返回列表 發帖
男友唔陪
GaracyTan 發表於 2022-9-12 22:06

現實的無奈.
Jeanie因工作太忙碌而忽略了阿義, 兩人的感情日漸變淡. 劇中的一對40年代男女舞者反映出阿義和Jeanie內心情感的掙扎.動作笨拙的女生顯然不太會跳舞, 都是由男生引導著她.最終,當男舞者眼看女舞者已經學會了, 毅然決定離開女舞者的身邊, 就好像決定放開Jeanie的阿義,很久很久都不會再回來

Real helplessness.
Jeanie neglected Ayi because of her busy work, and the relationship between the two gradually faded. A pair of male and female dancers in the 1940s reflected the inner emotional struggle of Ayi and Jeanie. The girls with clumsy movements were obviously not very good at dancing. It was the boy who guided her. In the end, when the male dancer saw that the female dancer had learned, he resolutely decided to leave the side of the female dancer, just like Ayi who decided to let go of Jeanie, and would not come back for a long, long time.

0:57 Gin Lee呢把靚聲真係冇得彈呀
John 發表於 2022-9-13 01:53

旁白主觀到咁 懷疑都係Gin粉
周圍都係Gin粉

Gin甜笑好靚
John 發表於 2022-9-13 01:58

美女子駐顏有術 越大越靚

1:10 剛好都「識唱嘅一齊唱」想唱死班gin粉咩
John 發表於 2022-9-13 11:34

家陣究竟係聽佢唱定聽自己唱

beGin 上榜12wks
03>01>01>01>01>03>04>03>05>xx>08>10>xx>08

Live in the Moment 上榜8wks
01>01>01>01>0 ...
Humeny 發表於 2022-9-15 01:12

Dear Secret好長命

好聽到903都比冠軍
Garfield 發表於 2022-9-24 12:54

IDK好聽到903都要上榜 成為Time & Faith唯一上榜歌

靈魂之窗未上榜啫
on07111 發表於 2022-9-24 14:01

敢派呢首嘅話 隨時五台都上唔到 出現第一首五台聯Ban歌

拉票時間
各路Gin粉請投 02. Gin Lee - 虛榮 一票!

投票頁面

希望有會員會hide返
btw投左允樹林
on07111 發表於 2022-9-26 14:03

唔知無hide到當唔當有效票
不過開心見到幸兒有一張明票

可摸以淨喺投一首?
Humeny 發表於 2022-9-26 14:09

可以!唔一定要投5首!

已投虛火火冧
kenneth 發表於 2022-9-26 14:18

多謝支持

太多好歌…sorry幸兒
GaracyTan 發表於 2022-9-26 14:21

Gin粉中出了一個叛徒

edit
支持無效

似乎無效對祖兒比較有利
on07111 發表於 2022-9-26 15:47

明票嗰4票入面 12, 18, 22, 27, 32 都多票過 02 明票五強不入

感謝k會員統計

樹木煎美10告急 請支持美前
on07111 發表於 2022-9-26 17:03

18 27 32 應該係膽 淨返2個位
第一日就要開始告急…

投咗02 10 18 25 32
梨胃言 發表於 2022-9-26 19:37

以為terence stan係淨投 17 18
Terence已夠票 請轉投告急嘅Gin Lee!

完全唔記得,thanks for reminding!
JasOh103 發表於 2022-9-29 12:17

仲有時間!
希望其他Gin粉榜主都記得投票 唔使捉鬼

呢位Gin fun拉票好落力 好感動
Humeny 發表於 2022-9-29 16:40

希望可以感動到其他會員投俾幸兒

請投 02. Gin Lee - 虛榮

我不哭 哀傷很凍...
太過洶湧 我已經在凍...

都開錯燈 傻乎乎的不懂熄燈
幾勤力拉票都冇用  班Gin fun已經變左心 ...
Humeny 發表於 2022-9-29 22:53

睇黎會低過14票 poor Gin 嫁俾富貴男友返大馬收山算吧

知李無本心 有日到她死心
仍未會灰心 不怕受過的教訓
on07111 發表於 2022-9-30 20:26

明明兩首上到榜可以投曬兩首歌

根本唔使話咩集唔集中投其中一首

鬼到

拖咁耐,啲公司會唔會收翻offer
Garfield 發表於 2022-10-3 18:42

幸兒淨係掛住放假 好任性

最後一篇
這辣椒真的很辣 FEB 02 2013
GaracyTan 發表於 2022-10-3 21:19

這美倪真的太美

已經翻左鄉下  明年見啦
Humeny 發表於 2022-10-4 17:42

幸兒:I will be back

煎煎冇咁高
Humeny 發表於 2022-10-6 09:22

換咗個靚靚頭像

仲係好想睇 失格遊人
環球幾時肯出返
jasonng 發表於 2022-10-8 12:29

接受唔到喺呢個post留言 仲要冠埋虛榮嘅榜主仲未投票
快啲投 02. Gin Lee - 虛榮 一票! 告急最後兩日!

傳送門!

DS第二版>T&F
on07111 發表於 2022-10-8 22:19

DS第一版全隻碟都好聽

原來今年聽DS>>>T&F  

虛榮 317                                               幸福門 316
靈 ...
Humeny 發表於 2022-10-9 00:05

原來係Team 幸福門 + Team 虛榮

開燈版連住開錯燈聽好正 不過無咗個outro所以就咁單曲聽又好似無咁好

OK 即刻投咗個靚票
jasonng 發表於 2022-10-9 01:05

YES!

Dear Secret cum聽好多
WZA111 發表於 2022-10-9 19:10

CD2 Last Track真係好襟聽!
去到依家得閒都會聽下

我今晚聽晚 呢晚嗰晚 邊晚都得閒

得閒就聽(2分)
4.00% (5) 仲有兩個係邊個{:4_108 ...
on07111 發表於 2022-10-12 19:39

投票嗰陣我全日狂聽的

美倪太美
on07111 發表於 2022-10-13 07:24

冇聽過「宿敵」AGA跳槽 Gin Lee派定心丸 續約表忠

Gin Lee又不諱言與環球合作8年,早前已續約:「點都會繼續同呢間公司合作。」

明明五月頭幸兒:我愛Universal Music Hong Kong

香港唱片商會銷量榜
Time & Faith - Gin Lee

2>1>2>2>7>8>11>11>11>11>11>11>11>10*

beGin 上榜12wks
03>01>01>01>01>03>04>03>05>xx>08>10>xx>08

beGin and more 上榜5wks
​04>01>03>10>06

Live in the Moment 上榜8wks
01>01>01>01>03>xx>06>…>04>…>10

Prologue 上榜10wks
04>01>02>04>10>07>06>07>09>…>09

Bold&Beautiful 上榜6wks
02>01>01>02>04>09

浮世繪 上榜10wks
02>02>01>09>06>09>xx>06>…>04>07>06

Dear Secret 上榜14wks
01>01>02>05>09>04>06>…>01>02>04>07>09>07>10

Time&Faith 上榜7wks
02>01>02>02>07>08>...>10
Humeny 發表於 2022-9-15 01:12

成日都re-entry Gin粉鍾意留前鬥後

後面走勢諗起家謙係某榜主榜單的走勢
on07111 發表於 2022-10-14 22:06

啲謙粉榜主陰啲陰啲上勁多個禮拜

結論:B&B最廢  cover露腿曬胸咁性感都無用
Humeny 發表於 2022-10-14 22:53

Gin粉鍾意保守密實Gin多啲

啲夜着搞到幸兒好似變左去鴨店跳舞嘅大媽咁
John 發表於 2022-10-15 02:29

幸兒應該係心諗有得show自己靚腿好開心 就唔理咁多了

靈魂之窗險勝IDK5次
梨胃言 發表於 2022-10-16 12:29

之前差距好似大啲 IDK反cup is coming

呢位Gin fun應該為IDK貢獻唔少
Humeny 發表於 2022-10-16 19:00

無用Spotify 如果有用嘅話IDK應該已經多過啦

GaracyTan 發表於 2022-10-16 23:02

幸兒派同大家謝票 多謝各位投虛火一票

歌曲宣傳人員好勁
on07111 發表於 2022-10-16 22:55

多咗好多Gin粉去投票 告急成功 可能早兩季班Gin粉無為意

Post啲位郁曬搞到我想用頁庫存檔睇返咩留言del咗
暫時搵到呢個唔見咗

有無人知Gin Lee呢隻碟7首歌入面最鍾意邊首歌?佢之前咁憎天地一沙鷗 估佢都好唔鍾意靈魂之窗 ...

畢竟都係四台冠
big hit
John 發表於 2022-10-18 01:02

原來四台冠咁大影響力
唔怪得環球死都要買

我有時想睇返啲歌手有咩代表作都會上wiki睇下有邊啲四台冠

咩嚟架?點睇
Humeny 發表於 2022-10-18 01:07

電腦用google search keyword嘅時候可以睇到啲page嘅archive

beGin 9冠
Live in the Moment 7冠
Bold&Beautiful 5冠
浮世繪 6冠
Dear Secret 5冠
Time&Faith 10冠 {:4 ...
Humeny 發表於 2022-10-20 01:30

街燈6冠 > Dear Secret 5冠

預計今年都繼續十五強不入
on07111 發表於 2022-11-16 18:02

Gin粉今年係咪集體唔玩903 定係無公司票就現形

好彩未投票唔使倒票落海

Chill Club年度十大歌曲最後三十強 21/22
Gin Lee 404 not found!
GaracyTan 發表於 2022-11-16 18:51

希望幸兒下年年頭派歌趕上尾班車

休假中點錄歌
on07111 發表於 2022-11-16 19:12

返到黎1 take過錄歌

冇咗公司票就十五強不入 英皇會唔會俾Gin真實人氣嚇到收翻offer
Humeny 發表於 2022-11-17 14:41

樂迷不太喜歡今年無Big Hit又無神曲嘅幸兒
上年有Big Hit街燈同神曲IDK加持 輕鬆入到8強 英皇知道出年要幫幸兒出啲咩歌拉人氣了

今天終於一人回家 48%

雙雙 52%

EK真係好多支持者... 去到新公司會唔會繼續合作

唔知如果另一隻八字歌對決
票數會係點
John 發表於 2022-12-4 06:09

會多一班友粉投票 街燈大勝