返回列表 發帖

唔知環球會唔會出 SACD 或者精選碟?

===

OT 突然發現:

CD2 Last Track真係好襟聽!
去到依家得閒都會聽下
kel_kelvin 發表於 2022-10-9 19:37

我今晚聽晚 呢晚嗰晚 邊晚都得閒

得閒就聽(2分)
4.00% (5) 仲有兩個係邊個
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

我今晚聽晚 呢晚嗰晚 邊晚都得閒

得閒就聽(2分)
4.00% (5) 仲有兩個係邊個{:4_108 ...
on07111 發表於 2022-10-12 19:39

投票嗰陣我全日狂聽的

暫時新碟我KK扑播放率!

剛好 227虛榮 151
靈魂之窗 152
明就明 148
日出時讓街燈安睡 146
快歌慢想 143
IDK 141
第二身 135
日出時讓街燈安睡 (Solo Version) 122
John 發表於 2022-10-9 09:21

新碟瞓覺指數
剛好 76
虛榮 0
靈魂之窗 4
明就明 2
日出時讓街燈安睡 3
快歌慢想 2
IDK 6
第二身 13
日出時讓街燈安睡 (Solo Version) x (<=122)

虛榮全碟最醒神

剛好全碟最眼瞓

新碟瞓覺指數
剛好 76
虛榮 0
靈魂之窗 4
明就明 2
日出時讓街燈安睡 3
快歌慢想 2
IDK 6
第二身 13
日出 ...
on07111 發表於 2022-10-12 21:17

街燈啱做鬧鐘

發現shuffle聽好正

不定期要skip街燈訓練到反應
69h 發表於 2022-10-12 21:37

如果你幸運 可以連續聽兩次街燈
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

播放次數
剛好 15 + 63
虛榮 38
靈魂之窗 65
明就明 16
日出時讓街燈安睡 7 + 18
快歌慢想 58
IDK 24 + 59
第二身 16
日出時讓街燈安睡 (Solo Version) 6

播放次數
剛好 15 + 63
虛榮 38
靈魂之窗 65
明就明 16
日出時讓街燈安睡 7 + 18
快歌 ...
WZA111 發表於 2022-10-12 23:13

IDK最多

街燈啱做鬧鐘
梨胃言 發表於 2022-10-12 21:35

唱歌是每一位歌手想用自己方式表達,你聽是嘈交聲,但你有無試過唱下,這首歌的詞多而且好多音是高低起伏,我同意Gin Lee唔算唱得十分出色,但她的演譯已經附合預期,感情恰到好處,我對她肯嘗試衝出comfort zone 和她激昂的唱法成就一種獨特的幸兒風格而加分鼓勵

明明啲快歌都好啱

IDK最多
Yan 發表於 2022-10-12 23:45

我鬧鐘

我鬧鐘
WZA111 發表於 2022-10-13 01:14

你幾時翻唱

你幾時翻唱
Yan 發表於 2022-10-13 01:32

唔想畀隔籬聽到我唱..

唔知環球會唔會出 SACD 或者精選碟?

===

OT 突然發現:
yanchapahsuk 發表於 2022-10-12 19:30

美倪太美

美倪太美
on07111 發表於 2022-10-13 07:24

家下靚咗又開心咗

美倪太美
on07111 發表於 2022-10-13 07:24

冇聽過「宿敵」AGA跳槽 Gin Lee派定心丸 續約表忠

Gin Lee又不諱言與環球合作8年,早前已續約:「點都會繼續同呢間公司合作。」

明明五月頭幸兒:我愛Universal Music Hong Kong

又一 很堅強 版本!

冇聽過「宿敵」AGA跳槽 Gin Lee派定心丸 續約表忠

Gin Lee又不諱言與環球合作8年,早前已續約:「點都會 ...
kel_kelvin 發表於 2022-10-13 15:56

另外,AK早前在社交網發文卻引起退團疑雲?他說:「是呀,離隊啊,拜拜!」
有網民發現他在社交網個人簡介一欄,刪去了「MIRROR」,AK將個波交給姜濤和Lokman,他說:「阿姜都無寫,隊長又無,其實近年我開拓了很多想做的事情,但介紹一欄有字數限制,我覺得大家知我是MIRROR成員,於是便把它刪除,沒想到大家那麼介意。」問AK如何向隊員「表忠」?Edan提議:「我愛MIRROR!」AK跟著高呼:「我愛MIRROR,Yeah!公司加人工,Yeah!」

AK好忠心

又一 很堅強 版本!
boy4dudes 發表於 2022-10-13 16:00

呢個冠軍幾有觀眾緣

香港唱片商會銷量榜
Time & Faith - Gin Lee

2>1>2>2>7>8>11>11>11>11>11>11>11>10*

香港唱片商會銷量榜

2>1>2>2>7>8>11>11>11>11>11>11>11>10*
kel_kelvin 發表於 2022-10-14 20:22

後面走勢諗起家謙係某榜主榜單的走勢

香港唱片商會銷量榜

kel_kelvin 發表於 2022-10-14 20:22

Talent always wins!!!
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

beGin 上榜12wks
03>01>01>01>01>03>04>03>05>xx>08>10>xx>08

beGin and more 上榜5wks
​04>01>03>10>06

Live in the Moment 上榜8wks
01>01>01>01>03>xx>06>…>04>…>10

Prologue 上榜10wks
04>01>02>04>10>07>06>07>09>…>09

Bold&Beautiful 上榜6wks
02>01>01>02>04>09

浮世繪 上榜10wks
02>02>01>09>06>09>xx>06>…>04>07>06

Dear Secret 上榜14wks
01>01>02>05>09>04>06>…>01>02>04>07>09>07>10

Time&Faith 上榜7wks
02>01>02>02>07>08>...>10
Humeny 發表於 2022-9-15 01:12

成日都re-entry Gin粉鍾意留前鬥後

後面走勢諗起家謙係某榜主榜單的走勢
on07111 發表於 2022-10-14 22:06

啲謙粉榜主陰啲陰啲上勁多個禮拜

成日都re-entry Gin粉鍾意留前鬥後
kel_kelvin 發表於 2022-10-14 22:23

結論:B&B最廢 cover露腿曬胸咁性感都無用
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

結論:B&B最廢  cover露腿曬胸咁性感都無用
Humeny 發表於 2022-10-14 22:53

Gin粉鍾意保守密實Gin多啲

翻唱靈魂之窗!
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

啲夜着搞到幸兒好似變左去鴨店跳舞嘅大媽咁

John 發表於 2022-10-15 02:29

幸兒應該係心諗有得show自己靚腿好開心 就唔理咁多了

幸兒應該係心諗有得show自己靚腿好開心 就唔理咁多了
kel_kelvin 發表於 2022-10-15 10:46

台灣有蔡依林 ; 香港有Gin Lee!

暫別香港!李幸倪返家鄉激罕晒素顏照 網民大讚

歌手Gin Lee(李幸倪)早前完成無綫歌唱節目《聲夢傳奇2》決賽後,便返回家鄉馬來西亞正式展開悠長假期,陪伴家人和品嘗思念已久媽媽煮的家常便飯,預計明年才返港,不過她亦不忘更新社交網,與粉絲分享近況。

她於社交網上載了一張黃昏時於海邊的自拍照,留言:「Capturing the magic moment(捕捉美妙一刻)」身穿緊身小背心的她一改往日形象以淡妝示人,感覺清新不少!粉絲亦似乎非常受落,留言大讚:「你素顏仲靚,真的」、「你素顏個樣同你化妝個樣差好遠,素顏睇落細個好多,你會唔會夠膽素顏返工呢? 」、「終於放下偶包嘅GinGin 特別好睇」、「著小背心好索」,亦有網友讚她得天獨厚、食極唔肥:「我知!我知!個Magic moment係點解食咗咁多野都仲咁Fit」、「點解食咗咁多嘢之後都可以瘦咗嘅?」

John 發表於 2022-10-15 02:29

屯門幸兒的感覺

暫別香港!李幸倪返家鄉激罕晒素顏照 網民大讚

歌手Gin Lee(李幸倪)早前完成無綫歌唱節目《聲夢傳奇2》 ...
GaracyTan 發表於 2022-10-15 11:32

素顏吸咗九千幾個like 係平時嘅兩三倍
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

素顏吸咗九千幾個like  係平時嘅兩三倍
Humeny 發表於 2022-10-15 12:38

咁下次學臭四素顏拍cd cover實大賣

我覺得很像安祖蓮娜祖莉。

支持迪迪素顏

有無人知Gin Lee呢隻碟7首歌入面最鍾意邊首歌?佢之前咁憎天地一沙鷗 估佢都好唔鍾意靈魂之窗 ...
69h 發表於 2022-10-15 12:55

點解話佢好憎天地一沙鷗
我估係剛好 佢好鐘意R&B
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

想知街燈MV大型豆腐喺邊度有得影 最近天氣涼咗想行山

支持迪迪素顏
梨胃言 發表於 2022-10-15 12:58

支持直播煎煎幫素顏迪迪化妝

Spotify (17/8->11/9)
01. 剛好 - 278341 / 297042 / +18701
02. 虛榮 - 105134 / 141324 / +36190
03. 靈 ...
梨胃言 發表於 2022-9-11 13:36

可摸以update下 想睇睇街燈過左很堅強未
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

FB有13.2K like 擺明就唔係因為素顏

FB有13.2K like 擺明就唔係因為素顏
GaracyTan 發表於 2022-10-15 13:08

好多like 人氣急升
應該係因為 身穿緊身小背心?
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

好多like  人氣急升  
Humeny 發表於 2022-10-15 13:25

新唱片公司買like造勢

好多like  人氣急升  
Humeny 發表於 2022-10-15 13:25

小背心JL

可摸以update下 想睇睇街燈過左很堅強未
Humeny 發表於 2022-10-15 13:05

今日內update

想知街燈MV大型豆腐喺邊度有得影 最近天氣涼咗想行山

支持直播煎煎幫素顏迪迪化妝 ...
on07111 發表於 2022-10-15 13:04

梨胃言 發表於 2022-10-15 13:37

照妖鏡

點解話佢好憎天地一沙鷗  
我估係剛好 佢好鐘意R&B
Humeny 發表於 2022-10-15 13:01

可能最鍾意街燈

今日內update
梨胃言 發表於 2022-10-15 13:36

走數Gin fun
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

走數Gin fun
Humeny 發表於 2022-10-16 00:17

唔記得咗
而家update

Spotify (11/9->16/10)
01. 剛好 - 297042 / 320062 / +23020
02. 虛榮 - 141324 / 189724 / +48400
03. 靈魂之窗 - 34863 / 43734 / +8871
04. 明就明 - 26361 / 32895 / +6534
05. 日出時讓街燈安睡 (feat. Jacky Cheung) - 2154496 / 2220371 / +65875
06. 快歌慢想 - 17192 / 21233 / +4041
07. IDK - 235559 / 244425 / +8866
08. 第二身 - 14976 / 18589 / +3055
09. 日出時讓街燈安睡 (solo version) - 17360 / 22839 / +5479
10. 敢 - 722159 / 725867 / +3708
11. 很堅強 - 2242281

小背心JL
on07111 發表於 2022-10-15 13:36

黑歷史