返回列表 發帖

到了那裏就對吧 - 雲浩影

單選投票, 共有 61 人參與投票
44.26% (27)
18.03% (11)
26.23% (16)
4.92% (3)
6.56% (4)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ayckwan

派台日期: 06/07/2022

作曲:吳林峰
填詞:鍾說
編曲/監製:王雙駿

妳說過那裏極美吧
夢幻地掉下糖果嗎
吃了變瀟灑對吧來期待嗎

妳說過那裏沒訓話
別重視學業成績嗎
我對摺性格撐過炎夏

心急快些看到 極明亮以後
一剎掌控到 宇宙
可當我觸碰到 極期待以後
失重的四周 我受夠
人人在鬥

我到了這裏我已成長對嗎
跟構想不似是嗎
這裏到那裏這叫成長對嗎
列車加速中誰人願接受
回顧過往期望消失於氣流
成人難被眷佑
難怪我慣了以痛哭清洗詛咒
煩惱卻刺上手

I think about you WOO~

我到了那裏就對吧
願望就陸續成真嗎
我會愛我 更多嗎

心急快些看到 極明亮以後
一剎掌控到 宇宙
可當我感覺到 負能量以後
漂泊於四周
同情沒有

我到了這裏我已成長對嗎
跟構想不似是嗎
這裏到那裏這叫成長對嗎
列車加速中誰人未接受
逃脫世界美好這一堆噱頭
成人難被眷佑
來到這個歲數嫌蛋糕不稀有
都吹不熄擔憂

再見了 再見了 傲氣woo
再見了 再見了 運氣umm
再見了 再見了 日記woo
這個我 要靠我 自理

埋藏稚氣

我到了這裏我已成長對嗎
都已經 衝不開吹不散顧慮
我有個年月帶傷的身軀
閒人無事榨取
唯有妳教我無懼像最初般純粹

感覺唔錯 同上首有唔同

同願望之翼完全唔同曲風,但一樣唱得好 (但原來呢首係佢上年自資整嗰首)
曲輕快,幾好loop, 但d詞其實幾到肉
Cloud vocal有d料,可塑性好大,前晚睇咗佢live 唱,首歌難唱,但唱live唱得幾好,坐係度照爆上真音高音
入嚟比5分支持今年新人
Btw幾鍾意MV個頭巾look

cloud b好可愛,呢首好過上plug好多
計曬前兩plug嘅話,暫時都係覺得kayan bb嘅最正
kayan>莎>cloud

cloud b好可愛,呢首好過上plug好多
計曬前兩plug嘅話,暫時都係覺得kayan bb嘅最正
kayan>莎>cloud ...
alison1225 發表於 2022-7-9 05:18

Kayan 莎各自兩首都幾好loop, 但vocal有限制,其實4首都好似,IG聽過嚟緊Kayan 第3首,都係類似嘅野但Cloud vocal上一定可以唱更多野,雖然呢3個都鍾意,但想Cloud 金多啲

佢真係好俾緊我千千舊華星路線
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

鍾意呢首多過first plug

最大致命傷係份詞
不過有多一款曲風係唔錯

第一次聽就麻麻,再聽發現vocal 真無得輸。唔同曲風係好事

暈姨把聲幾正

呢首有記憶點好多
雲應該係浮動既
個Flow輕鬆好un
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

呢首做出道作好過願望之翼
不過唔知live唱唔唱到呢

Tantamjj 發表於 2022-7-12 10:13

再將我相信的如煙火般綻放

唔知講出嚟會唔會太惹公憤... 但係我諗咗幾日硬係覺得呢首同黃鹽其中一首感覺似 今日終於諗起係輕盈
不過呢首係正嘅

兩首都好聽 之前果首好loop d嘅不過
第二首係第二種風格但都carry到 聽落先覺得好聽
第一首就一聽就覺得好適合佢 所以兩首都尚升高汁
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

唔知講出嚟會唔會太惹公憤... 但係我諗咗幾日硬係覺得呢首同黃鹽其中一首感覺似 今日終於諗起係輕盈{:5_148 ...
liwaynejason 發表於 2022-7-12 10:34

我愛你已開始變成癮
讓我的愛惹起公憤
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

商場show live唱得好輕鬆,chillgood live就坐係度照爆真音上佢兩首難唱,商場唱live都唱得好,支持女新人金
https://youtu.be/LmtJFAy4neA

https://youtu.be/LmtJFAy4neA

商場live 唱得好輕鬆,上次願望之翼商場live又係唱得好穩

最大致命傷係份詞
不過有多一款曲風係唔錯
LushKillYourMus 發表於 2022-7-9 18:58

都係覺得歌詞麻麻
唱得ok
不過第二plug都係冇乜noise
3fun
香港人,只聽廣東歌

感覺比第一plug好,起碼比較有氣氛,編曲比較豐富,係詞差少少,3.5+0.5=4分。

唔知講出嚟會唔會太惹公憤... 但係我諗咗幾日硬係覺得呢首同黃鹽其中一首感覺似 今日終於諗起係輕盈{:5_148 ...
liwaynejason 發表於 2022-7-12 10:34

我覺得入chorus似隨風而來隨風而去
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

D英文 part 麻麻地, 雖然上腦但係有9填feel

點解我一路聽, 個腦會係家燕媽媽藝術中心班學生喺後面伴舞嘅畫面

我覺得入chorus似隨風而來隨風而去
JayantL 發表於 2022-7-13 22:23

我都諗起呢首
我去到那裡~~~

幾好feel,今年女新人最鐘意Cloud

第二首好過第一首

喜歡真文青雲姨

又雲姨又多姐,喜歡MV
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

唔錯 正過第一plug

聽落幾舒服

我都諗起呢首
我去到那裡~~~
WZA111 發表於 2022-7-16 13:58

唔怪得咁好聽
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

回復 1# CunninG

比第一plug好聽

評分人數

5分