返回列表 發帖

[結果] CM會員共和榜 2022年度我最喜愛的歌曲第二季季選

日期: 2022年7月17日 (星期日)
時間: 21:30
主持: MCmatt

候選歌曲名單: (合共40首)
COLLAR - Never-never Land
ERROR - 愛情值日生
Gareth.T - confidence
Gin Lee - 剛好
The Hertz - So Deep!
The Hertz - 人
iii / 陳健安 - 雷公
JW - 納斯卡線
kayan9896 - Not too close
Kendy Suen - 日月無常
Kerryta - #RBF
KOLOR - 海底隧道
Luna Is A Bep - overthinking
moon tang - lately
my little airport - LUNCH
Pandora - 風月
per se - 竊竊詩
R.O.O.T - Wanna Be Like You (Ft. 9m88)
Triple G - GIGGLE
Yuki Lovey - 點點
方皓玟 - HW1
林家謙 - doodoodoo
泳兒 - 早上37.2度
姜濤 - 作品的說話
陳凱詠 - Long D
陳蕾 - 世界與你無關
陳柏宇 - 墜落 (Ft. Novel Fergus)
張蔓姿 - PANDA
張蔓姿 - 不言自明
張蔓莎 - 到時見 (Ft. Lewsz)
張天賦 - 小心地滑
張敬軒 - 賽勒斯的愛
雲浩影 - 願望之翼
馮允謙 - Freakin' Nightmare
馮允謙 - 報復式浪漫
鄭欣宜 - 我地
鄧小巧 - 兩種語言
衛蘭 - 現代戀愛安全手冊
衛蘭 - 風靡
藍奕邦 - 醫生我無病 (Ft. Matt Force)

大家好 小弟MC
多謝版主比機會可以參與共和榜季選
第一次望大家多多包涵

結果公布將會喺星期日17/7 9:30開始!
密切留意!
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

早知唔投江好
希望輸

支持MC 主持,又無信心頒快過金像獎
考完試啦
୧(๑•̀ᴗ•́๑)୨

風靡加油!支持

gin粉照妖鏡

支持MC,希望有hellosss金句tag
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

gin粉照妖鏡
Yan 發表於 2022-7-15 23:13

冇咗gin粉k會員
估計會得13票…

冇咗gin粉k會員
估計會得13票…
WZA111 發表於 2022-7-15 23:18

以為佢學另一個k會員踏自己偶像宣傳 原來係學H會員玩潛水

地滑
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

支持愛情值日我無病
在這畢生不滅 無極的狀態

支持MC

Support MC! 期待結果。

大家好 小弟MC
第一次望大家多多包涵

結果公布將會喺星期日17/7 9:30 ...
MCmatt 發表於 2022-7-15 22:43

wow
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

投左:

04. Gin Lee - 剛好
24. 姜濤 - 作品的說話
27. 陳柏宇 - 墜落 (Ft. Novel Fergus)
32. 張敬軒 - 賽勒斯的愛
40. 藍奕邦 - 醫生我無病 (Ft. Matt Force)

投選歌曲原因 (Optional) (字數不限)
喜歡幸兒
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

留名

support MCmatt & Gin Lee!
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

希望莎莎、風月有五強
亂估Doodoodoo應該會開出掛

支持
我們的總和

求見到Kendy & 邦邦~
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

支持新會員頒季選

就快到啦

大家好 小弟MC
第一次望大家多多包涵

結果公布將會喺星期日17/7 9:30 ...
MCmatt 發表於 2022-7-15 22:43

MC我支持你 叫得MC都零舍有Heart

MC我支持你 叫得MC都零舍有Heart
kenneth 發表於 2022-7-17 21:02

Maria Cordero呢

留定位先,轉頭希望有好結果!

幸兒都係等下季啦

支持下新主持

不過都係睇緊金像獎

支持增設主持最喜愛的歌曲獎
嘉茵 vs 家欣的時代來臨了

支持mc mc!

支持增設主持最喜愛的歌曲獎
ifeinano 發表於 2022-7-17 21:24

主持最喜愛的歌手獎、作曲人獎、填詞人獎、唱作人獎、樹熊獎

入場!!

CM會員共和榜 2022年度我最喜愛的歌曲第二季季選

歡迎嚟到今晚嘅第二季季選現場,我哋準時開始!
小弟係今日嘅MC —- 我叫MC
再次多謝版主比機會,同埋樓上咁多嘅姿持…

大家睇金像獎嘅同時,都多謝嚟到兩邊走支持~

而家「正式開始」!
預備公布第五名~~
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

入場
考完試啦
୧(๑•̀ᴗ•́๑)୨

開始 開始有心跳

CM會員共和榜 2022年度我最喜愛的歌曲第二季季選 第五位

[i]放手 豁出所有 還有這個好友
已經 已經足夠

估歌仔,估到嗎?

開始啦 好睇過金像獎啦!

CM會員共和榜 2022年度我最喜愛的歌曲第二季季選
第五位

世界與你無關 - 陳蕾[28]

曲:陳蕾
詞:陳蕾
編:Adrian Chan
監:Adrian Chan

「當在臨近放棄的一刻,可以把專注力集中在自己的快樂身上,”Embrace Yourself”,好好地擁抱自己」

在繁忙的每一天,
<世界與你無關> 提醒我們來停一停 靜一靜,
無論是簡約細緻的Acoustic Version,
還是節奏輕快的Studio Version,
加上豹的聲線和MV,
令人有帶進大自然無拘無束的感覺,
就是豹想我們與她分擔的Moment…

先將身心都休養好
再出發 再面對崩塌
若沒有壯健體魄
要怎對抗 世界每天的荒誕

世界與你無關
不必將千噸重擔
全部背負直行當然不簡單
世界與你無關
讓我為你分擔

CM CHH score: 409 (只計Acoustic)

韻味LIVE

弓喜豹~ 您快啲出新歌啦!以您嘅cm人氣有力再爭共和榜的~

再即刻嚟頒第四位,票數只係一票之差…

等下你哋回應先…

歡迎大家入場

嚟啦嚟啦

Surprised that Panther 咁多票

投左兩季終於入到

Acoustic 真係唔錯
考完試啦
୧(๑•̀ᴗ•́๑)୨

中咗一首!

豹可以出新歌未

Next: 剛好

CM會員共和榜 2022年度我最喜愛的歌曲第二季季選 第四位

又係估歌時間…

大概也夠我 送我來回地獄又折返人間

日月無常,或者聚落
考完試啦
୧(๑•̀ᴗ•́๑)୨

剛好 2:49

心淡兩個字
剛好都係…

distance!