返回列表 發帖

肥媽染疫自我隔離差啲搞到精神失常:忍唔住喺度喊

肥媽(Maria Cordero)今日(12/7)現身尖沙咀出席《明愛暖萬心》記者會。提到早上拍片表示自己不幸染疫,在家中自我隔離首日即發高燒,而且不停流汗咳嗽又頭痛,令人看到十分擔憂。

肥媽表示現已康復:「喺自我隔離嗰幾日,我真係差啲精神失常,因為困住喺間房度係好辛苦。

當我困到第四日,我就忍唔住喺度喊,仲會對住空氣中自言自語同老公講嘢,話自己好辛苦,變咗我咁樣做係可以舒緩到自己嘅情緒,不過最終都捱咗9日就出關,而家乜事都冇,做返一線歌手,連飯都可以食兩碗。」

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E ... A%E5%BA%A6%E5%96%8A

感想: 幾廿歲人仲咁多幻想
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

我就忍唔住喺度喊
真美 鄰居聽到肥媽美妙嘅咆哮聲
而家乜事都冇,做返一線歌手,連飯都可以食兩碗
笑咗
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

小姐一生幾多風波 幾多荊棘 幾多險阻
風雨裡 勇敢嘅真美 又提升左
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

嘥氣~

真美醒了麼 普宇宙試煉我
煩惱不再傷你 愛真美的結果 浪漫更多
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

全家仔女都喊

對住個窗口唱歌lor~
以佢嘅功力對面海都聽到
就算無電視 宜家都有手機 點會辛苦呢?

唔好講咁多啦~
仲唔去下面陪下老公?
再將我相信的如煙火般綻放

係咪學幸兒
當正愛貓是兒子的她,疫情爆發後差不多1年沒有跟身在馬來西亞的父母見面,連月來鬱鬱不歡,人前強裝開心,卻不時背人垂淚,甚至晚晚失眠。

啊~~~~~
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

個天好殘忍
竟然唔俾阿媽同佢老公團聚
離不開 留不低

佢幾時有一線歌手過
痴咗
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

佢幾時有一線歌手過
痴咗
ricnature 發表於 2022-7-13 12:32

我原本都以為佢發神經,但諗真啲佢應該係講緊支快測棒
太陽花 純真柔弱

我原本都以為佢發神經,但諗真啲佢應該係講緊支快測棒
kevin2011 發表於 2022-7-13 12:47

件肥西真幽默
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

嘥氣啦

肥媽會唔會搞番3月cancel咗嗰個演唱會
想聽佢分享入營經歷+表演咳
DM多仔多到覆唔哂

啊~~~~~
FoldCC 發表於 13/7/2022 11:34
好嘈

講啲咁嘅嘢應該未好返
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

好似話佢見到佢老公,唔知係咪想接埋佢上去享福

烏乜咳

佢心靈都幾脆

心電圖一線歌手
FIGHT for 陳柏宇

係咪學幸兒
當正愛貓是兒子的她,疫情爆發後差不多1年沒有跟身在馬來西亞的父母見面,連月來鬱鬱不 ...
梨胃言 發表於 2022-7-13 10:18

心電圖一線歌手
~蛋撻~ 發表於 2022-7-13 17:33

太陽花 純真柔弱