返回列表 發帖
靈魂之窗呢d 年度級高質歌完全唔明咩事唔plug ...
其實點解成隻碟冇plug 個d 都正過plug 個d 咁多 ...
victor1991415 發表於 2022-7-8 01:04

0暈之窗超正
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

Love 靈魂之窗 / 明就明

曲詞夾到
Garfield 發表於 2022-7-8 00:21

Love 快歌慢想 / IDK
曲詞夾到

我個腦要慢慢行 -->諗通咗就 我知 我知

Love 快歌慢想 / IDK
曲詞夾到

我個腦要慢慢行 -->諗通咗就 我知 我知 ...
kel_kelvin 發表於 2022-7-8 01:25

Love 街燈 Solo Version
曲詞夾到(一樣咁差)

曲詞夾到(一樣咁差)
梨胃言 發表於 2022-7-8 01:29

鍾意solo多過合唱 好似無咁嘈

鍾意solo多過合唱 好似無咁嘈
kel_kelvin 發表於 2022-7-8 01:31

Solo好勁多
IDK好似冇一開始咁難聽

Solo好勁多
IDK好似冇一開始咁難聽
梨胃言 發表於 2022-7-8 01:35

暫時覺得IDK全碟最愛
首歌出左咁耐仲keep住聽 仲要係今個星期聽得最多嘅歌

曲詞夾到(一樣咁差)
梨胃言 發表於 2022-7-8 01:29
其實個 feat. 版應該叫做 "父女嗌交版"

《明就明》有種魔力令我不停loop佢
Harvard都不可教導

快歌慢想勁似yumiko隻yumiko's space入面啲歌

快歌慢想勁似yumiko隻yumiko's space入面啲歌
721AXA 發表於 2022-7-8 03:11

可能係yumi棄歌!
17年後循環再用很環保
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

可能係yumi棄歌!
17年後循環再用很環保
John 發表於 2022-7-8 03:42
Timing 好準, Yumiko's Space 出版幾個月前英皇幫 Eric Kwok 出碟

但yumiko space ,我都係prefer carl 叔叔rather than EK
雖然阿拉伯市場=IDK =歌手代表作
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

暫時覺得IDK全碟最愛
首歌出左咁耐仲keep住聽 仲要係今個星期聽得最多嘅歌 ...
kel_kelvin 發表於 2022-7-8 01:45

明顯你對三個字情有獨鍾
咁仲有 明就明 第二身

全碟聽左三次, 其實八首歌都可以分成四 pairs

IDK vs 明就明
剛好 vs 快歌慢想
虛榮 & 街燈 - Songs about Life
靈魂之窗 & 第二身 - Eyes, body & soul

Gin 返馬來西亞, 坦言未知歸期 再見啦 Gin Lee, thank you for the music

虛榮好勁 好耐冇上串流榜

虛榮好勁  好耐冇上串流榜
John 發表於 2022-7-8 06:27

8-10係咪女歌手三甲排名

明顯你對三個字情有獨鍾
咁仲有 明就明 第二身
on07111 發表於 2022-7-8 05:20

型人道?

諗起 想 同 黃金海岸!

希望Gin粉今年最歌all in虛榮
nicknicknick 發表於 2022-7-8 08:15

而家已經跌咗落25

靈魂之窗>>>>>>>>>>>>天窗
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

狂loop第二身
活著或許只有信
Gin 由18年開始就提大家要信

而家已經跌咗落25
梨胃言 發表於 2022-7-8 08:19

可能大家轉哂去聽街燈 分散哂....

狂loop第二身
活著或許只有信
Gin 由18年開始就提大家要信
qwerzx 發表於 2022-7-8 08:19

最後的信仰(財神)

最後的信仰(財神)
John 發表於 2022-7-8 08:28

Eric Kwok係咪C尊

喜歡1238
嘉茵 vs 家欣的時代來臨了

諗起 想 同 黃金海岸
John 發表於 2022-7-8 08:03

所以今朝聽返呢首

型人道?
梨胃言 發表於 2022-7-8 07:54

係 開錯燈

希望虛榮可以挑戰903 1AP
勁過千千

喜歡1238
ifeinano 發表於 2022-7-8 08:32

5, 9最有特色

所以今朝聽返呢首
on07111 發表於 2022-7-8 08:35

大癲 點解你會識鄭希怡啲歌

頭三首真係好正

5, 9最有特色
John 發表於 2022-7-8 08:39

IDK 印度味先係

大癲 點解你會識鄭希怡啲歌
John 發表於 2022-7-8 08:39

同年有喜歡祖兒3

虛榮入靈魂之窗個flow真係好正
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

頭三首真係好正
WZA111 發表於 2022-7-8 08:43

真心想知環球點可以決定到plug 日出同IDK
呢2 首唔係話好差
但頭三首真係好好多
靈魂之窗唔plug 真係黑人問號
當然可能頭3 首可能係最遲錄

虛榮入靈魂之窗個flow真係好正
JasOh103 發表於 2022-7-8 08:55

快歌慢想入IDK個flow真係好正
魂冇影啲歌真係好難聽

Let’s pretend 日出時讓街燈安睡 never happened

快歌慢想入IDK個flow真係好正
stephybest 發表於 2022-7-8 08:57

同意呀
Gin Gin排序一流

同意呀
Gin Gin排序一流
JasOh103 發表於 2022-7-8 08:57

煎兒唱快歌巧正 已經想像緊佢喺紅館跳唱快歌慢想 Diva味濃
魂冇影啲歌真係好難聽

真心想知環球點可以決定到plug 日出同IDK
呢2 首唔係話好差
但頭三首真係好好多
靈魂之窗唔plug 真係黑 ...
victor1991415 發表於 2022-7-8 08:56

環球/登勤應該真心覺得街燈會大hit。。。

John 發表於 2022-7-8 09:01

而家咪好hit囉!
魂冇影啲歌真係好難聽

John 發表於 8/7/2022 09:01

諗住出到歌神大石砸死蟹迫所有平台賣帳,點知903咁寸
同埋係佢哋呢個年頭仲咁沉迷買榜,街燈兩周冠,IDK又四台冠,似想玩個歌手多過真心宣傳

John 發表於 2022-7-8 09:01

Hit中你咪就係大hit

qwerzx 發表於 2022-7-8 09:13

hit唔中就係小hit

qwerzx 發表於 2022-7-8 09:13

聽完只係想hit Eric Kwok叫佢收皮

快歌慢想有浸 cult 味
但係我喜歡

點解環球隻隻碟明明都有佳作
但永遠都係揀啲最悶/最難聽嘅走去派
Canto Music Picks 2024 Week 13
#1 說走就走 雷同二友

但係我喜歡
WZA111 發表於 8/7/2022 10:30

唔想承認覺得好聽

但係我喜歡
WZA111 發表於 2022-7-8 10:30

明明係Diva味!that’s not cult!
魂冇影啲歌真係好難聽