返回列表 發帖

2>1>2>2>7>8>xx>xx>xx  又拎唔到金唱片,冇得出第二版
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

SACD>黑膠>2nd edition
GaracyTan 發表於 2022-9-11 15:14

Dear Secret  2020年11月20日                                       
Dear Secret(SACD) 2020年12月18日
Dear Secret(黑膠) 2021年1月20日
Dear Secret(2nd Edition) 2021年2月5日

Dear Secret一個月就出左SACD,2個月後出黑膠,Time&Faith嘅SACD同黑膠去左邊 好想為我Gin瘋狂課金
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

唱得兩首
GaracyTan 發表於 2022-9-12 15:58

冇唱side track 好失望
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

congratulations 70fun
可以將你angry 的情緒係反映了
on07111 發表於 2022-9-12 17:03

唔小心撳錯,投左5fun
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

剛好 虛榮 但係無街燈
viu1hk ig story:「除咗呢隻碟係喺環球出嘅最後一隻碟 呢次仲係Gin Lee最 ...
kel_kelvin 發表於 2022-9-12 16:49

和環球講再見
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

2:00 出年先落實簽邊間 最快出年先會同Gin粉見面

2:44 李姓作曲人回歸

片 ...
kel_kelvin 發表於 2022-9-12 20:07

約三十餘歲、身高約六呎的富貴男友
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

歌手Gin Lee(李幸倪)今日(12日)舉行新碟《time & faith》簽唱會,身穿低胸連身裙的她為200名歌迷簽名排 ...
GaracyTan 發表於 2022-9-12 22:06

坦言有多間唱片公司傾,亦不排除自組公司。

煎煎好紅 好多公司爭住要
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

唔知包唔包括環球、正東、新藝寶、上華、寶麗金
John 發表於 2022-9-13 01:49

Gin Lee首次唱劇集歌感覺新鮮,承認一直想演繹電視劇主題曲,因日日播劇間接逼人聽她的歌,好易入屋,同時也心思思想拍劇

希望簽TMG,同聲夢1&2嘅學生一齊唱電視劇主題曲,又可以圓煎煎演員夢
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

Gin:「睇古裝劇就多,我有幻想拍古裝劇是怎麼,但我個輪廓,可能比較適合演西洋女子,希望有機會試啦。」
...
on07111 發表於 2022-9-13 09:46

Gin Lee興奮說:「我喜歡嘗試新事物,好想試吊威也飛來飛去,有想過拍戲做打女,因小時候學過跆拳道。」

何麗全識做就開套古裝劇比Gin做打女
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

個樣似奸角
梨胃言 發表於 2022-9-13 10:40

唔怪得劉美君揾好姐妹迦迦做正印,Gin做勾人男友嘅發姣角色
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

歌手Gin Lee(李幸倪)今日(12日)舉行新碟《time & faith》簽唱會,身穿低胸連身裙的她為200名歌迷簽名排 ...
GaracyTan 發表於 2022-9-12 22:06
三四歲小fans + 中佬fans

所以煎粉平均年齡係二十餘歲
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

不排除自組公司
梨胃言 發表於 2022-9-12 22:12

富貴男友住二千萬豪宅,大把錢可以比Gin開公司
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

呢位會員住幾多千萬豪宅,應該都大把錢課金
stephybest 發表於 2022-9-13 13:12

仲讀緊書 呢度慳啲果度慳啲先買到煎CD咋
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

可能老人夜校呢
jcbartleby 發表於 2022-9-13 19:31

幸兒啲非主流歌(敢、日出時讓街燈安睡、IDK)老人邊識欣賞
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

beGin 上榜12wks
03>01>01>01>01>03>04>03>05>xx>08>10>xx>08

beGin and more 上榜5wks
​04>01>03>10>06

Live in the Moment 上榜8wks
01>01>01>01>03>xx>06>…>04>…>10

Prologue 上榜10wks
04>01>02>04>10>07>06>07>09>…>09

Bold&Beautiful 上榜6wks
02>01>01>02>04>09

浮世繪 上榜10wks
02>02>01>09>06>09>xx>06>…>04>07>06

Dear Secret 上榜14wks
01>01>02>05>09>04>06>…>01>02>04>07>09>07>10

Time&Faith 上榜6wks
02>01>02>02>07>08

專輯名叫x&x嘅都只有6星期命
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

Dear Secret好長命
kel_kelvin 發表於 2022-9-15 01:24

本身7wks就落左榜 出第二版又續左7週命
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

覺得Gin簽唱會個look有少少似陳慧琳 好靚
John 發表於 2022-9-16 05:04

Gin fun話Gin睇落豐滿左
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

睇得出佢哋好friend 不過佢哋合作嘅作品好似得月球下的人迴響比較好

你中阿, 舒老闆監美堅 BMA hit songs Falling 同 今天終於一人回家 時迪迪未出道. 而家應該會同美堅劃清界 ...
boy4dudes 發表於 2022-9-22 23:27

除左舒文,覺得Alvin Leong都幾適合gin 佢監嘅天地一沙鷗同Dear Secret都唔錯

Alex Fung: 我一生人最驚就係leung
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

支持Alvin Leong監製的怨婦歌美男子與香煙世一
on07111 發表於 2022-9-23 12:43

其實美男子hit唔到真係好可惜 高質k歌,好聽過乜乜零fun 別為我好,明明chorus越戒越愛越愛越戒都夠曬入腦
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

叱咤十大係唔同啲
梨胃言 發表於 2022-9-23 21:37

頒獎嘅時候好似冇乜歡呼聲
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

可以!唔一定要投5首!
kel_kelvin 發表於 2022-9-26 14:10

All in 虛火
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

幸兒咁多年得獨一無二入過最歌二十強
很堅強最歌十五強都比人踢走 同黃妍最女十五強不入命運一樣 ...
on07111 發表於 2022-9-26 21:42

呢啲叫做 紅人唔紅歌 其實係幸兒每年太多好歌 分散曬票源 我就投左 風魔 冇投很Gin強
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

仲有時間!
希望其他Gin粉榜主都記得投票 唔使捉鬼
kel_kelvin 發表於 2022-9-29 12:39

呢位Gin fun拉票好落力 好感動
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

啦啦誇啦啦 繼續落力吧
on07111 發表於 2022-9-29 17:39

落力為你好 得不到分數
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

我不哭 哀傷很凍...
太過洶湧 我已經在凍...
kel_kelvin 發表於 2022-9-29 22:44

都開錯燈 傻乎乎的不懂熄燈
幾勤力拉票都冇用 班Gin fun已經變左心
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

慘 一首903冠軍歌都冇 全ban
danielsks1988 發表於 2022-10-1 12:44

冇全ban嘅,有首印度神曲上到榜
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

拖咁耐,啲公司會唔會收翻offer
Garfield 發表於 2022-10-3 18:42

可能已經傾得七七八八 已經話收緊demo
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

會唔會自己做音樂製作公司 (做音樂自由度高 d), 簽唱片公司幫手發行/經理人? ...
boy4dudes 發表於 2022-10-3 19:35

自組公司會唔會好似鏗咁跌人氣 俾電台狂ban?
其實除左環球,其他公司好似華納寰亞英皇都有自由度
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

幸兒淨係掛住放假 好任性
kel_kelvin 發表於 2022-10-3 20:43

理性與任性之間
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

已經好掛住佢
kenneth 發表於 2022-10-4 14:23

已經翻左鄉下 明年見啦
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

已經聽緊demo

返嚟可能成口鄉音
jcbartleby 發表於 2022-10-4 18:13

呢啲係馬拉煎嘅特色
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

住劏房已經講過好多次
梨胃言 發表於 2022-10-4 21:21

講左唔知有冇成百次 訪問、演唱會、綜藝節目無限loop
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

唔講劏房就係講貓貓
jcbartleby 發表於 2022-10-4 21:58

悶Gin 不如講下自己豐富嘅愛情故事,實好多人想聽
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

今日煎煎翻大馬 啲Gin fun即刻出曬嚟
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

其實我真係唔係咩粉, 不過覺得佢啲歌幾好聽, 又識作曲......咁有才華唔 deserves 比人咁抺黑 ...
梨胃言 發表於 2022-10-4 22:53

乜gingin咁完美都有人抹黑咩 呢個世界冇天理
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

虛榮已經聽到厭曬 希望出年1月就有新歌聽
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

可以聽靈魂之窗
梨胃言 發表於 2022-10-5 20:37

試聽嘅時候覺得靈魂之窗最入耳 聽左百幾次 就厭了 反而虛榮越聽越鐘意 聽左三百次先厭
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

快歌慢想聽咗幾多次
梨胃言 發表於 2022-10-5 21:17
EK啲老土歌 逼自己聽咗二十次就冇聽了
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

個樣似迪迪多啲
梨胃言 發表於 2022-10-6 08:54

煎煎冇咁高
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

仲係好想睇 失格遊人
環球幾時肯出返
jasonng 發表於 2022-10-8 12:29

之前網上已經有得免費睇
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

原來今年聽DS>>>T&F

虛榮 317                                               幸福門 316
靈魂之窗 159                                         開錯燈 307
剛好 104                                               開燈。熄燈(熄燈版)171
明就明 30                                              美男子與香煙 167
快歌慢想 23                                           開燈。熄燈(開燈版)121
第二身 20                                              別人的家 89
IDK 17                                                 搬 89
日出時讓街燈安睡 13                                成家 74
日出時讓街燈安睡(solo version)  8
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

SOLO VERSION is robbed
梨胃言 發表於 2022-10-9 00:43

合唱版係中間飛唔切 先焗住聽多左幾次
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

原來係Team 幸福門 + Team 虛榮

開燈版連住開錯燈聽好正 不過無咗個outro所以就咁單曲聽又好似 ...
kel_kelvin 發表於 2022-10-9 00:57

其實虛榮開頭覺得好一般 係班Gin粉吹奏得多 我就試下聽多幾次 點知一唔小心就聽左三百幾次
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

換左新歌十年前
on07111 發表於 2022-10-9 10:45

喜歡我說
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

beGin襟聽好多 一首月球下的人就聽咗400次
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

香港唱片商會銷量榜
Time & Faith - Gin Lee

2>1>2>2>7>8>11>11>11>11>11>11>11>10*
kel_kelvin 發表於 2022-10-14 20:22

Talent always wins!!!
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

成日都re-entry Gin粉鍾意留前鬥後
kel_kelvin 發表於 2022-10-14 22:23

結論:B&B最廢 cover露腿曬胸咁性感都無用
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

暫別香港!李幸倪返家鄉激罕晒素顏照 網民大讚

歌手Gin Lee(李幸倪)早前完成無綫歌唱節目《聲夢傳奇2》 ...
GaracyTan 發表於 2022-10-15 11:32

素顏吸咗九千幾個like 係平時嘅兩三倍
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

有無人知Gin Lee呢隻碟7首歌入面最鍾意邊首歌?佢之前咁憎天地一沙鷗 估佢都好唔鍾意靈魂之窗 ...
69h 發表於 2022-10-15 12:55

點解話佢好憎天地一沙鷗
我估係剛好 佢好鐘意R&B
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

Spotify (17/8->11/9)
01. 剛好 - 278341 / 297042 / +18701
02. 虛榮 - 105134 / 141324 / +36190
03. 靈 ...
梨胃言 發表於 2022-9-11 13:36

可摸以update下 想睇睇街燈過左很堅強未
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖