返回列表 發帖
CM會員共和榜 2022年度我最喜愛的歌曲第二季季選
投票結果

#Singer - SongVote
1張天賦 - 小心地滑55
2林家謙 - doodoodoo35
3iii / 陳健安 - 雷公32
4陳柏宇 - 墜落 (Ft. Novel Fergus)29
5陳蕾 - 世界與你無關28
6馮允謙 - 報復式浪漫27
7馮允謙 - Freakin' Nightmare25
8張敬軒 - 賽勒斯的愛22
8藍奕邦 - 醫生我無病 (Ft. Matt Force)22
10Gin Lee - 剛好21
11方皓玟 - HW120
11衛蘭 - 風靡20
13泳兒 - 早上37.2度19
14張蔓莎 - 到時見 (Ft. Lewsz)18
15per se - 竊竊詩15
16KOLOR - 海底隧道14
17JW - 納斯卡線13
17鄧小巧 - 兩種語言13
19衛蘭 - 現代戀愛安全手冊11
20The Hertz - 人10
20kayan9896 - Not too close10
20Kendy Suen - 日月無常10
20Pandora - 風月10
24COLLAR - Never-never Land9
24鄭欣宜 - 我地9
26張蔓姿 - 不言自明8
27The Hertz - So Deep!7
28R.O.O.T - Wanna Be Like You (Ft. 9m88)6
29Triple G - GIGGLE5
29姜濤 - 作品的說話5
29陳凱詠 - Long D5
32Gareth.T - confidence4
32my little airport - LUNCH4
32雲浩影 - 願望之翼4
35ERROR - 愛情值日生3
35Luna Is A Bep - overthinking3
35moon tang - lately3
35張蔓姿 - PANDA3
39Kerryta - #RBF2
40Yuki Lovey - 點點1

03. Gareth.T - confidence
04. Gin Lee - 剛好
12. KOLOR - 海底隧道
27. 陳柏宇 - 墜落 (Ft. Novel Fergus)
31. 張天賦 - 小心地滑

越界越愛 越愛越界
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

Jf好橙呀!
分薄左,唔咪排第2都似

今季多左1個人投江好!

特登po youtube live大家欣賞實至名歸嘅實力!
MCmatt 發表於 2022-7-17 22:32

真係無得彈㗎

面對偶次失準就被有心人無限放大無理批評
但上季嘅票選冠軍某種老朋友連live都無唱過
就提都唔敢提

把尺識伸縮嘅 邊個夠佢玩?

JAYFUNG SOSAD
不過下季入硬唔洗年尾分薄仲好

6        馮允謙 - 報復式浪漫        27
7        馮允謙 - Freakin' Nightmare        25

一季都係派一首歌好喇

虛榮可以集中票源

6        馮允謙 - 報復式浪漫        27
7        馮允謙 - Freakin' Nightmare        25

一季都係派一首歌好喇 ...
wing 發表於 2022-7-17 22:40

缺席應該如無意外都入到第三季頭5,好彩呢首仲正過浪漫惡夢

6        馮允謙 - 報復式浪漫        27
7        馮允謙 - Freakin' Nightmare        25

第一季
10        馮允謙 - 報復式浪漫        22
16        馮允謙 - 生不逢時        14

其實多左票了

第三位

iii / 陳健安 - 雷公[32]

曲:iii
詞:陳尖
...
MCmatt 發表於 2022-7-17 21:50

iii 好勁

投票結果
ed8671ed 發表於 2022-7-17 22:37

Jay Fung 飲恨呀!!!!
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

11 15 20 29 32

我投哂2首
在這畢生不滅 無極的狀態

Jay Fung 飲恨呀!!!!
hehemamama 發表於 2022-7-17 22:45

競爭大咗

五中零

anyway 恭喜iii & 陳健安

都係關心下榜尾歌兩首算第一季
39Kerryta - #RBF3

第二季
39Kerryta - #RBF2

對於繼續投Yuki Lovey 嘅人表示respect
考完試啦
୧(๑•̀ᴗ•́๑)୨

都係關心下榜尾歌兩首算第一季

第二季

對於繼續投Yuki Lovey 嘅人表示respect ...
cfjc_ak 發表於 2022-7-17 22:50

應該同一個人

赫茲好低下
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

虛榮可以集中票源
梨胃言 發表於 2022-7-17 22:41

可能Q3入到啊
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

回復 170# MCmatt
有進步架啦
第一季
26The Hertz - Now Here, Man!9
32The Hertz - 妖 (Ft. Serrini)6

第二季
20The Hertz - 人10
27The Hertz - So Deep!7

edited: 點解哦第一眼睇會覺得9+6=10+7 ,唔識計數嘅我摺下先
考完試啦
୧(๑•̀ᴗ•́๑)୨

40. 藍奕邦 - 醫生我無病 (Ft. Matt Force)
29. 張蔓姿 - 不言自明
30. 張蔓莎 - 到時見 (Ft. Lewsz)
10. Kendy Suen - 日月無常
07. iii / 陳健安 - 雷公

五中一
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

40. 藍奕邦 - 醫生我無病 (Ft. Matt Force)
30. 張蔓莎 - 到時見 (Ft. Lewsz)
10. K ...
JayantL 發表於 2022-7-17 23:06

年尾無得投Matt force

回復  MCmatt
有進步架啦
第一季

第二季
兩次都17得唔得架 ...
cfjc_ak 發表於 2022-7-17 22:59

其中一個其中一個
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

回復  MCmatt
有進步架啦
第一季

第二季
兩次都17得唔得架 ...
cfjc_ak 發表於 2022-7-17 22:59

我投哂兩首
在這畢生不滅 無極的狀態

gin lee又無份
kevinlai1621 發表於 2022-7-17 22:23

下季/年尾 all in虛榮!!!
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

3 10 11 15 26

投嗰陣以為可以五中三

3 10 11 15 26

投嗰陣以為可以五中三
Yan 發表於 2022-7-18 00:33

你以為會有剛好…

投咗:
06. The Hertz - 人
17. per se - 竊竊詩

希望 CAS fans 年尾力谷雷公

你以為會有剛好…
WZA111 發表於 2022-7-18 00:37

以為gingin會拎到同情票

投咗 五中三
09. kayan9896 - Not too close
23. 泳兒 - 早上37.2度
27. 陳柏宇 - 墜落 (Ft. Novel Fergus)
31. 張天賦 - 小心地滑

以為gingin會拎到同情票
Yan 發表於 2022-7-18 00:46

試著原諒同情自己 受苦的心態
你施捨的愛 我又為何放大

恭喜雷公恭喜iii第一次攞季選

恭喜MC

醫生比想像中低

雖然都係個位數差
47. Bring Him Home