於 2022-9-8 20:40

敢好hit
近三星期又多左750view,相信我地80年後就見到敢 2m view
幸福多於我預期

Spotify (17/8->11/9)
01. 剛好 - 278341 / 297042 / +18701
02. 虛榮 - 105134 / 141324 / +36190
03. 靈 ...
梨胃言 發表於 2022-9-11 13:36

01+02+03+04+06+07+08+09=10
幸福多於我預期

2>1>2>2>7>8>xx>xx>xx  又拎唔到金唱片,冇得出第二版
Humeny 發表於 2022-9-11 13:55

高深的專家不想考第二
幸福多於我預期

Dear Secret  2020年11月20日Dear Secret(SACD) 2020年12月18日
Dear Secret(黑膠) 2021年1月20日
De ...
Humeny 發表於 2022-9-11 15:34

可能要等我家迦迦出左新碟先
幸福多於我預期

冇唱side track  好失望
Humeny 發表於 2022-9-12 16:59

congratulations 70fun
可以將你angry 的情緒係呢度反映了
幸福多於我預期

唔小心撳錯,投左5fun
Humeny 發表於 2022-9-12 18:47

唔緊要 個投票好易按錯
上年前前首 奪金 我想投 5分 都撳錯 1分

今年首 前 想投返5分都無得投
幸福多於我預期