返回列表 發帖
個記者串幸兒

歌手李幸倪(Gin Lee)以「星級義工領袖」身份出席慈善義賣活動時,主辦單位高層 ...
梨胃言 發表於 2022-8-2 19:30

喜歡幸而

2022 香港唱片商會銷量榜第31週 5 August 2022

TW LW NW

01  01  02  最偉大的作品 / 周杰倫
02  02  0 ...
Willjohnson 發表於 2022-8-5 17:32

亞亞亞
街燈一周年

幸兒同周杰倫同級
可以放棄903爭香港金曲獎
梨胃言 發表於 2022-8-5 19:27

浮世繪

越聽越喜歡IDK

成隻碟真係得合唱版街燈難聽
FoldCC 發表於 2022-8-6 18:50

幸兒啲快歌通常第一次聽就麻麻 之後會越聽越好聽
eg代表作敢

幸兒跌得好急 下星期跌多5級就要跌出榜
kel_kelvin 發表於 2022-8-12 20:01

I’m falling, I’m falling, I’m falling down~~~
環球一姐另有其人

無買views
梨胃言 發表於 2022-8-16 00:59

新環球一姐mv views已經係虛火4倍有多

虛榮成首歌真係好好聽
但係竟然有Gin fun榜淨係上4個星期…
kel_kelvin 發表於 2022-8-17 20:34

「長大後更希望獲得專輯獎」
Gin fun想自plug曬track 34689嚟成全倖兒啫

而家提高目標到10AP
梨胃言 發表於 2022-7-8 13:22

成個幾月都仲未有

09:00 個細路:Can I take your autograph?

幸兒Fan base好闊 老少咸宜 ..
kel_kelvin 發表於 2022-8-27 11:59

個細佬似見到明星就想影
心諗邊位呀

歌手李幸倪(Gin Lee) 生日突發驚喜現身銅鑼灣,感謝粉絲準備燈牌應援,在前日正日生日時,大批歌迷早於銅鑼灣某商場的大型LED廣告燈牌守候,直至下午六時,壽星女驚喜現身,粉絲更大唱生日歌賀壽,除送上鮮花又奉上生日蛋糕,她許下人人都身體健康的願望,吹熄蠟燭,和歌迷大合照過後,便要趕去下一個工作。

Gin Lee早前亦於社交平台透露,希望粉絲不要浪費金錢購買生日禮物給自己,鼓勵將金錢用作慈善用途,歌迷會自發捐贈「罐頭山」及雞胸肉予流浪貓狗的慈善機構,又捐贈大量物資予不同兒童機構,更捐款助養兒童,令日子更添暖意。

原來有記者

點解紅館唔係呢個 反正唱月球上的人都無人識
on07111 發表於 2022-9-8 20:46

YT MV
雙雙 9.1M
月球下的人 6.7M
很堅強 2.4M
日出時讓街燈安睡 2.1M
自我感覺還好 1.68M
天變地變情不變 1.68M

明明就係big hit 幸兒好鐘意唱呢首

幸兒原來鍾意喺紅館唱非主流音樂多啲 又IDK 又敢 美男子 剛好 虛榮 都要行開
EDIT: 幸福 ...
kel_kelvin 發表於 2022-9-8 20:57

旁人亦按讚都敢於拍手稱快
會多啲掌聲 好似係

2>1>2>2>7>8>xx>xx>xx  又拎唔到金唱片,冇得出第二版
Humeny 發表於 2022-9-11 13:55

SACD>黑膠>2nd edition

唱得兩首

女金+唱作金
kel_kelvin 發表於 2022-9-12 20:33

王菲3.0
幸兒又輸

冇唱side track  好失望
Humeny 發表於 2022-9-12 16:59

原本都expect佢唱江好+虛榮+一首side track

歌手Gin Lee(李幸倪)今日(12日)舉行新碟《time & faith》簽唱會,身穿低胸連身裙的她為200名歌迷簽名排頭兩位均是3,4歲的小Fans,可見其Fans層面超廣。Gin Lee心情靚爆,不時揮手又派心,但原來心情相當複雜,皆因今次簽唱會是和合作8年的環球唱片的告別作。

她表示:「係同唱片公司合作嘅最後一個公開活動,所以好唔捨得啲同事,有次坐車諗諗吓都喊,依然約緊同3、40位同事食飯。」她指完成無綫歌唱節目《聲夢傳奇2》決賽後,就返家鄉馬來西亞正式展開悠長假期,預計明年才返港,連年底及明年頭的音樂頒獎禮也未必出席,但承諾定會返港再重新出發其音樂路。

問到是否秘密結婚?她笑得燦爛說:「似咩?放心,唔係!我一個人飛走,(同男友有問題?)感情冇事,主要係想抖吓,3年冇陪過家人,仲想見吓好似契爺契媽咁親嘅鄰居,我會每日上網一次,以前係秒覆,或3至4日先更新一次社交網啦,畀Fans知我安全。」她又表示想在放假期間寫歌,回港後再計劃新路向,坦言有多間唱片公司傾,亦不排除自組公司。問有甚麼條件能打動她簽約?她說:「想自由度大啲,音樂理念一致,我唔係一言堂,可以有商量。」

男友唔陪

現實的無奈.
Jeanie因工作太忙碌而忽略了阿義, 兩人的感情日漸變淡. 劇中的一對40年代男女舞者反 ...
kel_kelvin 發表於 2022-9-12 22:48

就這樣 就這樣…失去

虛榮(商場Live)入錯左
Gin罕有甩轆
John 發表於 2022-9-13 11:30

兩次錯歌詞
辛苦李了 虛榮太難唱

唔怪得劉美君揾好姐妹迦迦做正印,Gin做勾人男友嘅發姣角色
Humeny 發表於 2022-9-13 11:04

如果角色調轉 會畀人話勾引賓賓

宮廷打鬥戲 繼續希望有好妺妹一齊拍
on07111 發表於 2022-9-13 10:55

2023 女金唱作金爭霸戰

三四歲小fans + 中佬fans

所以煎粉平均年齡係二十餘歲
Humeny 發表於 2022-9-13 11:37

李漏咗街燈fans
老少咸宜

本身7wks就落左榜  出第二版又續左7週命
Humeny 發表於 2022-9-15 01:30

敢嘅威力

由天真Gin進化成似踏入50歲仍然咁靚的kelly
想聽gin唱 要對得起這張飛 請放心傷我 心服口服 她比 ...
on07111 發表於 2022-9-16 08:44

To生:臨走前吻我

拉票時間
各路Gin粉請投 02. Gin Lee - 虛榮 一票!
kel_kelvin 發表於 2022-9-26 13:59

太多好歌…sorry幸兒

唔知無hide到當唔當有效票
不過開心見到幸兒有一張明票
kel_kelvin 發表於 2022-9-26 14:06

希望當無效

明票嗰4票入面 12, 18, 22, 27, 32 都多票過 02 明票五強不入
kel_kelvin 發表於 2022-9-26 16:09

虛榮 - Gin Lee
單選投票, 共有 155 人參與投票
1.  全日狂聽(5分)       
81.94% (127)

唔知127人入面有幾多人會投

Gin粉中出了一個叛徒
kel_kelvin 發表於 2022-9-26 14:28

你係內奸
kenneth 發表於 2022-9-26 15:34

我係倪迪粉

投咗02 10 18 25 32
梨胃言 發表於 2022-9-26 19:37

蜂蜜師好慘

拋低艱深數學
全部都不知道 太深奧 要深造...

以為terence stan係淨投 17 18
Terence已夠票 請轉投告急嘅Gin Lee!
kel_kelvin 發表於 2022-9-26 19:46

Gin Lee稱明白每個平台各有取向和政策,她會盡力做好本份!

希望可以感動到其他會員投俾幸兒
kel_kelvin 發表於 2022-9-29 19:55

當然知你苦心

都開錯燈 傻乎乎的不懂熄燈
幾勤力拉票都冇用  班Gin fun已經變左心 ...
Humeny 發表於 2022-9-29 22:53

寧願公開新愛侶得知李變心

希望幸兒放假會寫返blog
梨胃言 發表於 2022-10-3 21:09

最後一篇
這辣椒真的很辣 FEB 02 2013

會唔會自己做音樂製作公司 (做音樂自由度高 d), 簽唱片公司幫手發行/經理人? ...
boy4dudes 發表於 2022-10-3 19:35

點解14-15年唔敢樣做

已經翻左鄉下  明年見啦
Humeny 發表於 2022-10-4 17:42

永遠永遠都灑脫的身軀
做完導C即走

幸兒:I will be back
kel_kelvin 發表於 2022-10-4 17:49

Gin fun:努力推post

可以聽靈魂之窗
梨胃言 發表於 2022-10-5 20:37

原本最鍾意靈魂之窗
虛榮越聽越好聽

換左新歌十年前
on07111 發表於 2022-10-9 10:45

你漏咗
誰記住我愛過甚麼 蝦~~~~~~~~~~

呢首嚮903成績同虛榮一樣
kenneth 發表於 2022-10-9 11:36

嗰年最好聽 但係連榜都冇得上

街燈啱做鬧鐘
梨胃言 發表於 2022-10-12 21:35

唱歌是每一位歌手想用自己方式表達,你聽是嘈交聲,但你有無試過唱下,這首歌的詞多而且好多音是高低起伏,我同意Gin Lee唔算唱得十分出色,但她的演譯已經附合預期,感情恰到好處,我對她肯嘗試衝出comfort zone 和她激昂的唱法成就一種獨特的幸兒風格而加分鼓勵

明明啲快歌都好啱

幸兒應該係心諗有得show自己靚腿好開心 就唔理咁多了
kel_kelvin 發表於 2022-10-15 10:46

台灣有蔡依林 ; 香港有Gin Lee!

暫別香港!李幸倪返家鄉激罕晒素顏照 網民大讚

歌手Gin Lee(李幸倪)早前完成無綫歌唱節目《聲夢傳奇2》決賽後,便返回家鄉馬來西亞正式展開悠長假期,陪伴家人和品嘗思念已久媽媽煮的家常便飯,預計明年才返港,不過她亦不忘更新社交網,與粉絲分享近況。

她於社交網上載了一張黃昏時於海邊的自拍照,留言:「Capturing the magic moment(捕捉美妙一刻)」身穿緊身小背心的她一改往日形象以淡妝示人,感覺清新不少!粉絲亦似乎非常受落,留言大讚:「你素顏仲靚,真的」、「你素顏個樣同你化妝個樣差好遠,素顏睇落細個好多,你會唔會夠膽素顏返工呢? 」、「終於放下偶包嘅GinGin 特別好睇」、「著小背心好索」,亦有網友讚她得天獨厚、食極唔肥:「我知!我知!個Magic moment係點解食咗咁多野都仲咁Fit」、「點解食咗咁多嘢之後都可以瘦咗嘅?」

素顏吸咗九千幾個like  係平時嘅兩三倍
Humeny 發表於 2022-10-15 12:38

FB有13.2K like 擺明就唔係因為素顏

接受唔到喺呢個post留言 仲要冠埋虛榮嘅榜主仲未投票
快啲投 02. Gin Lee - 虛榮 一票! ...
kel_kelvin 發表於 2022-10-8 22:09

原來四台冠咁大影響力
唔怪得環球死都要買

我有時想睇返啲歌手有咩代表作都會上wiki睇下有邊啲 ...
kel_kelvin 發表於 2022-10-18 01:33

幸兒等左8年先有第二首代表作
雖然唔可以咁比

捉到兩個Gin fun唔投幸兒…
幸兒不哭 哀傷很凍…

預計今年都繼續十五強不入
on07111 發表於 2022-11-16 18:02

Chill Club年度十大歌曲最後三十強 21/22
Gin Lee 404 not found!

希望搞多次八大投票
想睇吓CU係咪幸兒
梨胃言 發表於 2022-11-16 18:57

CU學生:IDK her
有李幸倪獎學金或者會投嘅

Dog03全年最好聽嘅23分鐘
kel_kelvin 發表於 2022-12-18 14:21

原來你反江

江好index
Week 13: 1
Week 14: 3
Week 15: 2
Week 16: 2
Week 33: 1
Week 17-32, 34-51: 0