返回列表 發帖
2:00 出年先落實簽邊間 最快出年先會同Gin粉見面

2:44 李姓作曲人回歸

片 ...
kel_kelvin 發表於 2022-9-12 20:07

說到與貓的緣份,Anson Kong形容自家的貓都來自五湖四海:「領養第一隻貓後不斷有新成員加入,例如弟弟在學校門口撿了兩隻貓、媽媽有朋友的貓生了BB,身世最可憐的就是芝麻。」

原來芝麻是Anson Kong前度朋友的貓,因為移民而棄養,令Anson Kong驚訝前主人居然能狠心拋棄可愛的芝麻,所以便接牠回家,後來才發現芝麻全身都是皮膚病:「我問前主人會不會願意分擔醫療費用,因為事前你告訴我是健康的,但對方只回覆我一句:『我不會!不想養便拿到愛協。』」

自此Anson Kong沒再找過芝麻的前主人,自己負責芝麻的一切。用了一年的時間治療,現在芝麻已經回復健康,說到愛貓,Anson Kong的眼睛冒出愛心:「牠是一隻很像狗的貓,每次叫牠也會走過來。」

幸好芝麻能遇到Anson Kong,大家才可以看到可愛的芝麻出現在《花姐ERROR遊》。
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

Gin又要作曲
Garfield 發表於 2022-9-12 22:28

犧牲品 敢 都好好
幸福多於我預期

就這樣 就這樣…失去
GaracyTan 發表於 2022-9-12 23:06

感謝推介 呢一小時第一次聽覺得好好聽 希望第二身收錄
幸福多於我預期

Gin Lee首次唱劇集歌感覺新鮮,承認一直想演繹電視劇主題曲,因日日播劇間接逼人聽她的歌,好易入屋,同時 ...
Humeny 發表於 2022-9-13 09:44

Gin:「睇古裝劇就多,我有幻想拍古裝劇是怎麼,但我個輪廓,可能比較適合演西洋女子,希望有機會試啦。」

幸福多於我預期

Gin Lee興奮說:「我喜歡嘗試新事物,好想試吊威也飛來飛去,有想過拍戲做打女,因小時候學過跆拳道。」

...
Humeny 發表於 2022-9-13 09:51

宮廷打鬥戲 繼續希望有好妺妹一齊拍
個樣似奸角
梨胃言 發表於 2022-9-13 10:40

没有骨氣只會...
幸福多於我預期

虛榮(商場Live)入錯左
Gin罕有甩轆
John 發表於 2022-9-13 11:30

可能同富貴男友練得多歌
幸福多於我預期

幸兒啲非主流歌(敢、日出時讓街燈安睡、IDK)老人邊識欣賞
Humeny 發表於 2022-9-13 21:12

IFK太主流了

雙雙(Duet Version) Feat. Eric Kwok 32.50%
敢 31.20%
日出時讓街登安睡 Feat. Jacky  25.31%
獨一無二(Aftermath Remix Version) - AGA / Gin Lee 23.33%
和每天講再見 - Gin Lee / 蘇永康 13.11%
奪金  - Gin Lee feat. the rest of it 2.37%
幸福多於我預期

覺得Gin簽唱會個look有少少似陳慧琳 好靚
John 發表於 2022-9-16 05:04

天真Gin進化成似踏入50歲仍然咁靚的kelly
想聽gin唱 要對得起這張飛 請放心傷我 心服口服 她比我醜
幸福多於我預期

呢堆歌都好啱煎煎嘅形象同歌路
希望煎煎下隻碟搵mark lui包碟 ...
nicknicknick 發表於 2022-9-16 10:40

但英皇好似同mark lui唔夾又無EK
可能最後得返alex fung,vicky fung,舒老闆
幸福多於我預期

希望祖兒作首東京人壽2.0比幸兒
梨胃言 發表於 2022-9-16 20:37

講起人壽就諗起 敢
都係talent先唱的歌
幸福多於我預期

Alvin Leong世一
John 發表於 2022-9-23 09:57

支持Alvin Leong監製的怨婦歌美男子與香煙世一
幸福多於我預期

其實美男子hit唔到真係好可惜  高質k歌,好聽過乜乜零fun 別為我好,明明chorus越戒越愛越愛越 ...
Humeny 發表於 2022-9-23 16:58

除左個歌名其實畀吳若希唱都一樣
如果歌名係"越戒越愛"就更加明顯
個年三首派台除咗 敢 都冇乜驚喜
幸福多於我預期

其實和每天比想像中hit
記得演唱會唱呢首係有歡呼聲
不過可能只係fans之間hit ...
John 發表於 2022-9-23 21:32

和每天派個陣頭兩三星期唔太鍾意
但之後會成日聽返
幸福多於我預期

IDK好聽到903都要上榜 成為Time & Faith唯一上榜歌
kel_kelvin 發表於 2022-9-24 13:41

靈魂之窗未上榜啫
幸福多於我預期

903好支持幸兒快歌 (e.g. 敢, IDK)
可能要派快歌慢想爭十大
梨胃言 發表於 2022-9-24 14:17

喘氣空間有冠
幸福多於我預期

敢派呢首嘅話 隨時五台都上唔到 出現第一首五台聯Ban歌
kel_kelvin 發表於 2022-9-24 14:55

敢派呢首嘅話 隨時CM都上唔到
幸福多於我預期

拉票時間
各路Gin粉請投 02. Gin Lee - 虛榮 一票!
kel_kelvin 發表於 2022-9-26 13:59

希望有會員會hide返
btw投左允樹林
幸福多於我預期

希望當無效
GaracyTan 發表於 2022-9-26 14:23

edit
支持無效

似乎無效對祖兒比較有利
幸福多於我預期

明票嗰4票入面 12, 18, 22, 27, 32 都多票過 02 明票五強不入
kel_kelvin 發表於 2022-9-26 16:09

感謝k會員統計

樹木煎美10告急 請支持美前
幸福多於我預期

投咗02 10 18 25 32
梨胃言 發表於 2022-9-26 19:37

02 如果係靈魂之窗 我五票比哂佢
幸福多於我預期

回復  Humeny

咁真係完全唔hit
begin 發表於 2022-9-26 21:34

幸兒咁多年得獨一無二入過最歌二十強
很堅強最歌十五強都比人踢走 同黃妍最女十五強不入命運一樣
幸福多於我預期

今季 點可能有歌好過虛榮?
完全係點題曲
kenneth 發表於 2022-9-26 14:22

世界以痛吻我而我歌唱
幸福多於我預期

呢啲叫做 紅人唔紅歌  其實係幸兒每年太多好歌 分散曬票源  我就投左 風魔 冇投很G ...
Humeny 發表於 2022-9-26 22:01

風魔 喘息空間 敢 IDK
本年每年都有   歌投

今年幸兒最女十五強我估都入唔到
幸福多於我預期

呢位Gin fun拉票好落力 好感動
Humeny 發表於 2022-9-29 16:40

啦啦誇啦啦 繼續落力吧
幸福多於我預期

投咗先睇到呢個post。。
sorry
WZA111 發表於 2022-9-29 21:56

Me too
好似唔比改留言 惟有下季再投迪迪
幸福多於我預期

寧願公開新愛侶得知李變心
GaracyTan 發表於 2022-9-29 23:03

上到第15都算係咁
第三季集中投虛榮
________ 發表於 2022-9-11 15:23

知李無本心 有日到她死心
仍未會灰心 不怕受過的教訓
幸福多於我預期

明明兩首上到榜可以投曬兩首歌

根本唔使話咩集唔集中投其中一首

鬼到 ...
kel_kelvin 發表於 2022-9-30 20:36

首選(50分)  次選(20分)三選(10分)
幸福門866580
美男子與香煙6116580

越界越愛 越愛越界
幸福多於我預期

回復  kel_kelvin

aga好似平均每年都有六個月去左度假寫歌...
    Gin都係同好姊妹取經 ...
babyshark 發表於 2022-10-3 20:53

但gin gin放假就食野
可能返來變KT2.0
幸福多於我預期

點解14-15年唔敢樣做
GaracyTan 發表於 2022-10-3 21:20

可能秘密練兵兩年先寫到 敢 呢首經典代表作
幸福多於我預期

希望富貴男友課金俾煎特登開公司做老闆,無本生利,達成畢生夢想!
losyes 發表於 2022-10-3 23:16

希望幸兒rebound
幸福多於我預期

已經翻左鄉下  明年見
Humeny 發表於 2022-10-4 17:42

支持team JL以為____AK有強搶過首歌lol
幸福多於我預期

已經聽緊demo

返嚟可能成口鄉音
jcbartleby 發表於 2022-10-4 18:13

Gin Lee透露早前曾修讀中大的校外課程主修粵語班,因自覺很多時講錯或用錯中文字,有需要更正,最開心是以全班最高分完成課程,若有時間也想進修音樂。
幸福多於我預期

現年34歲的Gin Lee近年來的成績不錯,入行10年的她在愛情路上亦有收獲,在兩年前曾被爆與圈外富貴男友拍拖 ...
Garfield 發表於 2022-10-4 20:39

歌手Gin Lee(李幸倪)晚上在IG發放震撼彈,神秘地宣布有大事發生,她說:「He said YES!呢個秘密我守咗好耐,終於可以同大家講呢個好消息!」

幸福多於我預期

講下Duncan收起佢錄咗嗰半隻碟嘅故事應該更有趣
jcbartleby 發表於 2022-10-4 22:10

仲有教下點扮好姊妹
幸福多於我預期

John 發表於 2022-10-6 00:06

gin gin 今年續唔到約
幸福多於我預期

仲係好想睇 失格遊人
環球幾時肯出返
jasonng 發表於 2022-10-8 12:29

DS第二版>T&F
幸福多於我預期

暫時新碟我KK扑播放率!

剛好 227
虛榮 151
靈魂之窗 152
明就明 148
日出時讓街燈安睡 146
快歌慢想 14 ...
John 發表於 2022-10-9 09:21

DS 聽到可以開燈熄燈先幸福悶到熄燈瞓著
幸福多於我預期

其實虛榮開頭覺得好一般  係班Gin粉吹奏得多 我就試下聽多幾次  點知一唔小心就聽左三百幾 ...
Humeny 發表於 2022-10-9 10:21

你個簽名個句係成首歌唯一最好聽的
幸福多於我預期

你個簽名最後多咗隻字
kenneth 發表於 2022-10-9 10:40

換左新歌十年前
幸福多於我預期

呢首嚮903成績同虛榮一樣
kenneth 發表於 2022-10-9 11:36

仲有江好、天地一沙鷗
有903零分認證
幸福多於我預期

18年就算容祖国唱快歌慢想/IDK都會至尊歌㗎啦

無限多 ...
foreverkontinue 發表於 2022-10-9 18:09

同樣係跳唱快歌

我今年的播放率 敢÷能說不的秘密=無限大
幸福多於我預期

即係能說不的秘密播放率接近0
梨胃言 發表於 2022-10-9 21:12

有睇Live版,迪迪企喺度唱都lur哂
幸福多於我預期

Ginetic襟聽好多  一首我說今日都聽咗4次
幸福多於我預期

CD2 Last Track真係好襟聽!
去到依家得閒都會聽下
kel_kelvin 發表於 2022-10-9 19:37

我今晚聽晚 呢晚嗰晚 邊晚都得閒

得閒就聽(2分)
4.00% (5) 仲有兩個係邊個
幸福多於我預期

暫時新碟我KK扑播放率!

剛好 227虛榮 151
靈魂之窗 152
明就明 148
日出時讓街燈安睡 146
快歌慢想 143
IDK 141
第二身 135
日出時讓街燈安睡 (Solo Version) 122
John 發表於 2022-10-9 09:21

新碟瞓覺指數
剛好 76
虛榮 0
靈魂之窗 4
明就明 2
日出時讓街燈安睡 3
快歌慢想 2
IDK 6
第二身 13
日出時讓街燈安睡 (Solo Version) x (<=122)

虛榮全碟最醒神

剛好全碟最眼瞓
幸福多於我預期

唔知環球會唔會出 SACD 或者精選碟?

===

OT 突然發現:
yanchapahsuk 發表於 2022-10-12 19:30

美倪太美
幸福多於我預期

冇聽過「宿敵」AGA跳槽 Gin Lee派定心丸 續約表忠

Gin Lee又不諱言與環球合作8年,早前已續約:「點都會 ...
kel_kelvin 發表於 2022-10-13 15:56

另外,AK早前在社交網發文卻引起退團疑雲?他說:「是呀,離隊啊,拜拜!」
有網民發現他在社交網個人簡介一欄,刪去了「MIRROR」,AK將個波交給姜濤和Lokman,他說:「阿姜都無寫,隊長又無,其實近年我開拓了很多想做的事情,但介紹一欄有字數限制,我覺得大家知我是MIRROR成員,於是便把它刪除,沒想到大家那麼介意。」問AK如何向隊員「表忠」?Edan提議:「我愛MIRROR!」AK跟著高呼:「我愛MIRROR,Yeah!公司加人工,Yeah!」

AK好忠心
幸福多於我預期

香港唱片商會銷量榜
Time & Faith - Gin Lee

2>1>2>2>7>8>11>11>11>11>11>11>11>10*
kel_kelvin 發表於 2022-10-14 20:22

後面走勢諗起家謙係某榜主榜單的走勢
幸福多於我預期

啲夜着搞到幸兒好似變左去鴨店跳舞嘅大媽咁
John 發表於 2022-10-15 02:29

屯門幸兒的感覺
幸福多於我預期

素顏吸咗九千幾個like  係平時嘅兩三倍
Humeny 發表於 2022-10-15 12:38

我覺得很像安祖蓮娜祖莉。
幸福多於我預期