返回列表 發帖
靈魂之窗>>>>>>>>>>>>天窗
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

點解環球隻隻碟明明都有佳作
但永遠都係揀啲最悶/最難聽嘅走去派
HeithWong 發表於 2022-7-8 10:34

祖兒2.0,永遠都係主打最難聽
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

快歌慢想勁似yumiko隻yumiko's space入面啲歌
721AXA 發表於 2022-7-8 03:11

郭偉亮果浸除,係咪吳雨霏環球棄曲

其實諗返Gin carry 到既曲風真係好多
應該去盡d 唱阿密特/蓋亞個種style
victor1991415 發表於 2022-8-4 00:26

佢係唱得,不過俾環球塑造到個形象歌路都係悶嘅。

好似睇到洪卓立個名咁。

希望環球幫Gin Lee爭到一個CM獎

呢首真係好歌 唔娘唔悶感情到位
堅le嘅暫時歌曲之中呢首值十大 ...
kenneth 發表於 2022-9-26 16:58

但係我中意0暈痔瘡多D

期待幸倪轉型祖兒的夢路

唔夠一日已經有400條comments
Humeny 發表於 2023-1-12 23:24

Look who’s back bitches

CM會員共和榜: 2022年度 我最喜愛的歌曲總選現正進行中,歡迎各位Gin粉參與投票支持02. Gin Lee - 虛榮! {: ...
kel_kelvin 發表於 2023-1-30 00:34

祖兒都有一首貪慕虛榮

唔係太聽本地音樂+無follow開幸兒嘅祖兒應該未聽過幸兒首虛榮
kel_kelvin 發表於 2023-1-30 12:09

The old 李堅 is dead
2023潮流興聽dum dum

Acoustic咗都仲係好鬧交feel
leroyjaime 發表於 2023-1-31 11:35

冠完快D plug live版攝時間

諗住plug到謝後又再plug過,超級賴皮.
John 發表於 2023-2-1 02:20

一個人牽掛時牽掛~

唔知光頭第二plug會唔會填
幸運的你
幸運兒
幸運的人

成日打幸兒想聽胡幸兒 結果只幫到李幸兒
kel_kelvin 發表於 2023-2-3 16:51

幫到李 幫到李

都係叫錯李幸兒多,李恨獎唔錯喎,『你恨獎』呀。
梨胃言 發表於 2023-2-7 23:42

李虛倪

重新出發的Gin直言是令人興奮的新開始,新開始是一個機會,整頓後再一一實現,透露有好多音樂計劃,透露3月 ...
Garfield 發表於 2023-2-8 18:17

泳兒慘變餅碎

環球諗好隻新曲+精選叫咩名未
jasonng 發表於 2023-2-10 01:06

肯定係新歌名,改兩個字

美ai變了美p
sexykaren 發表於 2023-2-13 21:24

係1/8美p

大學生都鍾意大波Gin造型
Garfield 發表於 2023-2-14 22:07

dream big gin big

喜歡Jeanie

靈魂之窗真係好好聽。。
WZA111 發表於 2023-2-27 04:22

真. 全碟最佳
intro 好 oncall36小時片頭曲feel

Gin粉係咪已經唔聽Dum Dum啦 YouTube views同Spotify播放次數都停滯不前
Humeny 發表於 2023-3-12 23:56

呢幾日都係聽緊Miley Cyrus

Dum Dum死咗 可以派新歌了
Humeny 發表於 2023-3-23 19:06

dum Gin 今次蠢咗,高估903俾佢冠同落榜周,諗住三月底接力,現在搞到真胸期。

敢 地位同我的驕傲/明日恩典/世上只有差唔多
梨胃言 發表於 2023-3-27 14:06

祖兒like咗你個post

今朝吔咗牛角包慶祝幸兒五台冠 唔知到拎女金嗰時吔咩好
kel_kelvin 發表於 2023-3-28 08:32

Gin Lee喘息胸間遮住兩舊牛角包裸奔英皇道

其實叱咤獎果團火都好似牛角包

1個都無
梨胃言 發表於 2023-3-29 14:56

+3大法,人地-3

支持非主流噪音3-3
梨胃言 發表於 2023-3-29 15:02

荃力Gin持 MIZU -3

幸兒3+3失敗
kel_kelvin 發表於 2023-4-1 11:27

曲冇1st plug咁有記憶點,勝在唱得好。聽幾十次已經開始悶,已經想轉第三plug。

呢首唔冠下首光頭大作可能更加冠唔落
Humeny 發表於 2023-4-13 15:16

光頭佬果首唔好太期望,佢填得仲冇許生好。許生仲會留D好詞俾Gin。
作曲人更加青黃不接,好難有一首記憶點好高嘅melody。

間間都以為實捧得紅
liwaynejason 發表於 2023-4-19 09:34

其實佢已經唔係嫩,要俾到新鮮感俾人好難。
好似泳兒呢幾年就真係脫胎換骨,可惜叫好唔叫座,好似大家都focus去viuD新仔度。

英皇燒咁多錢,Gin如果仲係谷唔起,真係返大陸撈金算啦
babyshark 發表於 2023-4-19 13:01

其實Gin簽英皇都係為咗打開華語市場,你睇下孤獨門口撲直就知啦,做小眾小清新又唔夠娃娃果D嚟。
佢女金如果夢碎,多數係明年浪姐或北上其他音綜,反正英皇keep到有pizza食,唔洗雪藏。

回復  風見志郎

許靖韻都可以去姐姐(第一期已經錄完)Gin肯定無走雞 ...
babyshark 發表於 2023-4-19 16:58

咁佢101之後有少少fanbase,泳兒紅唔過大灣區冇得去

自我感覺還好 都算少少hit
點都好過同一年女金嗰幾首
John 發表於 2023-4-21 07:30

很堅強算係佢生涯最hit嘅一首吧

希望找返Vincent Chow / 澤日生 / 何方 / Alvin Leong 造big hit
on07111 發表於 2023-4-21 12:31

呢個似係環球班底

點解2nd plug成績可以差過逃避你,最新消息,相當刺激,你說得對

22/05/2023 15:00 996,046 今次又要點慶祝
kel_kelvin 發表於 2023-5-22 15:05

除衫,除衫

今日啲人反到反轉地球咁

相信十年之後啲人會懷念覺得煎仲高質過江若琳,個個都讚好
啲vocal好timeless好創 ...
losyes 發表於 2023-6-20 21:22

相信好多人話阿儀早出道10年,應該是玉女接班人

Google "Gin Lee " 頭十個彈出黎嘅keywords (28/06/2023 update)
1. gin lee dum dum的歌詞
2. gin lee j
...
kel_kelvin 發表於 2023-6-29 16:07

暫定 is so 期待ed

呢度係幸福門,唔會lock