返回列表 發帖
有神曲IDK = 神碟

Love 靈魂之窗 / 明就明

曲詞夾到
Garfield 發表於 2022-7-8 00:21

Love 快歌慢想 / IDK
曲詞夾到

我個腦要慢慢行 -->諗通咗就 我知 我知

Love 街燈 Solo Version
曲詞夾到(一樣咁差)
梨胃言 發表於 2022-7-8 01:29

鍾意solo多過合唱 好似無咁嘈

Solo好勁多
IDK好似冇一開始咁難聽
梨胃言 發表於 2022-7-8 01:35

暫時覺得IDK全碟最愛
首歌出左咁耐仲keep住聽 仲要係今個星期聽得最多嘅歌

每loop一次隻碟就要聽2次街燈 同開燈熄燈一樣

8.5首歌已經係豪華版,咁第二版會係點嘅樣
lmml4 發表於 2022-7-8 22:23

2nd plug會多一個新版本
IDK (Winter Version) is coming!!!

好多Gin粉

最近 24 小時發帖 排行榜
MCmatt             50
kwanie              43
John        ...
梨胃言 發表於 2022-7-8 23:40

Time & Faith發帖 排行榜 三甲
梨胃言 34
John 33
WZA111 20

各位Gin fun加油!

依度留言有得加分
梨胃言 發表於 2022-7-8 23:59

咁要踴躍啲 歡迎各位踴躍留言呃分同支持幸兒
喜歡幸兒

估唔到K會員都變心了
on07111 發表於 2022-7-9 16:12

如果淨係揀1首 我會揀IDK
3首就有啲難揀了

幸兒今年差首Big Hit
2020 敢 (MV 1M Views)
2021 街燈 (Gin Lee版世界真細小) ...
梨胃言 發表於 2022-7-16 09:19

虛榮Lyrics Video嘅View數 好現實 無力谷下7日2xk

呢排聽多咗快歌慢想... 好怕俾屋企人知道...

想問點解過十秒再過兩秒會過廿秒?
nicknicknick 發表於 2022-7-16 19:13

過十秒 再過兩秒過廿秒
即係過咗10+2+20=32秒 好似係

歌女可以唱得更慢 飆高音太吵
好多人鍾意快歌慢想 咁IDK呢
GaracyTan 發表於 2022-7-16 20:08

如果上年派嘅係快歌慢想 依家好多人鍾意嗰首可能會係IDK

主要係近年作曲唔掂
不過雙雙都仲成日聽緊
梨胃言 發表於 2022-7-16 22:20

真係好多EK stans

為咗支持佢,呢排我都將所有快歌較慢
HOTMAN 發表於 2022-7-17 00:48

0.75倍速嘅快歌慢想都唔錯

Time & Faith全碟903播放率

日出時讓街燈安睡 0
IDK       8 (+1)
剛好       0
虛榮     ...
John 發表於 2022-7-21 01:46

五台十冠!(全碟加埋) 多謝五台嘅支持!

出一隻碟有8+1次airplay
舊年女金有300幾次,當300次
即係幸兒一年出大約30隻碟就有機會女金了 ...
John 發表於 2022-7-21 02:07

公道講句唔使整咁多首歌嘅 反正dog03都ban 派30首IDK就夠女金
903同我一樣都覺得IDK最好聽

對於今次跟Gin Lee合作,除了大讚對方細心之餘,更表示兩人同屬處女座:「大家都係處女座,都係完美主義, ...
GaracyTan 發表於 2022-7-21 02:09

幸兒好完美主義

咁Chill Club咪又係欺人太甚!四月份Jeanie明明冇奬都出席頒獎禮仲做埋表演嘉賓落力獻唱,但江好虛榮 ...
GaracyTan 發表於 2022-7-21 02:14

剛好虛榮連上榜都冇有D意外!

不意外 無IDK咁另類就唔播
qwerzx 發表於 2022-7-21 08:28

即係plug快歌慢想 就好大機會有榜上

邊個唱街燈先會唔嘥
梨胃言 發表於 2022-7-22 06:39

係嘥咗幸兒xJacky呢個組合
不過就算整首相愛很難2.0都只會係鬥嘈 唔睇好

2022 香港唱片商會銷量榜第29週 22 July 2022

TW LW NW

01  02  02  Time & Faith / 李幸倪
02  01  03 ...
Willjohnson 發表於 2022-7-22 14:23

Talent always wins

Eric Kwok以為自己做咗首 日與夜
JasOh103 發表於 2022-7-22 12:16

Delusional!

廿年前日與夜同埋「我那天經過碰著你」都好聽過街燈太多
jcbartleby 發表於 2022-7-22 12:19

唔使鬧交實好聽啲

獨一無二好聽啲
梨胃言 發表於 2022-7-22 13:27

好姊妹impact

想睇幸兒做胡彩藍同Jacky老師上堂多啲
GaracyTan 發表於 2022-7-22 13:38

爺孫戀 然後最佳女配角 最佳新演員 雙雙獲獎

幸兒好勁 環球好勁
GaracyTan 發表於 2022-7-22 14:30

一個環球好勁post收幾錢.. 我都想賺下..

Time & Faith 最近 24 小時發帖  排行榜
kel_kelvin 7
梨胃言 3
GaracyTan 2

終於收到環球錢做專輯宣傳 ...
GaracyTan 發表於 2022-7-22 14:44

好遲先輪到我收到 環球好勁

環球啲錢拖咗好耐..我上次冠剛好仲未過數
WZA111 發表於 2022-7-22 15:34

原來突然話唔冠虛榮係因為環球未找上次啲數 咁希望快啲過數啦 快快快快快活快活快快活快到太易會動搖

原來「電視台工作」就係反起跑線聯盟
唔知Gin會唔會拍!
John 發表於 2022-7-22 18:19

支持GinGin拍劇 敢於不同

Gin Gin拍iSwim啦 想睇佢游水
HOTMAN 發表於 2022-7-22 19:49

半夜練跑 小背心李幸倪上下激盪

歌手李幸倪(Gin Lee)唱得就係人都知,但估唔到佢身材一樣好得,平時密密實實嘅佢,為嚟緊嘅半馬拉松賽做足準備。半夜時分,穿起小背心加短褲去練跑,當佢跑到香汗淋漓之際,佢就拎起部手機拍短片,仲將條片放上社交網同粉絲分享,證明佢係幾咁有毅力。不過網友就放錯晒重點,將個焦點落咗係佢胸前,由於Gin Lee真係跑得太快,胸前上下激盪加上佢成身濕晒,成個畫面非常震撼,再加上佢跑步嘅喘氣聲,真係令人想入非非!

iSwim iRun都得

啲珈粉終於出嚟…
GaracyTan 發表於 2022-7-22 21:28

比team aga騎劫個po..

寫好咗故事大綱
幸兒 與 海加 自幼入體育學院學跑步,二人聰穎機伶,尤以 幸兒 品性純良,得 ...
HOTMAN 發表於 2022-7-22 21:33

成篇文睇到一半 成浸 李三銀 江金鈴 嘅味道已經出咗黎 唔睇wiki都估到

"友情" 變成回憶, 情人選擇了迪迪  video 最後有彩蛋 (其他被浪費青春人士)

煎話唔鐘意同人爭野  ...
boy4dudes 發表於 2022-7-22 22:58

是迪 是友

片尾環球暗星聚首..

虛榮唔使5台聯ban

支持同為第4plug天地一沙嗲成績
GaracyTan 發表於 2022-7-23 17:34

好樂觀 有浮世繪咁上下嘅成績其實已經收貨

支持JL14
on07111 發表於 2022-7-23 18:07

希望唔係14>XX啦

我都係 越聽越好聽
希望環球派埋佢
Yan 發表於 2022-7-24 13:31

希望環球派曬隻碟啲歌
等某啲榜主無藉口唔俾幸兒女三甲

邊啲榜主咁哀
WZA111 發表於 2022-7-24 13:45

唔開名啦.. 總之都係某啲話女三甲要睇自 plug 幾多首嘅榜主..

就算派左,Ian粉榜主都可以week 52上自plug歌 & 壓到露魂之窗落第15位 ...
on07111 發表於 2022-7-24 14:09

唔開名啦.. 總之操作例子如下..
RK       LW       Song Title | Singer
05        06        三生一吻 | 謝安琪
15        05        開燈.熄燈 | Gin Lee

Dear Secret 出嗰陣已經講緊派
搬 別人的家 成家
3首就夠女金
環球唔跟所以佢冇女金 ...
qwerzx 發表於 2022-7-24 14:21

環球諗住開錯燈+街燈+IDK夠贏

唔開名啦,例子如下
15        re         理性與任性之間 | AGA
OUT: 01 IDK | Gin Lee | 5>6>9>4>6>12>1 ...
on07111 發表於 2022-7-24 15:02

每年最後一個禮拜都做啲野打壓幸兒
唔知今年Week 53又有咩陰招

咩事
JasOh103 發表於 2022-7-24 14:46

差啲睇漏.. 好陰險..
RK       LW       Song Title | Singer
05        06        三生一吻 | 謝安琪
11        ne        Epilogue | 麥浚龍/謝安琪
15        05        開燈.熄燈 | Gin Lee

三生一吻好聽
早啲派輕鬆贏迪迪
梨胃言 發表於 2022-7-24 17:54

是但啦 反正都係gin lee was robbed

但係GinGin係當年十大歌曲之中係名次最高既歌手
JasOh103 發表於 2022-7-24 23:14

well…suppose應該係咁
反OT: 街燈好勁… 完約都無影響到…

可以用街燈=全球至尊金曲做賣點
希望多啲人買碟
GaracyTan 發表於 2022-7-24 23:24

隻碟=合約期內工作,因此適合再作投資

可能同我一樣用語音輸用法,創變搶
on07111 發表於 2022-7-25 17:36

可能真係想講搶
Gin fun知道幸兒好勝

唔知JW偷偷同泳兒講咩是非
肯定妒忌gin啦
John 發表於 2022-7-27 01:18

唔知點解諗起 楊枱徐子珊胡定欣.gif

正想講   
應該係 唱到咁搏咩
GaracyTan 發表於 2022-7-27 01:29

幸兒準備步定欣後塵 兩次封后

「懶係勁咁 咪又係靠佢阿瑪duncan朝中有勢力先搶到個獎」
John 發表於 2022-7-27 01:40

「以為自己好有料 喺度show野」