返回列表 發帖
Dum Dum死咗 可以派新歌了
Humeny 發表於 2023-3-23 19:06

派第2個Remix

吊打原唱系列
GaracyTan 發表於 2023-3-23 18:56

好聽過Dum Dum

求其扭下都好睇

Dum Dum死咗 可以派新歌了
Humeny 發表於 2023-3-23 19:06

dum Gin 今次蠢咗,高估903俾佢冠同落榜周,諗住三月底接力,現在搞到真胸期。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

李幸倪首奪「五台冠軍」乘勢加料衝金 食牛角包慶功

最強唱將「過江龍」李幸倪早兩年在「叱咤榜」成績差強人意,一度鬱鬱寡歡。今年初她過檔新唱片公司重新出發,大蛻變推出唱跳快歌,終於收復失地,迎來入行12年來第一首五台冠軍歌,她興奮得去「吔」牛角包慶祝。

由馬來西亞隻身來港打拚歌唱事業的李幸倪(Gin),曾經登上環球唱片「一姐」之位,也三度蟬聯過叱咤樂壇女歌手銀獎,但兩年前開始,她的歌曲在榜中備受「冷待」,擺明不再受歡迎,成績一落千丈,即使有「歌神」張學友Featuring的《日出時讓街燈安睡》和《IDK》成為其他電台、電視台的冠軍歌,但偏偏打不入叱咤十大,導致過去兩年她連該台的頒獎禮入場資格都沒有,令人大感意外,甚至盛傳環球唱片因Gin的關係跟電台鬧翻,實行「反杯葛」,拒讓旗下新進歌手參與該台的音樂會演出,雙方關係至今仍處於「冰封」。

連續10星期上榜

直至去年Gin離開舊東家,年初她強勢宣布加盟英皇唱片,隨即在歌路作出大突破,以煥然一新的造型推出跳唱新歌《Dum Dum》,新歌火速獲電台、電視台大力支持,不只再次在叱咤榜「現身」,更停留了10個星期,是今年目前為止上榜最耐的一首歌,韌力十足,認真巴閉。前日歌曲更由第15位一躍登上「叱咤903專業推介」第一位,成為她入行12年首支五台冠軍歌,總算吐氣揚眉。

Gin得知新歌取得佳績,難掩興奮的心情,受訪時開心笑說:「今次新歌可以攞到五台冠軍歌,心情係好開心,我仲好珍惜,因為係自己第一次!出道12年,要攞到五台冠軍歌唔係一件好容易嘅事,除咗得到樂迷喜歡之外,都要其他天時地利人和嘅配合。」接獲這個好消息,她自爆第一時間去食最愛的牛角包慶祝,她說:「我啲粉絲都等咗呢一日好耐,佢哋絕對係開心、興奮過我好多,我會繼續努力,畀心機做好所有歌曲,希望繼續得到大家嘅肯定同喜愛。」

最近Gin乘勝推出新歌《單戀這件小事》,據知這首歌是她的親身經歷。其實Gin早已預告今年會瞓身出擊,預計會推出5、6首新歌,因為叱咤以播放率計算成績,她採取不間斷派歌攻略,擺明是瞄準女歌手獎為目標,希望可有零的突破,首嘗「奪金」滋味。

李幸倪的舊東家環球唱片,旗下兩大歌神張學友、陳奕迅(Eason)今年都相當活躍樂壇,學友先推出《日出時讓街燈安睡》獨唱版,近日再推國語歌《又十年》,《日》曲已先後奪得港台和新城流行榜冠軍歌,而《又》則仍然在兩個流行榜上,但兩首歌在叱咤榜完全「冇影」,被指全因環球與叱咤交惡有關。

不過,Eason雖同是環球歌手,但他一直被形容是叱咤「自己友」,去年的《人啊人》也是首支五台冠軍歌,今年他已推出了兩首作品,新鮮熱辣的《塵大師》一上榜已經打入第五位,證明Eason有別其他同門,特別獲該台關顧。
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

李幸倪首奪「五台冠軍」乘勢加料衝金 食牛角包慶功

最強唱將「過江龍」李幸倪早兩年在「叱咤榜」成績差強 ...
on07111 發表於 2023-3-27 05:31

我都好鍾意食牛角包
她採取不間斷派歌攻略 <- love it 不過今個禮拜係咪要confirm埋無落榜週先肯派

我都好鍾意食牛角包
她採取不間斷派歌攻略
kel_kelvin 發表於 2023-3-27 11:23

星期四派咪得

星期四派咪得
梨胃言 發表於 2023-3-27 11:28

睇定啲會唔會2個落榜週

睇定啲會唔會2個落榜週
kel_kelvin 發表於 2023-3-27 12:23

播Remix版算唔算噪音污染

今日係神曲 敢 推出三週年
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

Humeny 發表於 2023-3-27 12:32

Yeah
Wow

Humeny 發表於 2023-3-27 12:32

敢 地位同我的驕傲/明日恩典/世上只有差唔多

梨胃言 發表於 2023-3-27 14:06

唔好嚇啲細路啦

梨胃言 發表於 2023-3-27 14:06

祖兒like咗你個post
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

條友走數,要反了

今朝吔咗牛角包慶祝幸兒五台冠 唔知到拎女金嗰時吔咩好

kel_kelvin 發表於 2023-3-28 08:32

Gin Lee喘息胸間遮住兩舊牛角包裸奔英皇道

kel_kelvin 發表於 2023-3-28 08:32

DONKI驚安15款零食推介必買獎牌朱古力賀李幸兒奪金
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

Gin Lee喘息胸間遮住兩舊牛角包裸奔英皇道
風見志郎 發表於 2023-3-28 09:35

幸兒盞牛角包燈 睇咗當食咗

DONKI驚安15款零食推介必買獎牌朱古力賀李幸兒奪金
on07111 發表於 2023-3-28 10:07

太任性搶購似激安

其實叱咤獎果團火都好似牛角包

堅好味

睇定啲會唔會2個落榜週
kel_kelvin 發表於 2023-3-27 12:23

1個都無

1個都無
梨胃言 發表於 2023-3-29 14:56

+3大法,人地-3

+3大法,人地-3
風見志郎 發表於 2023-3-29 14:59

支持非主流噪音3-3

支持非主流噪音3-3
梨胃言 發表於 2023-3-29 15:02

荃力Gin持 MIZU -3

荃力Gin持 MIZU -3
風見志郎 發表於 2023-3-29 15:03

小林不動產-3落亞軍
幸兒可以+3

支持非主流噪音3-3
梨胃言 發表於 2023-3-29 15:02

氣質創作海鮮

見到有人話Dum Dum難聽過King Kong

見到有人話Dum Dum難聽過King Kong
梨胃言 發表於 2023-3-30 12:20

我煎喺難聽方面又贏
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

我煎喺難聽方面又贏
Humeny 發表於 2023-3-30 12:22

睇嚟英皇可以放棄幸兒轉爭男金
或者祖兒女金

1個都無
梨胃言 發表於 2023-3-29 14:56

幸兒3+3失敗

幸兒3+3失敗
kel_kelvin 發表於 2023-4-1 11:27

Gin粉復活節Assemble!
復活節大任務:記得投票畀幸兒前好姊妹迪迪
各位Gin粉快啲㩒入嚟投票啦~~~

1. [hide=99999]
  2. 01. AGA - MIZU
  3. 投選歌曲原因 (Optional) (字數不限)
  4. 喜歡幸兒
  5. [/hide]
複製代碼

on07111 發表於 2023-4-2 16:56

今季好難揀!
在這畢生不滅 無極的狀態

迪迪可以下季先投

迪迪可以下季先投
梨胃言 發表於 2023-4-2 18:35
喜歡迪迪,
記得投票畀迪迪前好姊妹首 Dum Dum

迪迪可以下季先投
梨胃言 發表於 2023-4-2 18:35

下季應該冇得投Mizu

下季應該冇得投Mizu
on07111 發表於 2023-4-3 07:27

MIZU今季贏咗下季投新歌

冇幸運兒幫Dum Dum拉票
咁下季先投

仲未有YT dance version

冇幸運兒幫Dum Dum拉票
咁下季先投
GaracyTan 發表於 2023-4-3 14:26

投咗07 14 19 23 33

GaracyTan 發表於 2023-4-3 14:27
Simple explanation, 費事 Dance Version's views 分薄 Official MV's views. Also, 如果 Dance Version's views 太少好肉酸

Dum Dum Dance Version is on IG only!

Click here or go to https://www.instagram.com/p/CpAKkbpBfcI/

好彩投票前見到!

好彩投票前見到!
WZA111 發表於 2023-4-5 06:39

樂見幸運兒咁團結

GaracyTan 發表於 2023-4-3 14:27

4:32 幸兒平時私下著啲衫充滿個人風格

7:27 幸兒唔小心暴露鄉音
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

為了拉近跟觀眾距離,Gin Lee決定豁出去乜都試,首先嘗試跟「娛圈IG王」張敬軒學嘢,努力在社交平台跟Fans有更多互動,公開自己最真實一面,簡單嚟講即係貼地啲,「乜嘢真人騷都可以,素顏都冇問題,傻啲唔緊要,e家嘅我偶包可以放低先。」以往Gin Lee的私生活只會提及家人,感情事相當低調,有傳她跟圈外有米男友感情穩定,未來這方面會否更透明?「如果只牽涉自己,當然乜都可以講,會影響其他人生活,會比較小心啲。」她不排除到結婚時才會公開另一半,但剛簽約的她承認婚期要等幾年,「呢幾年想好好把握機會,公司畀咗好多支持同資源我,令我嘅歌唱事業更上一層樓,所以要將多啲精力擺喺事業上。」

痴線呢個過期垃圾post仲未刪,會都轉左十世
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

痴線呢個過期垃圾post仲未刪,會都轉左十世
sexykaren 發表於 2023-4-6 21:49

證明 Gin 好高質
轉咗會大家都會 keep 住聽

證明 Gin 好高質
轉咗會大家都會 keep 住聽
jasonng 發表於 2023-4-7 00:18

好彩呢個post成日出現