返回列表 發帖

Ian我賢王子脾氣傳變半雪人 重頭劇孭飛變配角

Ian當年在ViuTV選秀節目《全民造星》奪得亞軍,人氣高企,惟近兩年被隊友Anson Lo及Edan蓋過,連Jer都爬過他頭!有指他人氣下滑全因性格問題,盛傳他本來在新劇《季前賽》與姜濤一同擔任主演,惟其態度觸怒公司,故決定削減其戲份,改由Edan補位,又冷待其新歌宣傳,以此作為「懲罰」!

本報接到讀者爆料,連環力數Ian多宗罪。爆料者指Ian一直有少爺脾氣,青靚白淨的他外表文質彬彬,卻被封MIRROR「黑面王」,他去年底由上騰製作經理人公司正式全身轉投ViuTV旗下MakerVille,惟成為「親生仔」後迅即傳出被公司「半雪藏」。據指MIRROR去年拍攝團歌《WARRIOR》MV時,Ian抵達拍攝現場後發現有隊友拿錯其歌衫並已穿上身,他即時大發脾氣,現場氣氛尷尬,至拍攝完畢後,他即除衫怒掟落地,結果要工作人員執手尾。事件後來驚動到公司高層,有指MIRROR經理人花姐曾親身代Ian道歉。

與女友閉門開拖

Ian的臭脾氣在隊中可說是響噹噹,爆料人指他與女友盧慧敏拍攝定情作《無限斜棟有限公司》期間,2人剛擦出愛火,但盛傳曾在片場發生爭執,當時怒氣沖沖的Ian跟女友走入化妝間,將所有人趕出去並關上門,隨即傳出雙方激烈的爭吵聲,連外面的演員及工作人員都聽到。公司過去一直對Ian的態度感到不滿,而Ian亦不忿公司冷待自己,曾向友人大吐苦水,指公司不幫他出歌,苦等了大半年後他終有機會推出歌曲《留一天與你喘息》,隔了3個月再推出新歌《Got U》,但他認為公司沒有幫忙催谷,只得有限度宣傳,覺得公司偏心,將資源集中在姜濤及Anson Lo身上,令他感到不是味兒。

Edan頂上擔正

由於MIRROR月底會首度在紅館開騷,而他是隊中一分子,為免影響團體工作,故公司只能將他「半雪藏」。Ian中學時期曾是籃球校隊隊員,年初拍攝公司重頭劇《季前賽》,本來獲安排與籃球狂熱分子姜濤一同主演,惟其待人處事態度惹人非議,最終開拍時其戲份被削減,反而自認球技不如Ian的Edan,卻搖身一變成為劇中「男一」!對於被爆黑歷史及痛失男主角之位,有關方面至截稿前未有回覆,而MIRROR的官方ig前晚上載演唱會花絮片,見Edan、Jer等成員分享街頭小食,各人食得津津有味。

LINK

感想:
遲早都俾人PO, 護主hellosss先嚟個自嘲~
黑面賢解釋到啦…依然都係咁靚仔、藝術家脾氣係咁㗎啦….
反盲撐,就算報道係咪全屬實,事出有因嘅,出嚟打工王子賢都要學識人情世故嘅,繼續姿持我賢,留一天與賢喘息
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

爆料者指Ian一直有少爺脾氣
Ian的臭脾氣在隊中可說是響噹噹
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

欣賞理性賢粉

我賢仲係好細個,偶爾發啲細路仔脾氣無傷大雅,反而覺得好可愛
不過覺得佢有時想得太遠,應該向佢前密友生生學習下向別人告解,造就更好的自己
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

欣賞理性賢粉

不過覺得佢 ...
on07111 發表於 2022-7-8 06:34

已變前密友
希望可做回煎密友
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

欣賞理性賢粉

不過覺得佢 ...
on07111 發表於 2022-7-8 06:34

多謝~

生生經過前年洗禮已學懂了,希望我賢都學得懂
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

已變前密友
希望可做回煎密友
John 發表於 2022-7-8 06:35

而Ian亦不忿生生冷待自己,曾向友人大吐苦水,要求加入迦密友

回復 5# MCmatt

搞不懂

回復  MCmatt

搞不懂
jamjam 發表於 2022-7-8 06:44

已成過去…Got U

幫石頭歌係 903 買左個十大位
咁樣都算雪?

咁樣都算雪?
lorbat 發表於 2022-7-8 07:01

唔係可能攞十大三甲啦
留位留位

咁樣都算雪?
lorbat 發表於 2022-7-8 07:01

所以係半雪人
是半動物 只相信生生

所以係半雪人
是半動物 只相信生生
John 發表於 2022-7-8 07:27

生生幾時嚟為半動物護航啊

生生幾時嚟為半動物護航啊
MCmatt 發表於 2022-7-8 07:34

遲十秒 遲十秒 可惜我似蝸牛
等待結局來了方理睬

遲十秒 遲十秒 可惜我似蝸牛等待結局來了方理睬
on07111 發表於 2022-7-8 07:47

我賢:(是因為) 我太自我 遲了沒時間為[火畢]改 嗎?

鍾意我賢黑面多過假笑
嘉茵 vs 家欣的時代來臨了

鍾意我賢黑面多過假笑
ifeinano 發表於 2022-7-8 08:03

珍。性情

我賢:(是因為) 我太自我 遲了沒時間為[火畢]改 嗎?
MCmatt 發表於 2022-7-8 07:56

你說感情淡了沒誰對誰錯
你說只是你的心再容不下我

所以係半雪人
是半動物 只相信生生
John 發表於 2022-7-8 07:27

我有我變了細水向著地平流浪
但願你溫暖
能溶掉我讓天空會更光

古有鄭臭四
今有陳臭四
陳蕾冚家死

咩都好,石頭歌入左十大先講
其它都係浮雲
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

古有鄭臭四
今有陳臭四
stephybest 發表於 2022-7-8 08:36

但Mi當時已經好紅
已經登華納「天后宮」…
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

其它都係浮雲
Kenny 發表於 2022-7-8 09:05

荃力姿持啊… 但要緊張到0101啦…
下半年實好多十大歌攝入嚟

荃力姿持啊… 但要緊張到0101啦…
下半年實好多十大歌攝入嚟
MCmatt 發表於 2022-7-8 09:55

所以其實而家伊人個十大位置唔係好穩的
一切都睇下半年咩環境
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

又無圖又無片又無錄音
我覺得大概一半係真 一半假啦
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

而Ian亦不忿生生冷待自己,曾向友人大吐苦水,要求加入迦密友 ...
MCmatt 發表於 2022-7-8 06:41

友人會係邊個呢
前人踏過足跡

似乎只係真性情
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

隊野咁多不和 拆夥未?
陳蕾冚家死

所以其實而家伊人個十大位置唔係好穩的
一切都睇下半年咩環境
Kenny 發表於 2022-7-8 09:56

係啊 播到邊緣位好危

友人會係邊個呢
an_kp_on_edge 發表於 2022-7-8 10:16

雞髀嗎

似乎只係真性情
Nicholas 發表於 2022-7-8 10:19

所以我生同我賢好夾㗎 幾時安慰賢啊

其它都係浮雲
Kenny 發表於 2022-7-8 09:05

都應該入硬啦掛

多D時間練好D live

係咪真係季前賽Edan變男一先
我就唔係好信

我就唔係好信
721AXA 發表於 2022-7-8 11:48

我都覺得唔會係
但係依家好多劇都有edan
歌又keep住出 不過可唔可以幫佢升人氣真係有待觀察
新劇主題曲我覺得edan唱得幾差 vocal 好似好生硬
有d失望
前人踏過足跡

瘋了,全部都瘋了

多D時間練好D live
yellowfoodie 發表於 2022-7-8 11:44

係啊 唔好再比人批評唱功啊… 大國榨得太乾無時間休息啦 明明把聲真係好好聽

我都覺得唔會係
但係依家好多劇都有edan
歌又keep住出 不過可唔可以幫佢升人氣真係有待觀察
新劇主題曲 ...
an_kp_on_edge 發表於 2022-7-8 12:00

感覺兒登硬係有嘢令佢升唔到更高咁….唱功嗎

我就唔係好信
721AXA 發表於 2022-7-8 11:48

琪待iSwim 演技

季前賽男一係姜濤喎
每人每天都是披著戰士袍打出新版圖。

感覺ian小家又難相處,上次佢gym room生意拆夥,都要出個post數臭自己朋友

花姐疑似在IG出限時動態話單新聞係流料

為樹熊平反

爆料者係唔係 X糖

爆料者係唔係 X糖
boy4dudes 發表於 2022-7-8 14:59

X糖唔會爆料講ian掛 大家已經分別係上弦一同四啦
X糖可能會爆料講CC男金先
前人踏過足跡

賢弟成事不足 敗事有餘
除左媾女方面稍勝 仲有咩專長
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

花姐疑似在IG出限時動態話單新聞係流料
ambrose121 發表於 2022-7-8 14:39

為樹熊平反大作戰
熊媽媽總會護航…生生呢

季前賽男一係姜濤喎
rt7077 發表於 2022-7-8 14:13

所以報道呢家嘢有幾多成係真啊…

X糖可能會爆料講CC男金先 ...
an_kp_on_edge 發表於 2022-7-8 15:04

X糖對象應該係主吧 我賢威脅唔到佢嘅

賢弟成事不足 敗事有餘
除左媾女方面稍勝 仲有咩專長
hehe 發表於 2022-7-8 15:27

NFT 方面都唔錯…

X糖可能會爆料講CC男金先 ...
an_kp_on_edge 發表於 2022-7-8 15:04
石頭歌今年 youtube 同串流成績超好, kkbox 年度單曲累積榜 keep 住 #1 (似會係今年嘅 Mr. E). "爆料" 可以踩 Ian 兼離間 hellosss 同 birdshxt, why not?

"隊友拿錯其歌衫並已穿上身" - 邊個? Stanley 定 Jeremy? 應該得佢兩個夠高?

其實 Ian 藝術家性格適合個人發展多 d, 佢似鐘意專心做自己歌同做自己生意多 d. 被迫除衫拍劇同做廣告代言人, 唱團歌跳舞應該唔多鐘意. 同樣係比賽亞軍, MC 醒目無即時簽 Viu 被綁死, 等等先再決定, 發展好過冠軍同好多其他人. Ian 幾年黎又上騰又 Viu, 應該想離隊, 等睇幾快?